Cunoscuta cantareata Selena Gomez a dezvaluit intr-un articol din Vogue ca isi viziteaza terapeutul cinci zile pe saptamana. Ea a mentionat ca are incredere in terapia dialectic comportamentala (DBT). Acesta este un tratament dezvoltat initial pentru pacientii cu care se confrunta, in mod special cu tulburare de personalitate borderline.
Cum i-a salvat viata Selenei Gomez terapia DBT
Acesta pune accentul pe imbunatatirea comunicarii, pe atentia constienta si pe dezvoltarea instrumentelor cognitive potrivite pentru a face fata suisurilor si coborasurilor emotionale – o abordare mai mult bazata pe abilitati pentru a face fata stresului.
,,DBT mi-a schimbat complet viata”, a spus Selena Gomez in 2017 intr-un interviu. ,,Mi-as dori ca mai multi oameni sa vorbeasca despre terapie”.
Selena Gomez a vorbit si despre confruntarile sale cu stigmatul care aplaneaza asupra bolilor mintale si despre cautarea unui tratament. ,,Am fost in patru centre de tratament”, a spus ea. ,,Cred ca in domeniul sanatatii mintale, nu am inteles niciodata stigmatul pana cand am mers la primul meu centru de tratament […]”.
Ea a vorbit deschis despre beneficiile pe care le-a obtinut din aceasta forma de terapie. A mentionat inclusiv intelegerea si gestionarea emotiilor sale intense, imbunatatirea relatiilor si dezvoltarea unor mecanisme sanatoase de adaptare.
Selena Gomez a subliniat, de asemenea, ca ingrijirea sanatatii mintale este un proces pe termen lung si a oferit sfaturi celor care se confrunta cu o boala mintala in acest moment. ,,Sfatul meu nu va fi: ,,Oh, vei trece peste asta. Este de fapt o practica care se pune in aplicare zilnic”, a spus ea, adaugand ca incearca sa isi monitorizeze starile emotionale si mintale. ,,Am nevoie sa fiu in preajma oamenilor pe care ii iubesc'”, a explicat cantareata.
Terapia DBT a jucat un rol semnificativ in cazul Selenei Gomez
Acest tip de terapie a ajutat-o sa faca fata provocarilor legate de sanatate mintala. In 2021, Selena Gomez a fost prezenta la Casa Alba. Acolo s-a intalnit cu ambasadori si activisti, aducand la cunostinta propriile experiente. Printre acestea ea a marturisit si faptul ca a fost diagnosticata cu tulburare bipolara la varsta de 20 de ani, ceea ce a ajutat la evidentierea acestui subiect intens stigmatizat si, poate cel mai important, le-a reamintit celor care se lupta cu diverse tulburari emotionale ca nu sunt singuri.