Pentru Copii - Clinica Hope

Cum se simte?

Copilul tau nu face contact vizual, in genul să te privească când îl hrănești sau să zâmbească când îi zâmbești? Nu răspunde la numele său sau la sunetul unei voci familiare? Nu iți imită mișcările și expresiile faciale? Nu se joacă cu alte persoane și nu împărtășește interesul și bucuria? A rămas în urmă față de alți copii în dezvoltarea sa, în special cea verbală?

Poate să nu fie nimic îngrijorător sau pot fi semne care să indice o tulburare de spectru autist. Un diagnostic precoce (chiar sub 2 ani) poate să însemne enorm, tratamentul fiind cu atât mai eficient cu cât mai devreme este început. Nu ezita să verifici sănătate copilului tău printr-un examen la medicul specialist în psihiatrie pediatrică. Află de ce…

Copilul tău nu poate sta locului? Se mișcă tot timpul și este deosebit de impulsiv? Este nerăbdător și se enervează ușor când trebuie să aștepte? Este visător și uituc? Nu se poate concentra sau sta atent nici când este interesat de acel lucru?

Poate fi un copil perfect normal, unul care are nevoie de reguli sau unul care suferă de ADHD (Tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate), o tulburare psihică care îi poate afecta negativ rezultatele școlare, relațiile sociale și stima de sine pe tot parcursul vieții! ADHD nu este cauzat de ”proasta creștere/răsfăț” ci este o afecțiune medicală care necesită tratament.

Află mai multe…

Copilul tău se desparte extrem de greu sau deloc de membrii familiei? Dormitul singur,  situațiile noi sau chiar mersul la grădiniță sunt imposibile din cauza crizelor nesfârșite de plâns? Viața copilului tău este foarte limitată de numărul mare de situații care îi provoacă frică? Are reguli și ritualuri proprii de la care nu se abate? Are mai mereu probleme digestive sau respiratorii?

Deși multe din temerile copiilor noștrii sunt normale în diferite etape ale dezvoltării, persistența lor peste acea etapă sau gravitatea lor necesită atenție din partea părinților. Neevaluate și netratate, tulburările de anxietate pot lăsa urme adânci în viitoarea personalitate a copiilor noștrii. Află ce semne iți arată când copilul tău are o tulburare de anxietate…

Copilul tău este mereu furios în ultima vreme? Nu respectă regulile familiei? Are probleme cu rezultatele la școală sau cu absențele? Are frecvent comportamenet impulsive sau crize de plâns?

Nervozitatea este la copii și adolescenți o formă de exprimare a suferinței psihice, anxietății sau chiar a depresiei! Nu lăsa situația să persiste prea mult.

Dacă nici o metodă de comunicare nu pare eficientă, mergi la o evaluare la medicul psihiatru de copii sau la un psihoterapeut specializat în terapia copiilor.

Află mai multe despre ce poți face pentru copilul tău…

Familia trece prin clipe grele: divorț, deces, certuri frecvente, violență, boală? Nu știi dacă sau cum să-ți ajuți copilul să treacă neafectat peste aceste evenimente? Ți-e teamă să nu devină deprimat sau anxios?

Copiii suferă direct din aceste cauze chiar dacă sunt expuși doar indirect sau avem impresia că sunt prea mici să înțeleagă. Astfel de evenimente nedepășite stau la baza majorității tulburărilor psihice din viața adultă.

Primii 7-10 ani din viața unui copil sunt fundați pe care se clădește personalitatea sa.

Află cum îți poți ajuta copilul să depășească aceste obstacole…

Adolescentul tău suferă de depresie? Se enervează foarte frecvent și este extrem de impulsiv? Amenință sau vorbește despre suicid? A avut tentative de suicid? Consumă droguri/alcool? Se autoagresează în vreun fel? Certurile sunt din ce în ce mai violente și te temi pentru el/ea?

Adolescența poate fi marcată în mod normal de tulburări emoționale, impulsivitate și comunicare dificilă sau certuri. Când însă aceste manifestări se agravează, este foarte important apelarea la un ajutor de specialitate. Există un program unic care oferă un tratament foarte eficient. Află mai multe…

Cu ce te putem ajuta?

TESTE PSIHOLOGICE

In unele cazuri diagnosticul medicului sau al terapeutului se verifica cu ajutorul testelor psihologice. Rolul acestora este de a da o informatie cat mai exacta asupra gravitatii situatiei in care se afla pacientul.

In baza recomandarii de la medicul tau, afla ce teste iti pot fi de ajutor.

TESTE PSIHOLOGICE

Programe pentru copii si familie

I.N.S.P.I.R.-A

Trainig de abilități pentru adolescenții cu tulburări emoționale și de comportament

Este prima formă de intervenție psihoterapeutică special destinată tratamentului celor mai severe simptome pe care adolescenții le pot avea: tentative de suicid, autovătămări, tulburări emoționale intense.

Program de educatie psihologica parentala, bazat pe numeroase studii efectuate in domeniul teoriei atasamentului.

Are rolul de a-i ajuta pe parinti sau pe ingrijitori sa cladeasca relatii securizante intre ei si copiii lor, atentia fiind axata pe a intelege comportamentul determinat de o nevoie si actionarea in aceasta privinta.

Programeaza-te
Call Now Button