Clinica Hope premiata pentru excelenta in domeniul sanatatii publice

Putini stiu ca prevalenta tulburarilor psihice la nivelul intregii populatii a trecut de 33% (media este intre 16-44%), iar in curand  va atinge 50 % (adica o persoana din 2 va ajunge sa aiba o forma de suferinta emotionala pana la sfarsitul vietii). Ultima analiza a Organizatiei Mondiale a Sanatatii a aratat ca bolile psihice sunt principala sursa de ani pierduti prin dizabilitate la nivel mondial, procent care a crescut cu 41% in ultimii 10 ani. Astfel, aceasta categorie de afectiuni medicale a devinit cea mai frecventa si severa patologie prin impactul pe care il are asupra calitatii vietii. In ciuda acestor conditii, doar 50% din cei sever afectati apeleaza la specialisti, iar pentru problemele mai usoare procentul scade pana la circa 10 %.

Lipsa de cunostiinte legate de sanatatea psihica, stigmatizarea, costurile dar si lipsa concreta a serviciilor dedicate sunt principalele motive pentru care romanii apeleaza greu la serviciile de sanatate psihica.

In acest context, la Clinica Hope ne-am propus sa oferim programe de tratament pacientilor cu tulburari psihice dupa cele mai recomandate standarde. Pe langa o echipa completa de psihiatrii si psihologi, clinica a ajuns sa implementeze in ultimii 2 ani si acele tipuri de interventii psihologice recomandate de ghidurile internationale, dar care lipseau in Romania.

Desi acest obiectiv nu a fost usor de atins, avand in vedere nepasarea autoritatilor, procesele dificile de acreditare si reticenta oamenilor la metode pe care nu le cunosc, am ajuns sa avem din ce in ce mai multe aprecieri din partea pacientilor si a lumii medicale.

Eforturile de a construi programe complete de tratament au adus clinicii in 2018 o neasteptata apreciere internationala. Pentru programele lor inovative, Clinica Hope devine prima clinica de sanatate mintala si singura clinica din Romania care a primit, prestigiosul premiu Rose of Paracelsus pentru ”Cele mai bune practici medicale” – Best Medical Practice.

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 17 MAI 2018 in Oxford Academic Loundge, sediul Asociatiei Medicale Europene (EMA) de la OXFORD, UK, premiul fiind inmanat chiar de Dr. Vincenzo Costigliola, Presedintele EMA .

               Rose de Paracelsus este un premiu acordat anual de European Medical Association si European Buissness Awards acelor  clinici din afara Europei de Vest care au excelat in domeniul sanatatii publice, in organizarea, implementarea si modernizarea serviciilor de ingrijire si de sanatate.

            In fiecare an, in ultimii 25 de ani, analizeaza informatiile relevante din anul precedent si selecteaza furnizorii de asistenta medicala proeminenti regional. Cercetarile lor se bazeaza pe datele colectate de la organismele nationale si internationale de certificare, asociatii regionale si nationale, congrese, forumuri, expozitii, industrie si mass-media regionale. Procesul de selectie este unul independent

3 programe de tratament inovatoare pentru adulti si adolescenti

” Am lansat pana in prezent 3 programe de tratament inovatoare pentru adulti si unul pentru adolescenti. Avem astfel tratamentul complet al tulburarii bipolare prin programul „Navigand intre poli”, si suntem mandri sa vedem ca respecta ghidurile de specialitate publicate in 2017. Am adus in Romania standardul de aur in tratamentul tulburarii borderline – terapia dialectic-comportamentala – prin programul ”Gaseste-ti echilibrul”, iar programul ”Conexiuni ”reda speranta unei vieti normale pacientilor cu schizofrenie prin combinatia de psihoterapie de grup si trainingul abilitatilor sociale. Programul INSPIR-A este singurul program dedicat adolescentilor cu tulburari severe de comportament, automutilare sau suicid.”

Fiecare din aceste programe este o poveste de succes si o incununare a eforturilor intregii noastre echipe. Ele ofera sansa unor tratamente corecte, eficienta metodelor fiind dovedita prin sute de studii in alte tari. Deja vedem aceleasi rezultate incurajatoare si la pacientii din Romania.

Acest premiu este o recunoastere a nivelului inalt de profesionalism al intregii echipe dar o mentiune speciala merita specialistii implicati in implementarea initiala a acestor proiecte inovatoare, care au adus acest premiu clinicii alaturi de mine:

 Oana Munteanu – programul „Navigand intre poli”

Anca Raducan – programul „INSPIR-A”

Alice Dima, Oana Munteanu – programul „CONEXIUNI”

Oana Munteanu, Anca Raducan, Roxana Draghici- programul „Gaseste-ti echilibrul”

„Am fost deosebit de incantati ca am fost nominalizati sa primim aceasta distinctie, deorece reprezinta recunoasterea implicarii noastre in dezvoltarea serviciilor medicale din Romania. Este prima data cand Romania a participat la acest eveniment si speram ca am reprezentat-o cu succes. Suntem cu atat mai fericiti cu cat selectia nu se bazeaza pe propuneri, asa ca nominalizarea a fost o surpriza foarte placuta.” – Fondatoarea Clinicii Hope – Gabriella Bondoc

Rose de Paracelsus este un premiu acordat anual de EMA (European Medical Association) si EBA (European Buissness Awards)celor care au excelat in domeniul sanatatii publice, in organizarea, implementarea si modernizarea serviciilor de ingrijire si de sanatate in general.

In fiecare an, in ultimii 25 de ani, analizeaza informatiile relevante din anul precedent si selecteaza furnizorii de asistenta medicala proeminenti regional si medicii care au demonstrat succes la nivel regional. Cercetarile lor se bazeaza pe datele colectate de la organismele nationale si internationale de certificare, asociatii regionale si nationale, congrese, forumuri, expozitii, industrie si mass-media regionale. Cele mai bune institutii medicale regionale si liderii lor sunt selectati sa participe la programul Best Medical Practice.

Este prima data cand o clinica de profil din Romania primeste acest premiu si speram ca am reprezentat-o cu succes. Este o dovada ca si in Romania avem servicii de sanatate psihica la standardele stiintifice internationale. In acest domeniu atat de important, este esential sa alegem metodele recomandate stiintific pentru fiecare tulburare psihica pentru a ne asigura succesul maxim in regasirea echilibrului.

Primirea acestui premiu de catre Clinica Hope este o recunoastere  si o certificare a eforturilor noastre de a oferi cele mai bune forme de tratament pacientilor nostrii.

 

Cu respect,

Dr. GABRIELLA BONDOC, Fondatorul Clinicii HOPE

 

 

 

Parteneri media : Ziare.com – Romania Libera – RoMedic – Psychologies – Cosmopolitan – ColumnaTV – VoxMedical – DiaCaf – Sanatatea Buzoiana – Bianca Poptean – BeauMonde – Divahair