Program tratament Schizofrenie – Conexiuni

Program tratament Schizofrenie

Suntem mandri sa realizam o premiera in Romania in ceea ce privește tratamentul pacienților cu schizofrenie. Este vorba despre programul CONEXIUNI.

Programul CONEXIUNI vine sa intregeasca nevoia de interventii psihoterapeutice pentru Schizofrenie. (Tratamentul halucinatiior, ideilor delirante, etc.) Pacientii raspund destul de bine la tratament, nu 100% dar raspunsul este unul spectaculos de multe ori. Schizofrenia mai are ca si boala cronica, o sumedenie de simptome negative, care practic creeaza un tablou de saracire si de scadere a activitatii si interesului in viata emotionala si sociala. Oamenii ajung sa nu mai fie interesati de interactiuni cu alti oameni, sa se retraga in casele lor, sa-si piarda multe din abilitatile de interactiune sociala. Viata lor emotionala saraceste si de multe ori aproape ca vorbim de un fel de „uscare” pe dinauntru.

Tinem sa le transmitem oamenilor ca aceste simptome negative sunt din cauza bolii, a ceea ce se-ntampla chimic in creierul lor si nu tin de anumite trasaturi ale lor de personalitate sau ca nu si-ar dorii o altfel de viata.

Din acest motiv, pentru ca in strainatate, interventiile de training de abilitati sociale sunt o interventie standard in tratamentul schizofreniei, a venit timpul sa le oferim si pacientilor cu schizofrenie din Romania un astfel de tratament, prin cadrul programului CONEXIUNI.

Studiile recente privind eficacitatea au arătat îmbunătățiri în funcționarea socială a pacienții cu schizofrenie tratați cu SST (Bellack, 2004; Bowie și colab., 2012; Granholm și colab., 2008, 2009; Horan și colab., 2009, 2011; Robert & Penn, 2009; Valencia și colab., 2007).
– Aceste studii au observat o reducere mai mare a nivelului de afectare socială și handicap funcțional cu SST în comparație cu alte tratamente precum Tratament obisnuit (Granholm et al., 2008, 2009; Robert & Penn, 2009; Valencia Rascón, Juárez, & Murow, 2007), numai tratament neuroleptic (Cirici, García, & Obiols, 2001)

Mai multe informatii

TRATAMENT SCHIZOFRENIE – PROGRAMUL CONEXIUNI

 

 

Sursa: CLINICA HOPE, ColumnaTV