OBOSEALA SAU DEPRESIE-CARE ESTE DIFERENTA?
21 noiembrie 2018
ANXIETATEA LA COPII
21 noiembrie 2018

Kristen Bell a vorbit despre lupta sa cu depresia si anxietatea

Majoritatea personajelor lui Bell i-au cimentat imaginea de optimista, vesela și simpatica. Ea și sotul ei, Dax Shepard, cu care are două fiice, sunt unul dintre cele mai dragute cupluri de la Hollywood.

In ultimii ani, totusi, indragita actrita a vorbit deschis in legatură cu faptul ca personalitatea ei extrem de placută are și ea o parte fragila.

Kristen Bell si-a deschis sufletul si a recunoscut ca duce o lupta cu depresia si anxietatea, recunoscand ca isi doreste sa fie placuta de oameni.

Actrita din Frozen a spus ca a invatat de la mama sa sa recunoasca semnele acestor afectiuni si afirma cu tarie ca nu este nicio rusine sa cauti ajutor, daca simti ca nu mai poti face fata.

Din fericire pentru Bell, care a fost lovita pentru prima data de o criză de depresie în timp ce studia la NYU, mama ei o prevenise de la varsta de 18 ani si ii spusese: „Daca vine vreodata un timp in care simti ca un nor intunecos te urmareste, poti obtine ajutor. Poți sa vorbești cu mine, sa vorbești cu un terapeut, să vorbesti cu doctorul. Vreau sa stii ca exista optiuni.

Mama ei, o asistenta medicala, era constienta de faptul că dezechilibrul serotoninei, care a provocat multă suferinta pentru propria-i mama, bunica actritei, ar fi putut fi transmis și fiicei sale.

„Sunt atat de recunoscator pentru deschiderea sa fata de acest subiect predominant silentios, pentru ca mai tarziu, cand eram la facultate, a venit timpul acela. M-am simțit afectata de o atitudine negativă și de un sentiment ca si cum eram permanent cu sufletul in umbra. În mod normal, sunt o persoană enrgica și pozitiva și dintr-o data am incetat sa ma simt ca mine „, si-a reamintit Bell despre prima data cand a experimentat efectele devastatoare ale depresiei.

„Nu a existat nici un motiv logic pentru mine să mă simt în felul acesta. Eram la Universitatea din New York, îmi plăteam facturile la timp, aveam prieteni și ambiții – dar dintr-un anumit motiv a existat ceva intangibil care mă târa in jos. Din fericire, mulțumită mamei mele, știam că ajutorul era acolo – și am cautat fără rușine „, a scris Bell în articolul publicat în Motto-ul lui Time.

Actrita a recunoscut ca a luat tratament inca de cand era foarte tanara si inca ia. Mama sa a incurajat-o sa caute un psiholog care sa o ajute.

Traind în lumea obsedată de imagine a Hollywood-ului, unde celebritatile sunt asteptate să traiască vieti perfecte, a durat ceva timp înainte ca Bell să se deschida in legatură cu lupta cu anxietatea si depresia.

„Nu am vorbit public despre luptele mele cu sănătatea mintală în primii 15 ani ai carierei mele. Dar acum sunt într-un punct în care cred că nimic nu ar trebui să fie tabu „, a scris Bell despre decizia ei.

Bell a fost, de asemenea, foarte vocala legat de absurditatea stigmatului atașat temei bolilor psihice.

Ea a spus: „Dacă decideți să primiti o rețetă pentru a vă ajuta, înțelegeți că lumea vrea să vă rușine pentru asta, dar în comunitatea medicală, nu ați renunța niciodată la insulina pentru un diabetic. Vreodată. Dar din anumite motive, când cineva are nevoie de un  inlocuitor de serotonină, sunt imediat catalogati ca nebuni sau ceva de genul ăsta!”

Bell subliniază faptul că nu există nimic slab în lupta cu depresia și anxietatea. Dimpotrivă. „Există o astfel de stigmă extremă în ceea ce privește problemele de sănătate mintală și nu pot intelege deloc de ce există. Anxietatea si depresia sunt impermeabile la distinctii sau realizari. Oricine poate fi afectat, în ciuda nivelului lor de succes sau a locului lor in societate. De fapt, există o șansă bună să cunoașteți pe cineva care se luptă cu ea, deoarece aproape 20% dintre adulții americani se confruntă cu o formă de boală mintală în timpul vieții. Deci, de ce nu vorbim despre asta? „a declarat acttrita. Bell a sugerat, de asemenea, cu înțelepciune că controalele de sănătate mintală ar trebui să fie la fel de rutină ca și dentistul.

Pe lângă mersul regulat la medicul psihiatru, Bell este, de asemenea, un fan a două activități care sunt cunoscute pentru ca ajuta la reducerea anxietății și a depresiei: exercițiile și meditația. Pentru a fi distractive, Bell încearcă să le facă parte din timpul liber petrecut impreuna cu familia, mai degrabă decât să le facă într-o obligație separată.

adaptat dupa https://tmhome.com/experiences/kristen-bell-depression-anxiety/ si https://www.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/kristen-bell-reveals-crippling-battle-