Studiu National 

Evaluarea Factorilor Psihosociali la Locul de Munca

Reteaua de Clinici private Hope, lider in domeniul psihiatriei si psihoterapiei realizeaza cel mai cuprinzator Studiu National dedicat evaluarii Factorilor Psihosociali la Locul de Munca.

Lumea in care traim ne determina sa ne concentram asupra dezvoltarii unei culturi corporative pozitive si asigurarii unui echilibru optim intre viata profesionala si cea personala.
In Romania, datele recente dezvaluie o realitate ingrijoratoare, aratand ca 98% dintre angajati se confrunta cu impactul negativ al stresului, considerat boala secolului. Stresul este omniprezent si afecteaza profund sanatatea fizica, emotionala si mintala, generand consecinte semnificative pentru bunastarea omului.

Conform cercetarii realizate de Development Dimensions International in cadrul Global Leadership Forecast 2021, nu mai putin de 66% dintre angajati se confrunta cu sindromul de epuizare profesionala, cunoscut sub numele de burnout. Aceasta afectiune, caracterizata de extenuare fizica, emotionala si mintala, reprezinta o dovada clara a presiunilor excesive si  solicitante cu care se confrunta o mare parte din forta de munca in mediul organizational.

Sanatatea mintala si performanta in afaceri

Cu siguranta si tu ai avut momente cand te-ai simtit coplesit la locul de munca, asa ca te incurajam sa contribui la SINGURUL studiu national privind Evaluarea Factorilor psihosociali in organizatii.

 

Ne propunem ca prin acest studiu national, sa obtina date cu validitate stiintifica pentru mediul corporativ din Romania. Dorim sa aflam prin acest demers in ce masura companiile din Romania sunt factori de stres pentru angajatii lor.

Invitam reprezentantii mediului de business si antreprenorial din Romania sa ia parte la acest demers alaturi de noi pentru a crea primul set de date relevante statistic pentru sectorul privat romanesc.

 

Infografic

 

 

Vom implementa varianta completa a testului COPSOQ, un formular ce evalueaza legatura dintre conditiile psihologice de munca si reactiile angajaților, concentrandu-se asupra stresului si consecintelor acestuia.

Ajuta-ne sa-l aplicam la peste 1500 de persoane pentru a obtine relevanta statistica!

De ce sa te alaturi studiului nostru?

  • Fiecare angajat care completeaza va primi 15% reducere la un serviciu de sanatate mintala, la alegere, al Clinicii Hope.
  • Daca 30% din angajații unei organizatii (de minim 50-60 de angajati) completeaza Studiul National, organizatia va beneficia de un AUDIT PSIHOLOGIC GRATUIT! Acest audit evalueaza starea de sanatate emotionala actuala a angajatilor.
  • Studiul va avea la baza un instrument foarte eficient, utilizat pentru a colecta informatii valide si de incredere despre principalii factori de risc dintr-o organizatie, COPSOQ, varianta long.

COPSOQ reprezinta o realizare cuprinzatoare, dezvoltat in 2000 de T.S. Kristensen si V. Borg. A primit in doar cativa ani o importanta recunoastere si diseminare internationala. Din punct de vedere conceptual, include dimensiunile principale ale celor mai influente teorii psihosociale la locul de munca, inclusiv modelele Job-Strain, Cerere-Control-Suport si Efort-Recompensa-Dezechilibru, dar si alte teorii si aspecte ignorate in instrumentele anterioare, de exemplu solicitarile emotionale sau claritatea rolului. Acest lucru face ca COPSOQ sa fie util in orice loc de munca, fie in ramura industriala, fie in sectorul serviciilor. Printre instrumentele de evaluare a riscurilor psihosociale, COPSOQ este unic, deoarece include valori de referinta bazate pe populatie pentru a evalua nevoia de actiune si pentru a ajuta procesul de luare a deciziilor privind masurile preventive la nivelul locului de munca.

Astazi, in Romania, testul COPSOQ este validat stiintific pe angajatii din Jandarmeria Romana, conform testului Dr Stefan Lita (STEFAN LITA, ANDREA SECU, O evaluare nationala a riscurilor psihosociale din activitatea jandarmilor), acesta fiind comparatorul pentru orice alte testari, alaturi de datele oficiale  de acreditare a testului COPSOQ (Burr H et al., The Third Version of the Copenhagen Psychosocial Questionnaire, Safety and Health at Work, https:// doi.org/10.1016/j.shaw.2019.10.002r ).

Auditul psihologic face parte din programul „Keep the Balance”  –  singurul program COMPLET de mental wellbeing din Romania pentru mentinerea si cresterea performantei mintale.

Programul este structurat pe 3 niveluri si este menit sa imbunatateasca starea de sanatate a angajatilor astfel incat acestia sa lucreze intr-un mediu echilibrat si eficient in cadrul companiei.

Audit Psihologic

Implica-te in SINGURUL studiu national dedicat Factorilor Psihosociali in Organizatii si beneficiaza de reducerile pe care le punem la dispozitia ta.

Te vom ghida pas cu pas in completarea testului. Acesta contine un set de intrebari structurate si simple.

              Contributia ta este semnificativa!

*Acceseaza Termenii si conditiile aici