Ce este Programul Keep The Balance?
Programul Keep The Balance, este oferit de Hope Corporate și reprezintă servicii specializate pentru sănătatea mintală a angajaților.
De fiecare dată,
când am adus în premieră în România un nou program de tratament conform ghidurilor și recomandărilor internaționale,
ne-am dorit ca acesta să fie bine pus la punct, complet și aplicat la cele mai înalte standarde.
Și de data aceasta ne asigurăm că îți oferim cele mai bune practici de sănătate mintală de care ANGAJATII și COMPANIA TA pot beneficia.
Programul „Keep the Balance,” este singurul program COMPLET de „mental wellbeing in the workplace” din România pentru îmbunătățirea performanței angajaților!
Este dovedit științific faptul că 1 USD investit în sănătatea mintală a angajaților aduce un profit de 9 USD companiei.
Efectele sănătății mintale în companii
Costurile sănătății mintale pentru companii
- Zilele de lucru pierdute din cauza stresului la locul de muncă (EU-OSHA, 2000) – 50-60%
- Costul tulburărilor psihologice în Germania – 3 mil. EUR
- Pierderile de productivitate anuale în UK – 3,7 mld. GBP
- Persoane afectate de stres, care au costat 830 – 1.656 mil. EUR (Franța) – 500 – 335.000
- Zile lucrătoare pierdute din cauza stresului, depresiei sau anxietății auto-raportate, legate de muncă în Marea Britanie (HSE, 2010) – 11,4 milioane
- Durată medie de absență din cauza problemelor de sănătat mintală UK – 31 de zile
Sănătatea mintală la locul de muncă
Caracteristicile locului de muncă și cele ale individului se influențează reciproc. Acestea pot funcționa atât ca factori protectivi cât și negativi pentru o bună sănătate psihică.
Performanță slabă la locul de muncă
- Rotație ridicată a personalului;
- Pensionare anticipată;
- Plângeri de muncă și litigii (OMS, 2005);
- Anxietate: 66 miliarde EUR/an;
- Tulburări de dispoziție (depresie majoră și bipolară): 113 miliarde EUR/an (Gustavsson și colab., 2011);
- Cost concedii medicale și pierderilor de productivitate DEPRESIE – 76 miliarde EUR/an (OECD, 2008).
Stadializarea
În orice moment, majoritatea angajaților vor fi în categoria „prospera la locul de muncă”, dar cu mișcări frecvente între prosper, „care se chinuie” și cei care sunt „bolnavi și, posibil, în concediu.”
Figura 1: Trei faze pe care oamenii le experimentează în muncă
Din fericire, investiția în sănătatea mintală la locul de muncă este una dintre cele mai bune investiții pe care o companie o poate face! Câștiguriile sunt reale, măsurabile și dovedite prin multiple studii desfășurate de-a lungul anilor.
Îți prezentăm programul Keep the Balance
SINGURUL program de ”MENTAL HEALTH IN WORKPLACE” din ROMÂNIA care este COMPLET.
Programul este bazat pe pe dovezi știintifice: ghidul canadian, australian și britanic. Acesta este menit să acopere toate aspectele necesare menținerii sănătății mintale a angajaților, chiar și în condiții de pandemie. Programul „Keep the Balance” este realizat la standarde internaționale de unii dintre cei mai buni specialiști în sănătate mintală din România – echipa Clinicii Hope.
Programul este menit să îmbunătățească starea de sănătate a angajaților tăi astfel încât aceștia să se simtă mult mai fericiți în cadrul companiei tale, să lucreze mai cu spor, să se implice mai mult în echipă și să scadă rata de absenteism pe motive emoționale.
Este structurat pe 3 nivele. Încă din prima fază poți beneficia de recomandări despre cum trebuie gestionată problematica sănătății mintale în companie.
Investiția în sănătatea mintală aduce beneficii pe multiple ramuri.
Cât câștigă companiile care investesc în sănătatea mintală a angajaților?
Există deja date solide, validate științific, care indică o rentabilitate foarte interesantă a investiției la nivelul promovării sănătății mintale la locul de muncă. Printre avantajele indicate de acestea se numără:
Meta-analiza realizată de Westgaard și Winkel (2011) indică o eficatitate crescută a managementului riscurilor și o modalitate de a îmbunătăți gestionarea riscurilor în contexte organizaționale complexe. Cu alte cuvinte, angajații vor putea face față cu biro eventualelor perioade de criză ale companiei și pot gestiona eficient rezvolvarea problemelor în situații limită.
Intervenția la nivel organizațional este o cerință necesară a unei abordări holistice și eficiente pentru abordarea riscurilor pentru sănătatea mintală la locul de muncă (Van der Klink și colab., 2001; OMS, 2010).
Astfel, s-a stabilit că un program de promovare a sănătății mintale la locul de muncă a arătat o rentabilitate a investiției de 9,69 GBP pentru fiecare cheltuială de 1 GBP pe program.
Mai mult, un diagnostic și tratament precoce al programului de depresie la locul de muncă a arătat o rentabilitate a investiției de 5,03 GBP pentru fiecare cheltuială de 1 GBP pentru program.
În general, in 12 programe studiate de Matrix Raport, 2013, rentabilitatea investițiilor a variat de la 1,75 GBP până la 83,73 GBP.
Cele mai eficiente metode de intervenție au o rentabilitate financiară crescută prin efectele lor asupra: reducerii absenteismului (Leka, 2014); presenteismului (Knapp, 2011); nivelurilor de depresie si anxietate; creșterii productivității.
Evoluția și succesul HOPE este o garanție suplimentară a calității programului nostru KEEP THE BALANCE.
KEEP THE BALANCE - Cele 3 Nivele
Nivelul 1 – Keep Calm
Ce conține:
- Audit psihologic
- Creșterea nivelului de conștientizare și comunicare privind sănătatea mintală se face prin 2 direcții mari:
A – trainingul managerilor privind întelegerea, detectarea și comunicarea privind sănătatea mintală
B – traininguri lunare pentru angajați pe teme de interes privind sănătatea mintală, derivate din auditul psihologic și alese de membrii organizației
Audit Psihologic
Evaluarea necesităților, riscurilor și nevoilor din punctul de vedere al sănătății mintale presupune o evaluare amplă:
- Chestionare confidențiale despre nivelul de atenție, conștientizare și comunicare despre sănătatea mintală în organizație
- Chestionare de evaluare asupra factorilor de risc legați de sănătatea mintală
- Evaluarea stilurilor de management
- Evaluarea cunoștințelor managerilor în legătură cu sănătatea mintală
- Chestionare de screening privind anxietatea, depresia și calitatea vieții
- Interviuri cu factorii decidenti din HR și management privind nevoile de sănătate mintală descoperite anterior
Aceste evaluări vor fi urmate de o serie de recomandări specifice privind nevoile specifice ale organizației.
A. TRAININGUL liderilor
Beneficii directe:
- Setează sănătatea psihică ca importantă în cultura organizațională, cu beneficii privind retenția personalului, creșterea productivității
- Crește conștientizarea problemei prin propagarea către membrii echipelor în cadrul discuțiilor de evaluare periodică și a activităților de supraveghere
- Scade stigmatizarea colectivă
- Crește șansa dezvăluirii problemelor emoționale dacă managerul primește training de specialitate privind detectarea și comunicarea în aceste probleme
- Scade timpul necesar de recuperare dupa boală
- Scade prezenteismul prin apelare mai rapidă la ajutor si scăderea stigmatizării
B. TRAININGUL angajatilor
Beneficii directe:
Prevenirea tulburărilor psihice și a problemelor emoționale poate avea loc prin:
- creșterea abilităților de coping, mai ales în situațiile legate de pandemie
- creșterea abilităților psihologice în domeniile deficitare
Cunoașterea semnelor prevestitoare unor tulburări emoționale și informarea privind procedurile de intervenție precoce pot aduce echilibru persoanelor care resimt stres sau tulburări ale vieții emoționale incipiente.
”Liderii și managerii ar trebui să demonstreze în mod vizibil și să comunice angajamentul companiei de a construi un loc de muncă sănătos din punct de vedere mintal. Acest lucru arată angajatilor că o bună sănătate mintală este importantă și îi încurajează să se angajeze in practici pozitive.” – Menthally Healthy Workplace Toolkit – Ghidul Australian – 2018.
Nivelul 2 – Keep Good Vibe
- Suport privind ajungerea la un specialist
- Incorporarea serviciilor într-un EAP comprehensiv și modern, adresat sănătății mintale.
- Asigurarea accesului în deplină confidențialitate la intervenții de sănătate mintală pentru persoanele care au tulburări psihice sau emoționale
- Singurul program care include RTW (return to work) pentru persoanele cu concedii medicale legate de tulburări psihice/concedii maternitate
- Asigură inclusiv intervenție de urgență 24 h/7
Facilitarea de către angajator a accesului la servicii de sănătate mintală pentru persoanele care au o suferință emoțională sau o tulburare psihică este unul din elementele de bază ale unui bun program de asistență a angajatului (EAP), fiind considerată o prioritate a angajatorului ((Willis Towers Watson Survey: Employer Survey, March 2017, Mentally healthy workplaces toolkit, Australia, 2018
Level 3 – Keep Up the Succces
Level 1 se axează pe creșterea conștientizării, pe prevenirea tulburărilor și pe îmbunătățirea abilităților angajaților și managerilor în domenii variate legate de sănătatea mintală. Level 2 creează un cadru de intervenție rapidă, suport privind accesul la un specialist și integrarea serviciilor într-un EAP comprehensiv și modern, adresat sănătății mintale.
Level 3 se axează pe menținerea performanței individuale și colective, prin intervenții adresate celor care nu au încă suferințe, dar sunt în proces de scădere a performanței la nivel individual sau de echipă. Aceste intervenții oferite la locul de muncă, atestă dorința și angajamentul companiei, nu doar în păstrarea unei bune sănătăți mintale, ci și în depășirea barierelor personale și de echipă care împiedică performanța.
- Îmbunătățește, menține și crește performanța și drive-ul angajaților.
- Psihoterapeuți cu experiență la dispoziția angajaților tăi.
- Pentru cei STRUGGLING IN WORK “ – “care se chinuie” (cei care NU sunt sănătoși, dar încă NU sunt bolnavi)
Servicii Level 3
- Include nivelul 1 și 2 la care se adaugă:
Servicii de consiliere pe probleme specifice la sediul angajatorului, inclusiv coaching de performanță | 10/lună | 50 minute/ședința, 2-3 sedințe/săptămână |
Intervenții privind facilitarea comunicării în grup-intervenții de grup la sediul angajatorului, inclusiv axate pe creșterea performanței pentru echipele de vânzări/account/brand manageri etc. | 1/lună | 90 minute/intervenție |
Menținerea performanței
GOOD HAS PLACE FOR BETTER
Performanta scade în perioadele de stres chiar și la cei mai motivați angajați, iar pandemia îi poate afecta și pe cei aparent ”perfect funcționali”.
COMPANIILE MODERNE
Nu se axează pe profesioniști care să funcționeze în nivelul așteptat, ci pe oameni sau echipe care să facă performanță și să-și păstreze motivația necesară.
GOOD PSYCHOTHERAPY IS COACHING
Coachingul făcut de psihoterapeuți se axează pe identificare și modificarea acelor factori psihologici individuali care blochează sau încetinesc progresul individual.
SPRIJINUL
Trebuie acordat ȘI celor care sunt puternici.
REACH POTENTIAL
Toți oamenii din HR au avut membrii în echipa care păreau sa aibă toate calitățile necesare să performeze dar nu au facut-o. Aceste persoane nu merg decât rareori la terapie și devin o investiție pierdută pentru companie.
LEVEL 3
Este destinat și modificării acelor factori de risc care țin de dinamici de grup defectuoase sau acelor angajați care doresc să facă terapie la locul de muncă.
De ce să alegi Keep The Balance?
✓ Program complet
✓ Bazat pe dovezi și recomandări internaționale
✓ Flexibil pentru a se adapta nevoilor companiei
✓ ROI mai mare dacă se implementează cele 3 nivele
✓ Flexibilitate și confidențialitate
✓ 50% mai puține concedii medicale
✓ 20% mai puține zile libere
✓ 400% mai multă productivitate
Clinica HOPE este liderul de piață în domeniul sănătății mintale din România:
✓ Cifră de afaceri (1,8 mil. EUR/2021)
✓ Număr de consultații lunare (peste 6.500)
✓ Număr de specialiști (peste 110)
✓ Nivel de complexitate și performanță a programelor specializate de tratament pe care le oferă (5 programe UNICE în țară susținute de multiple studii și metaanalize).
Ce ne face diferiți?
✓ Suntem cea mai mare rețea privată de medici și psihologi din țară, cu programe complete de tratament identice cu cele oferite de țări precum: Suedia, Elveția și Marea Britanie,
✓ Știm de la cap la coadă cum să abordăm de la cele mai ușoare tulburări la cele mai grave, oferind servicii de calitate pentru fiecare angajat din compania ta!
✓ Îți punem la dispoziție un număr mare de specialiști experimentați în tratamentul celor mai grele tulburări psihice.
✓ În acest fel, nu doar câteva persoane beneficiază de tratament de calitate și restul sunt neglijați din cauza severității tulburării lor!
✓ Compania ta nu se va lăsa pe mâna doar 2-3 persoane care o sa aibă grijă de sănătatea mintală, ci pe mâna unor specialiști capabili să facă o diferență în viața angajatilor tăi și a companiei.
✓ Suntem singura clinică din România premiată internațional pentru cele mai bune practici medicale!
✓ Clinica HOPE este liderul de piață în domeniul sănătății mintale din România: cifră de afaceri (1,4 mil. EUR/2020).
Ia legatura cu noi!
Cu siguranță sunt multe aspecte despre care merită să vorbim. O întâlnire cu unul din specialiștii noștrii va clarifica problemele cu care te confrunți și va putea stabilii exact un plan pentru rezolvarea acestora cât mai rapid.
BUCUREȘTI
Str. Grâului nr. 21 A
Str. Virgil Pleșoianu nr. 79A
Str. Sf. Stefan nr. 7
CLUJ
Str. Padurii, nr. 9A
IASI
Str. Bașota, nr. 2
0747.280.140
Înscrie-ți compania în cadrul programului Keep the Balance contactându-ne pe adresa de email: corporate@clinica-hope.ro