Avem întotdeauna relațiile pe care ni le dorim?

Din orice perspectivă am studia societatea umană – fie că explorăm cu atenție istoria vastă a evoluției umanității, fie că explorăm dezvoltarea unei singure persoane – suntem în permanență obligați să considerăm ființa umană în virtutea relațiilor sale interpersonale.

Există date convingătoare ce provin din studiul primatelor, al culturilor primitive sau al societății contemporane, care arată că ființele umane au trăit întotdeauna în grupuri ce au fost caracterizate permanent de relațiile intense și durabile între membri și că nevoia de apartenență este un motiv puternic, fundamental și universal.

relațiile pe care ni le dorim

Izolarea de alte persoane este un factor de risc pentru mortalitatea timpurie la fel de mare ca și factorii de risc fizici și evidenți, cum ar fi obezitatea și fumatul. Și reciproca este adevărată, integrarea și legăturile sociale au un impact pozitiv asupra unor afecțiuni grave cum sunt bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul, etc.

Personalitatea este aproape în întregime produsul interacțiunii cu alte ființe umane semnificative pentru tine. Nevoia de a relaționa strâns cu ceilalți este o nevoie de bază, ca oricare nevoie biologică.

Respectul de sine – Procesul construirii acestuia se realizează pe baza evaluărilor pe care le citim în ochii celor importante persoane pentru noi. Relațiile satisfăcătoare cu cei de aceeași vârstă și stima de sine sunt concepte inseparabile.

Nevoia de a fi acceptat și de a interacționa cu ceilalți este aceeași, indifernt de condiția socială, gen sau rolul în famile și societate.

Atunci când te uiţi la o persoană, indiferent cine este, dă-ţi seama că aceasta are o poveste în spate. Fiecare dintre noi trecem prin tot felul de evenimente care ne schimbă şi unele care chiar ne forţează să ne dezvoltăm.

Pentru a avea o relatie buna cu cei din jur este necesar sa-i cunosti.

Este important să fii interesat de persoanele cu care interacționezi sau de cele pe care le vrei cât mai aproape de tine.

Fiecare persoană care trece prin viața ta poate să-ți influențeze personalitatea într-un anumit fel, fie că e un coleg de la muncă, vânzătorul de la magazinul din colț, cel mai bun prieten sau o persoană pe care o întâlnești într-o călătorie cu trenul.

grup de dezvoltare personala

Conversațiile sunt mereu bine-venite, iar oamenii care știu să asculte sunt foarte apreciați. Sunt unele persoane cu care comunici mai ușor, chiar dacă le cunoști de puțin timp, parcă ați avea o conexiune, însă nu toți oamenii sunt la fel de deschiși. Indiferent de modul în care curg discuțiile, este nevoie de timp pentru a forma niște legături.

Abilitățile sociale fac posibilă conviețuirea, în profida deosebirilor inerente între oameni. Aceste abilități conferă farmec personal, reușită socială, poziții sociale.

Relațiile cu oamenii. Fiecare relație cu o anumită persoană are un traseu aparte. Suntem diferiți și este firesc să avem diverse legături cu cei din jur. Fie că suntem colegi de școală, la muncă, prieteni, iubiți, părinți, frați, fii sau simple cunoștințe, fiecare relație cu cei din jur trebuie menținută într-un anume fel. Suntem ființe sociale și avem nevoie de oameni în jur, tocmai de aceea trebuie să știm să-i apreciem și, când este posibil, să știm să-i alegem…  avem această libertate.

O relație, odată începută, se va contura încet-încet, iar după ce va fi construită și definită, va trebui să învățăm să o întreținem.

Deși sună oarecum banal, este foarte important să îți dai seama de unele aspecte personale care ar putea să afecteze sau să influențeze relațiile cu cei din jur. Dându-ți seama de comportamentul și reacțiile tale în anumite situații, poți realiza cum te percep cei din jur, iar dacă e nevoie, poți încerca să te schimbi. Trebuie să încerci să îți cunoști nevoile, limitele, preferințele și să fii stăpân pe tine.

Iată ce trebuie sa faci: 

  • apreciază oportunitatea de a crea noi legături cu oamenii pe care-i cunoști,
  • în timp ce, în mod natural, te desprinzi de relațiile vechi care nu mai funcționează ca înainte,
  • caută să ai încredere în ceea ce simți și crezi,
  • acceptă cu inima deschisă noile prietenii în care te implici, chiar dacă știi că intri pe un teritoriu necunoscut,
  • pregătește-te să înveți, să faci față unor posibile provocări,
  • și mai ales pregătește-te să cunoști pe cineva care ți-ar putea schimba viaţa pentru totdeauna.
Dacă te nemulțumesc sau te întristează adesea relațiile pe care le ai cu ceilalți, dacă te simți singur sau respins, există specialiști care te pot ajuta în găsirea drumului spre o viață socială mulțumitoare.

DE CE SĂ VII LA CLINICA HOPE?

Suntem dedicați oferirii celor mai bune tratamente pentru sănătatea ta psihică și emoțională. Cum știm care sunt acestea? Aplicăm cunoștințele ultimelor ghiduri internaționale de tratament și țintim să oferim întreaga gamă de intervenții dovedite științific ca fiind cele mai eficiente, de la medicație la tipurile de psihoterapie.

Organizăm totul în PROGRAME DE TRATAMENT pentru ca să știi tot timpul întreaga gamă de servicii de care ai nevoie și ce parcurs ai de urmat.

Noi oferim o abordare individuală, în care tu poți alege între toate cele 3 variante: tratament psihiatric-medicamentos, tratament psihoterapeutic sau mixt.

Avantajul nostru constă însă în faptul că suntem o clinică exclusiv destinată sănătății psihice, în care psihiatrul și psihoterapeutul fiecărui pacient comunică și colaborează între ei, cu acordul tău, aplicând programe specializate pentru ca tu să primești cel mai bun și eficient parcurs terapeutic pentru tine.

Astfel șansele tale să rezolvi problemele cauzate de această afecțiune sunt mult mai mari, iar timpul necesar va fi mult mai mic.

Eforturile de a construi programe complete de tratament au adus clinicii în 2018 o neașteptată apreciere internațională, Clinica Hope devenind singura clinică din România care a primit, în mai 2018, prestigiosul premiu Rose of Paracelsus, decernat de Asociația Medicală Europeană pentru „Bune practici medicale”- Best Medical Practice.

Totul începe la noi cu un CONSULT LA MEDIC.

Stabilește o programare!
CLINICA HOPE se dezvoltă continuu din 2009, pornind de la o idee clară: să ofere pacienților din România numai tratamente psihice cu eficiență dovedită științific, urmărind recomandările de tratament internaționale. Având o echipă completă de psihiatri și psihologi, ne urmărim cu perseverență obiectivele și inovăm continuu, lansând în ultimii ani nu mai puțin de 4 tipuri de programe unice de tratament, recomandate de ghidurile internaționale, dar care lipseau în România.

Prin programele noastre, ne dorim să-ți oferim toate șansele de recuperare și beneficiile pentru sănătate și să-ți oferim înapoi Speranța și Echilibrul!

Programeaza-te
Call Now Button