Roberta Mihaela Bailesteanu
Este psiholog in Clinica Hope din Cluj-Napoca.
Roberta Mihaela Băileșteanu este psiholog și terapeut ABA, dedicată sprijinirii persoanelor cu nevoi speciale, în special a copiilor. Absolventă a Facultății de Sociologie și Psihologie, cu specializarea Psihopedagogie specială, Roberta și-a construit cariera din dorința de a oferi sprijin și ghidare celor care au cel mai mult nevoie de ajutor.
Seriozitatea, optimismul și abordarea empatică o definesc ca profesionist, reușind să creeze o conexiune profundă cu pacienții săi. Prin terapie ABA și metode adaptate fiecărui caz, Roberta se concentrează pe îmbunătățirea calității vieții și pe dezvoltarea abilităților copiilor cu nevoi speciale.
Angajamentul său față de această misiune face ca fiecare sesiune de terapie să fie o oportunitate de progres, atât pentru pacienți, cât și pentru familiile lor.

Prin dedicarea și profesionalismul său, Roberta Mihaela Băileșteanu contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor cu nevoi speciale, sprijinindu-i să își atingă potențialul maxim.
Roberta Mihaela Bailesteanu - un specialist de incredere in tratarea tulburarilor emotionale sau de vorbire la copii.
EXPERIENTA PROFESIONALA
- oct 2020 – Prezent: Terapeut ABA Cabinet Individual de Psihologie Ticu Ioana , Cluj-Napoca
- sep 2020 – Prezent: Shadow , Cluj-Napoca, Însoțitor al unui copil cu CES. Participarea la terapiile logopedice.
- oct 2019 – iun 2020: Voluntar- Centru de Intervenție Timpurie, Fundația de Abilitare „Speranța”, Timișoara, Timișoara, Însoțitor la orele de curs ale unui elev cu cerințe educative speciale (CES). Partciparea la terapiiile prin muzică.
EDUCATIE SI CALIFICARI
- sep 2021 – Prezent: Atestat liberă practică-psiholog competențe în psihopedagogie sep 2021 – Colegiul Psihologilor din România
- iul 2020 – Prezent: Master- Terapia Limbajului și audiologie educațională – Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Cluj-Napoca
- iul 2017 – iul 2020: Diplomă de licență-Psihopedagogie specială de la Universitatea de Vest din Timișoara, Timișoara, Domeniul de studiu: Educație – Știința educației:
- Lucrarea de diplomă : Influența meloterapiei în dezvoltarea emoțională și stimularea cognitivă a copiilor cu TSA
- Discipline principale studiate: Psihopedagogia copiilor cu dificultați de învățare, introducere în psihodiagnostic, fundamentele psihologiei, fundamentele pedagogiei, fundamentele psihopedagogiei speciale, tulburări de dezvoltare, psihologia educației, psihologia dezvoltării, psihopedagogia deficienților de văz, psihopedagogia copilului cu tulburări emoțional comportamentale, introducere în logopedie, psihopedagogia deficienților de auz, terapia tulburărilor de limbaj, terapia ocupațională, psihodiagnosticul persoanelor cu dizabilitați, educația copiilor supradotați, introducere în psihoterapie, psihopedagogia deficienților neuromotori, consiliere familiala, Braille, LMG (Limbaj mimico‑gestual)
CURSURI
- sept 2020: Curs RBT-REGISTERED BEHAVIOR TECHNICIAN: Cunoasterea principiilor teoretice ale analizei aplicate a comportamentului, implementarea corecta a planului de interventie realizat de coordonator.
2. apr 2021 – prezent: Curs Terapie adleriană și terapie prin jos in cadrul Clinicii Hope
3. sept 2020 – 2020: Curs formare PECS:
- Curs de formare în metoda PECS pentru specialiștii implicați în activitațile cu copiii afectați de autism sau alte tulburări de dezvoltare.
- Principiile Analizei comportamentale aplicate (ABA) funcționale.
- Componentele cheie ale Abordării Pyramid pentru a crea medii educaționale eficiente. Cele 6 faze PECS, când începem și cum mergem mai departe.
- Criterii de tranziție de la PECS la alte modalitați de comunicare.
4. mai 2020 – 2020: Positive Psychology: Martin E. P. Seligman’s Visionary Science la Universitatea din Pennsylvania – Curs online autorizat.
5. mai 2019 – 2019: Innovative Academic Course on Integrative Interventions for Children with Autism Spectrum Disorder, Universitatea de Vest din Timișoara, Curs realizat prin programul Erasmus în Italia, Bibione
6. feb 2019 – 2019: Copiii au nevoie să fie văzuți și auziți la Universitatea de Vest din Timișoara – Conferinta organizată de Centrul de Educație, Cercetare și Asistență Socială, în parteneriat cu Departamentul de Asistența Socială‑ UVT și Asociația Inițiativă în Educație
7. mai 2018 – 2018: Legatura între abilitățile motrice-atenție, învățare și comportament la copii preșcolari și școlari la Universitatea de Vest din Timișoara
- Tematică: ‑ Funcțiile sistemului nervos folosite în procesul de învățare
- Dezvoltarea motricității și implicatiile acesteia
- Reflexe primitive la copii preșcolari și școlari Funcțiile parțiale ale procesului de învățare
Suna chiar acum!
Beneficiaza de asistenta personalizata in stabilirea programarii!
Echipa noastra este aici pentru tine pentru a-ti oferi tot sprijinul
de care ai nevoie.
Stabileste online o programare!
Programeaza o sedinta.
Simplu si rapid.
Totul la un click distanta!