Ziua mondiala a fericirii

 

Sarbatorim astazi ziua internationala a fericirii, asa cum a fost stabilita de Organizatia Natiunilor Unite. Spre deosebire de acum 6 ani, cand romanii primeau eticheta de „cei mai nefericiti” din UE, de aceasta data avem un motiv in plus sa zambim. Am urcat cateva locuri in topul global, care ia in calcul atat situatia economica, unde nu stam prea stralucit, cat si optimismul, increderea si darnicia popoarelor.

Ca romani suntem fericiti cand putem sa facem planuri. Altfel fericirea masurata oficial de ONU imbina un algoritm matematic, care imbina PIB-ul tarii si speranta de viata a oamenilor cu perceptia lor subiectiva asupra starii de bine, adica bucuriile de fiecare zi.

In topul global al fericirii, romanii au urcat pe locul 52 din topul celor 156 de state, care incepe cu Finlanda si se termina cu Burundi.

Dar ce inseamna fericirea?

Orice lucru mic care ne provoaca un sentiment de bine. Astfel, in orice secunda ai pune aceasta intrebare ai primi cu siguranta peste 1,5 miliarde de raspunsuri.

 

Dr. Gabriella Bondoc:

Fericirea este o notiune complet individuala. Studiile au aratat ca nu tine nici de succesul social, nici de cati bani facem…fericirea tine foarte mult de calitatea relatiilor, de familie, de cuplu.

In acest an ONU ne-a cerut tuturor sa dam SHARE fericirii.

A impartii, a te implica in acte de caritate, a dona, aduce cu sine un sentiment de fericire prin fericirea altora.

Un alt sondaj facut pe 1400 de romani singuri arata ca 47% dintre femei si doar 35% dintre barbati se considera fericiti, chiar si in lipsa unui partener. Iar unii se bucura pur si simplu pentru ca sunt sanatosi.

Sursa: StirilePROTV, Clinica Hope