Clinica Hope premiata pentru excelență în domeniul sănătății publice

 

Puțini știu că prevalenta tulburărilor psihice la nivelul întregii populații a trecut de 33% (media este între 16-44%), iar în curând  va atinge 50 % (adică o persoană din 2 va ajunge să aibă o formă de suferință emoțională până la sfârșitul vieții). Ultima analiza a Organizației Mondiale a Sănătății a arătat că bolile psihice sunt principala sursă de ani pierduți prin dizabilitate la nivel mondial, procent care a crescut cu 41% în ultimii 10 ani. Astfel, această categorie de afecțiuni medicale a devinit cea mai frecventă și severă patologie prin impactul pe care îl are asupra calității vieții. În ciuda acestor condiții, doar 50% din cei sever afectați apelează la specialiști, iar pentru problemele mai ușoare procentul scade până la circa 10 %.

Lipsa de cunoștiințe legate de sănătatea psihică, stigmatizarea, costurile dar și lipsa concretă a serviciilor dedicate sunt principalele motive pentru care românii apelează greu la serviciile de sănătate psihică.

În acest context, la Clinica Hope ne-am propus să oferim programe de tratament pacienților cu tulburări psihice după cele mai recomandate standarde. Pe lângă o echipă completă de psihiatrii și psihologi, clinica a ajuns sa implementeze în ultimii 2 ani si acele tipuri de intervenții psihologice recomandate de ghidurile internaționale, dar care lipseau în România.

Desii acest obiectiv nu a fost usor de atins, avand in vedere nepasarea autoritatilor, procesele dificile de acreditare si reticenta oamenilor la metode pe care nu le cunosc, am ajuns sa avem din ce in ce mai multe aprecieri din partea pacientilor si a lumii medicale.

Eforturile de a construi programe complete de tratament au adus clinicii în 2018 o neașteptată apreciere internațională. Pentru programele lor inovative, Clinica Hope devine prima clinică de sănătate mintală și singura clinică din România care a primit, prestigiosul premiu Rose of Paracelsus pentru ”Cele mai bune practici medicale” – Best Medical Practice.

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 17 MAI 2018 în Oxford Academic Loundge, sediul Asociației Medicale Europene (EMA) de la OXFORD, UK, premiul fiind înmânat chiar de Dr Vincenzo Costigliola, Președintele EMA .

               Rose de Paracelsus este un premiu acordat anual de European Medical Association și European Buissness Awards acelor  clinici din afara Europei de Vest care au excelat în domeniul sănătății publice, în organizarea, implementarea și modernizarea serviciilor de îngrijire și de sănătate.

            In fiecare an, în ultimii 25 de ani, analizează informațiile relevante din anul precedent și selectează furnizorii de asistență medicală proeminenți regional. Cercetările lor se bazează pe datele colectate de la organismele naționale și internaționale de certificare, asociații regionale și naționale, congrese, forumuri, expoziții, industrie și mass-media regionale. Procesul de selecție este unul independent

” Am lansat până în prezent 3 programe de tratament inovatoare pentru adulți și unul pentru adolescenți. Avem astfel tratamentul complet al tulburării bipolare prin programul „Navigând între poli”, și suntem mândri să vedem că respectă ghidurile de specialitate publicate în 2017. Am adus în România standardul de aur în tratamentul tulburării borderline – terapia dialectic-comportamentală – prin programul ”Găsește-ți echilibrul”, iar programul ”Conexiuni ”redă speranța unei vieți normale pacienților cu schizofrenie prin combinația de psihoterapie de grup și trainingul abilităților sociale. Programul INSPIR-A este singurul program dedicat adolescenților cu tulburări severe de comportament, automutilare sau suicid.”

 

Fiecare din aceste programe este o poveste de succes și o încununare a eforturilor întregii noastre echipe. Ele oferă șansa unor tratamente corecte, eficiența metodelor fiind dovedită prin sute de studii în alte țări. Deja vedem aceleași rezultate încurajatoare și la pacienții din România.

Fiecare din aceste programe este o poveste de succes și o încununare a eforturilor întregii noastre echipe. Ele oferă șansa unor tratamente corecte, eficiența metodelor fiind dovedită prin sute de studii în alte țări. Deja vedem aceleași rezultate încurajatoare și la pacienții din România.

 

Acest premiu este o recunoaștere a nivelului înalt de profesionalism al întregii echipe dar o mențiune specială merită specialiștii implicați în implementarea inițială a acestor proiecte inovatoare, care au adus acest premiu clinicii alături de mine:

 Oana Munteanu – programul „Navigând între poli”

Anca Răducan – programul „INSPIR-A”

Alice Dima, Oana Munteanu – programul „CONEXIUNI”

Oana Munteanu, Anca Răducan, Roxana Drăghici- programul „Găsește-ți echilibrul”

 

„Am fost deosebit de încântați că am fost nominalizați să primim această distincție, deorece reprezintă recunoașterea implicării noastre în dezvoltarea serviciilor medicale din România. Este prima dată când România a participat la acest eveniment și sperăm că am reprezentat-o cu succes. Suntem cu atât mai fericiți cu cât selecția nu se bazează pe propuneri, așa că nominalizarea a fost o surpriză foarte plăcută.” – Fondatoarea Clinicii Hope – Gabriella Bondoc

 

Rose de Paracelsus este un premiu acordat anual de EMA (European Medical Association) și EBA (European Buissness Awards)celor care au excelat în domeniul sănătății publice, în organizarea, implementarea și modernizarea serviciilor de îngrijire și de sănătate în general.

In fiecare an, în ultimii 25 de ani, analizează informațiile relevante din anul precedent și selectează furnizorii de asistență medicală proeminenți regional și medicii care au demonstrat succes la nivel regional. Cercetările lor se bazează pe datele colectate de la organismele naționale și internaționale de certificare, asociații regionale și naționale, congrese, forumuri, expoziții, industrie și mass-media regionale. Cele mai bune instituții medicale regionale și liderii lor sunt selectați să participe la programul Best Medical Practice.

 

Este prima dată când o clinică de profil din România primește acest premiu și sperăm că am reprezentat-o cu succes. Este o dovadă că și în România avem servicii de sănătate psihică la standardele științifice internaționale. În acest domeniu atât de important, este esențial să alegem metodele recomandate științific pentru fiecare tulburare psihică pentru a ne asigura succesul maxim în regăsirea echilibrului.

Primirea acestui premiu de către Clinica Hope este o recunoaștere  și o certificare a eforturilor noastre de a oferi cele mai bune forme de tratament pacienților noștrii.

 

Cu respect,

Dr. GABRIELLA BONDOC, Fondatorul Clinicii HOPE

 

 

 

Parteneri media : Ziare.com – Romania Libera – RoMedic – Psychologies – Cosmopolitan – ColumnaTV – VoxMedical – DiaCaf – Sanatatea Buzoiana – Bianca Poptean – BeauMonde – Divahair