Program tratament adolescenti

program tratament adolescenti

 Viitorul a mii de adolescenți români se irosește în drame, care ne dau fiori: fug de acasă, devin dependenți de alcool, violenți ori se gândesc să renunțe la viață.

Psihiatrii din România avertizează că 1 tânăr din 7 are tulburări psihice și de comportament. Strigătele lor de ajutor, sunt observate tot mai des în mediul online unde își arată problemele oricui vrea să-i asculte.

Familia află uneori de la prietenii virtuali că elevul s-a despărțit de iubita și are gânduri sumbre.

Dr. Gabriella Bondoc, medic primar psihiatru: Se poate vedea în conversațiile de pe internet. Vorbește despre moarte, despre lipsa de esență a vieții în mod recurent. Se mutilează în diverse feluri: se taie, se ard cu țigară, consumă alcool până nu mai pot, sparg diverse obiecte la furie. Ai nevoie de ajutor ca părinte pentru că singur nu mai reușești să te descurci. Și atunci îi învățăm ce să facă.

Familiile trebuie să ia legătură cu un medic psihiatru. Tratamentul, adaptat adolescenților români, se numește INSPIR-A și durează câteva luni.

Adolescența se schimbă, dar părinții trebuie să rămână vigilenți la semnale transmise, conștient sau nu, de copil. Poate fi o replică aruncată în timpul unor discuții în familie- “v-ar fi mai simplu fără mine…” Această nu trebuie să îl înfurie pe adult, ci să îl facă să meargă în profunzime. Sau are note mici și absente de la școală, își schimbă anturajul, dobândește vicii, pleacă des de acasă ori stă zile întregi în camera lui și nu vrea să vadă pe nimeni.

În prezent un adolescent din 7 are devieri de comportament. Urmarea unui program tratament adolescenti il poate ajuta.

Dr. Gabriella Bondoc, medic primar psihiatru: Cifrele par foarte mari. -Așa este. -Sunt reale? Stai să te întrebi ca părinte, dacă asta te așteaptă. -Cu siguranță sunt reale. Traumele sunt mai frecvente. Vorbim despre o generație întreagă de adolescenți care n-au crescut lângă părinții lor.

Orice zi care trece fără reacția familiei crește riscurile. Consultațiile pentru adolescenți sunt individuale și pot fi decontate prin casele de asigurări.

Sursa: ProTV, Clinica Hope,

Citeste mai multe informatii despre programul pentru adolescenti INSPIR-A

Mai multe informatii puteti obine sunand la 0724 792 901