Romanii care sufera de tulburare bipolara au acum acces la un program de tratament unic în Romania- NAVIGÂND ÎNTRE POLI

Secretul vindecării este echilibrul, spun specialiştii. Aproape 5% din populaţia lumii suferă de tulburare bipolară, o afecțiune biologică și genetică care îi face pe pacienţi să oscileze între perioade de depresie și episoade de exaltare sau nervozitate, cu un uriaș impact asupra calității vieții lor.
Inscrierile la grupul „Navigand intre poli” se pot face la telefon: 0724 79 29 01 sau puteti completa formularul nostru de contact.
A IV-a serie a programului a început din 15 septembrie 2017 și se desfășoară în fiecare vineri, între 17.30-19.00.
Stire preluata de pe - stiri.tvr.ro

Tratamentul tulburarii bipolare în Clinica HOPE cuprinde toti cei 3 versanti recomandati de ghidurile internationale de tratament
Grupul de psihoeducatie

Programul nostru de 12 săptămâni îmbină psihoeducația din metoda lui Colom și Vieta cu terapia interpersonala și a bioritmurilor sociale într-o intervenție psihologică unică în România, menită să readucă echilibrul în viața celor care suferă de tulburare bipolară. El ajută pacienții ”să navigheze” cât mai eficient pe ”valurile” maniei și depresiei și să reușească să evite să treacă de la ”un pol” la altul.

8 MOTIVE SA ALEGI PROGRAMUL ”NAVIGAND INTRE POLI”

1. Eficienta cursului

Eficiența cursului este dovedită repetat de studii internaționale (Colom,Vieta;2003,2005, 2010, 2015)

2. Respecta ghidurile internationale

Este singurul program din România care respectă ultimele recomandări ale ghidurilor internaționale (2016) legate de tratamentul tulburării bipolare

3. Ce este tulburarea bipolara?

Posibilitatea de a afla ce este tulburarea bipolare și ce simptome au episoadele

4. Factorii prevestitori si declansatori

Afli care sunt factorii prevestitori și declanșatori ai episoadelor de boală și cum să le previi, evitând dezechilibrele și menținând calitatea vieții

5. Familia alaturi de tine

Ca pacient, tu și cei din familie, află cum să trăiască cu această condiție cronică, fără stigmă sau vinovăție

6. Tratament adecvat

Înțelegi clar rolul și mecanismul de acțiune al pastilelor și poți colabora mai bine cu psihiatrul tău pentru a ajunge la cea mai potrivită schemă de tratament pentru tine.

7. Un nou stil de viata

Afli despre rolul unui stil de viață echilibrat și construiești acest ”bioritm social” propriu (somn, activitate fizică, activitate profesională, întâlniri cu alte persoane și relații interpersonale) care să mențină stabilitatea emoțională.

8. Reducerea episoadelor de boala

CEL MAI IMPORTANT - O reducere cu peste 40 % a ratei de reaparitie a unor noi episoade de boală, pentru cei care asociază cursul cu tratamentul medicamentos.