banner-clinica-hopeDepresia clinica este o tulburare psihica profunda si persistenta, manifestata prin cel putin doua saptamani de tristete, lipsa bucuriei si a placerii, tulburari de pofta de mancare, somn, energie, idei negative de vinovatie sau chiar suicid.

Tratamentul depresiei in clinica noastra se face imbinand multiple abordari recunoscute a fi eficiente pentru a oferi clientilor cat mai multe parghii in depasirea acestei tulburari.

Clientii nostrii beneficiaza de consult specializat si de suport in alegerea celei mai bune optiuni pentru fiecare caz in parte.

 

programe3

 

 

1.PSIHIATRIE

Exista numeroase tratamente antidepresive care pot ameliora simptomele depresive. Psihiatrii nostrii vi-l pot oferi cel mai potrivit pentru dumneavoastra, alaturi de sfaturi generale pentru reglarea stilului de viata. Tratamentul va dura minim 6-8 luni, cel mai potrivit moment sa renuntati treptat la medicatie, fiind cel in care treceti printr-o perioada stabile de viata si ati facut schimbari senificative fata de momentul inceperii simptomelor.

2.PSIHOTERAPIE INDIVIDUALA

Depresia este o tulburare cu o incarcatura psihologica mai mare decat cea biologica. Descoperirea cauzelor profunde ale depresiei, modificarea felului propriu de raportare la viata, la lume si la sine, vindecarea traumelor trecutului, schimbarea stilului de viata pot fi unele din multiplele feluri in care psihoterapia poate duce nu numai la regasirea unei stari de bine ci, de cele mai multe ori, la un process de crestere si dezvoltare personala.

3.CE ESTE PROGRAMUL “NACELA”?

NACELA este un program de psihoterapie de grup de 12 saptamani, special creat pentru persoanele care lupta cu o tulburare depresiva. El ofera suport, psihoeducatie si formarea unor abilitati specifice pentru depasirea cu succes a episodului depresiv si prevenirea aparitiei unora noi.

Sedintele de psihoterapie de grup vor fi saptamanale, cu o durata de 90 de minute si grupul va fi limitat la 8-10 persoane.

Programul are un tipar strcuturat al fiecarei sedinte si este construit pentru a merge in paralel sau sa fie urmat de psihoterapie individuala.

La sfarsitul celor 12 saptamani, veti putea sa:

-sa recunoasteti si modificati gandurile Negative

-sa aflati ce Actiuni si comportamente sunt legate/accentueaza depresia si cu ce alte elemente sa le inlocuiti

-sa puteti avea Contacte umane care sa va ofere suport si valoare vietii dumneavoastra si sa puteti construi relatii bazate pe respect si intimitate

-sa va reconectati cu baza Energiei vitale din fiecare; veti cunoaste conceptele de Copil Liber si Copil Adaptat si felul in care sa lucrati cu ele pentru cresterea nivelului de Energie

-veti constientiza rolul Limitelor in originea depresiei si a sentimentelor de inutilitate, neputinta si lipsa de sens

-veti incepe lungul drum in regasirea Aspiratiilor si sperantei pentru o viata fericita si a Ancorelor pentru ea

-veti invata tehnici de relaxare si strategii eficiente de management al stresului

-veti primi informatii despre cauzele depresiei, rolul neurotrasmitatorilor cerebrali si felul in care depresia poate fi prevenita si tratata

 

Programul nostru  este construit pe tehnici de terapie cognitiv-comportamentala, analiza tranzactionala, mindfulness, psihiatrie

“Nacela” este un suport util in ridicarea deasupra intunericului si deznadejdii depresiei, pentru regasirea sperantei si a starii de bine interior.

4.TERAPII ALTERNATIVE: YOGA, REIKI, THETA HEALING,TEHNICA RADIANTA

Tehnicile alternative aduc un nivel suplimentar  tratamentelor clasice si refac la un nivel profund si spiritual legatura corp -minte.

De asemenea ele pot oferi si un raspuns la intrebari, nelinisti existentiale sau tristete legate de lipsa unei cai spirituale sau a sensului vietii.

Pentru mai multe detalii consultati fiecare tehnica in parte.