Program INSPIRA - Clinica Hope

Program INSPIRA

I.N.S.P.I.R.-A

Training de abilitati pentru adolescentii cu tulburari emotionale si de comportament

Pentru ca adolescenta este una dintre cele mai dificile perioade ale vietii, marcata de emotii intense, care ajung frecvent la anxietate patologica, depresie, retragere sociala sau chiar consum de droguri sau tentative de suicid.

Studii:

 • Aproximativ 8% dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au avut un episod depresiv major în ultimul an

 • Deși anxietatea este foarte tratabilă, doar 18% din adolescențiI in suferinta primesc tratament

 • aproximativ 2,7 % suferă de o tulburare de alimentație

 • Aproape 70% dintre elevii de liceu au încercat alcool, jumătate au consumat un drog ilegal, aproape 40% au fumat o țigară și mai mult de 20% au folosit un medicament pe bază de prescripție medicală în scopuri non-medicale

 • Între 16-18 ani riscul tentativelor de suicid este cel mai ridicat ( Lewinsohn, Rohde and Seeley, 1996);

 • Între 31% și 50% dintre adolescenții care au o tentativă de suicid au o a doua tentativă. Necesită o intervenție rapidă după prima încercare;

 • Adolescenții care prezintă un risc suicidar mare au multiple probleme și se încadrează cel puțin într-o tulburare psihică. Cu cât un adolescent are mai multe probleme de comportament (violență, consum de alcool, țigări, droguri, comportament sexual periculos, etc) cu atât crește riscul pentru tentativele de suicid (Myler și Tyler 2005);

 • Adolescenții se autovătămează fără intenția conștientă de a se sinucide în proporție de 15% – 18%, rezultă din studiile făcute de Muehlenkamp și Gutierrez, 2004. La fel și la studenți, procentul fiind între 12% – 35%;

Programul INSPIR-A

Ce este?

 • Prima formă de intervenție psihoterapeutică special destinată tratamentului celor mai severe simptome pe care adolescenții le pot avea: tentative de suicid, autovătămări, tulburări emoționale intense.
 • Oferă speranță tinerilor pacienți și părinților lor.
 • Oferă ajutor specializat și eficient medicilor de psihiatrie pediatrică.

Ce înseamnă?

Intervenție pentru
Normalizarea
Sentimentelor
Problemelor comportamentale
Impulsivității și
Relațiilor
A – adolescenților

Despre ce este vorba

– Metoda folosită se numește terapia dialectic-comportamentala: este o împletire între metoda cognitiv-comportamentală și practica mindfulness. Marsha Linehan a dezvoltat-o pentru persoanele cu tulburare de personalitate borderline.

– Metoda se bazează pe un manual standardizat și este recomandată pentru tratamentul tulburărilor emoționale la adolescenți.

– Începe pe 13 noiembrie, ora 14:30, durează 2 ore, săptămânal, timp de 6 luni, preț 230 ron/lună; – Întâlnirile cu părinții vor fi o dată pe lună.

– Formatul presupune: în prima parte vor fi discuții despre practica realizată acasă și în a doua parte se predau abilități și se pun în practică;

– Acest program se adresează atât adolescenților cât și părinților.

Cui se adreseaza

MINDFULNESS

abilitatea de a observa, descrie și participa la experiențe fără judecăți de valoare, făcând câte un lucru pe rând și cu eficacitate

REGLAREA EMOȚIONALĂ

cunoașterea emoțiilor, care este rolul lor; cum reglezi intensitatea emoțiilor și cum să le simți pe cele pozitive mai mult

CALEA DE MIJLOC

vizează dezvoltarea unui stil emoțional și cognitiv echilibrat, flexibil și validarea trăirilor și a efortului

ABILITĂȚI DE CRIZĂ

ceea ce ai nevoie să faci pentru a-ți calma emoțiile pe moment fără să faci lucrurile mai rele

RELAȚIILE INTERPERSONALE

cum să-ți faci prieteni, ce este important într-o relație și cum să închei relațiile care nu-ți fac bine

Rezultatul

Cum îi va ajuta pe adolescenți:

– Crește capacitatea de a face față stresului;
– Dezvoltă abilitatea de a fi conștient de propriile emoții, de a face diferența dintre gânduri și realitate și de a înlocui gândurile neplăcute cu unele mai bune și mai constructive;
– Reglează relațiile cu persoanele apropiate prin câștigarea respectului de sine și definirea clară a obiectivelor/limitelor;
– Îi ajută să tolereze situațiile dificile atunci când nu le pot rezolva imediat;
– Învață cum să își diminueze vulnerabilitatea emoțională și reactivitatea, și să se recupereze după o perioadă cu stări emoționale foarte intense.

Cum îi va ajuta pe părinți:

– Vor dezvolta abilități de relaționare noi – răspunsurile asertive, validarea emoțiilor;
– Vor învăța cum să-și recunoască propriile emoții și cum să le regleze;
– Vor învăța să identifice mai mult de o perspectivă prin care să privească o situație și să găsească astfel soluții mai potrivite la problemele din relația cu adolescentul.

CURSUL VA FI CONDUS DE

ANCA RĂDUCAN psiholog și psihoterapeut cu formare în Terapia Experiențială și competențe în Terapia Cognitiv-Comportamentală și Dialectic-Comportamentală
Co-terapeut: ALICE DIMA-terapeut cu formare in Analiză Tranzacțională, Hipnoză Ericksoniană

DE CE SA VII LA CLINICA HOPE?

Suntem dedicati oferirii celor mai bune tratamente pentru sanatatea ta psihica si emotionala. Cum stim care sunt acestea? Aplicam cunostintele ultimelor ghiduri internationale de tratament si tintim sa oferim intreaga gama de interventii dovedite stiintific ca fiinde cele mai eficiente, de la medicatie la tipurile de psihoterapie.

Organizam totul in PROGRAME DE TRATAMENT pentru ca sa stii tot timpul intreaga gama de servicii de care ai nevoie si ce parcurs ai de urmat.

Noi oferim o abordare individuala, in care tu poti alege intre toate cele 3 variante: tratament psihiatric-medicamentos, tratament psihoterapeutic sau mixt.

Avantajul nostru consta insa in faptul ca suntem o clinica exclusiv destinata sanatatii psihice, in care psihiatrul si psihoterapeutul fiecarui pacient comunica si colaboreaza intre ei, cu acordul tau, aplicand programe specializate pentru ca sa primesti cea mai bun si eficient parcurs terapeutic pentru tine.

Astfel sansele tale sa rezolvi problemele cauzate de aceasta afectiune sunt mult mai mari, iar timpul necesar va fi mult mai mic.

Eforturile de a construi programe complete de tratament a adus clinicii în 2018 o neașteptată apreciere internațională, Clinica Hope devenind singura clinică din România care a primit, în Mai 2018, prestigiosul premiu Rose of Paracelsus, decernat de Asociația Medicală Europeană pentru ”Bune practici medicale”- Best Medical Practice.

Totul incepe la noi cu un CONSULT LA MEDIC.

Stabileste o programare!
CLINICA HOPE se dezvoltă continuu din 2009, pornind de la o idee clară: să ofere pacienților din România numai tratamente psihice cu eficiență dovedită științific, urmărind recomandările de tratament internaționale. Având o echipă completă de psihiatrii și psihologi, ne urmărim cu perseverență obiectivele și inovăm continuu, lansând în ultimii ani nu mai puțin de 4 tipuri de programe unice de tratament, recomandate de ghidurile internaționale, dar care lipseau în România.

Prin programele noastre, ne dorim să-ți oferim toate șansele de recuperare și beneficiile pentru sănătate și sa-ti oferim înapoi Speranța și Echilibrul!

Programeaza-te
Call Now Button