Cat de comuna este anxietatea?

 

In Europa sunt foarte des intalnite bolile mentale si neurologice. Conform ultimului studiu efectuat, 165 de milioane de oameni, reprezentand aproape 38% din populatie sufera de o tulburare emotionala precum, anxietatea, depresia, insomnie sau dementa.

Doar 1/3 din acestia au ales sa isi trateze afectiunea prin psihoterapie sau medicamente, lasand astfel aceasta cauza sa fie una predominanta in societate. Impactul economic si social este urias deoarece aceste persoane isi pierd cheful de viata, relatiile pe care le aveau si capacitatea de a muncii.

“Tulburarile emotionale au devenit cea mai mare problematica in domeniul sanatatii pentru Europa secolului 2” conform Reuters.

In acelasi timp unele dintre cele mai mari companii farmaceutice diminueaza investitiile in acest domeniu, grija ramanand astfel in seama politicienilor, guvernelor si ONG-urilor sa gaseasca fonduri pentru cercetarea in acest domeniu.

Deoarece tulburarile emotionale, de cele mai multe ori, incep in perioada tineretii, au un impact negativ pe tot parcursul vietii. Numai tratamentele specializate aplicate de timpuriu va prevenii riscul de crestere in proportii a cazurilor severe.

Asadar aceste afectiuni sunt foarte comune. Cu siguranta multe dintre persoanele care le cunosti se confrunta cu aceeasi problema. Desii ea ne afecteaza viata intr-un mod negative, nu toti suntem constienti de acest lucru, iar si mai putini dintre noi facem ceva in aceasta privinta. Fenomenul nu poate decat sa se agraveze cu timpul si nu va trece, asa cum presupunem noi.

Daca consideri ca este intr-o situatie asemanatoare, in care ai destule din ce-ti trebuie insa nu esti fericit/fericita pe deplin ar fi bine sa faci un mic test si sa scapi de aceste dubii. In fond, va fi o grija in minus.

 

S-ar putea sa te intereseze

TEST ANXIETATE