Tratament Tulburare Bipolara

Tratament Tulburare Bipolara

Dacă aveţi cunoscuţi ce pendulează între extreme, adică trec de la stări explozive de veselie la tristeţe adâncă şi gânduri negre, sfătuiţi-i să meargă urgent la medic.

Ar putea avea o aşa-numită tulburare bipolară, adică o boală controlată cu terapie şi medicamente în decurs de câteva luni.

Medicii psihiatrii spun că fără intervenţie aceşti oameni îşi pierd echilibrul psihic, deoarece în episoadele de vârf creierul lor are de suferit. Vestea bună pentru cine cere ajutor este că pentru persoanele asigurate tratamentul poate fi acoperit integral prin de asigurarea de stat.

Boală s-a declanşat în studenţie în cazul unui pacient.

“Deşi terminasem cursurile mă simţeam foarte energic, plin de viaţă, însă nu mai puteam să dorm noaptea. Tendinţa este să suni toţi prietenii pe care îi ai în agenda”, povesteşte bărbatul.

Statistic, unul din 20 de români, adică aproape 800.000, au tulburări “bipolare”. De zece ori mai puţini ajung să primească oficial un diagnostic, pentru că nu merg la medic, îngroziţi că apropiaţii îi vor privi drept nebuni.

Episodul de vârf e o explozie de energie, are o mie de vise şi proiecte, îi vin idei de afaceri, vorbeşte mult şi nu-şi mai rezervă nici măcar timp de odihnă; pe moment, nu crede că are nevoie.

În decurs de câteva luni sau chiar săptămâni, pacientul ajunge la celălalt pol; este trist, stors de energie. Crede că nimeni nu-l înţelege şi nu valorează nimic. Cu greu mai găseşte putere să se ridice din pat sau să iasă din casă pentru cumpărături.

DR. GABRIELLA BONDOC: “Ceva se întâmplă chimic în creierul lor. Nu e aşa un moft, un viciu, o slăbiciune. Episoadele depresive dor foarte tare, oamenii sunt extrem de afectaţi de ele, dar cele mai periculoase sunt episoadele maniacale, pentru că “prăjesc” neuroni. Afectează direct funcţionarea creierului”.

Adică punţile între diferite zone se rup. După mulţi ani în care primeau doar sedative şi antipsihotice, pacienţii români pot învaţă acum despre boală în discuţii de grup. Apoi fac câteva luni şedinţe individuale.

Fără ajutor, bipolarii ajung la crize de grandomanie, viziuni false sau, în extremă cealaltă, intenţii de suicid.

Daca doriti mai multe informatii pentru tratament tulburare bipolara sunati la 0724.792.901

sau ne puteti scrie la contact@clinica-hope.ro.

Unul din specialistii nostrii va raspunde tuturor intrebarilor pe care le aveti.

Sursa PRO-TV  Clinica Hope