Premii Clinica Hope

Premii Clinica Hope. Singura clinica de sănătate mintală din Romania care a primit o distinctie internationala pentru bune practici medicale.

Clinica Hope premiata pentru excelenta în domeniul sanatatii publice

 

Puțini știu că prevalența tulburărilor psihice la nivelul întregii populații a depășit 33% (media este între 16-44%). In curând va atinge 50 % (adică 1 din 2 persoane va ajunge să aibă o formă de suferință emoțională până la sfârșitul vieții). Ultima analiză a Organizației Mondiale a Sănătății a arătat că bolile psihice sunt principala sursă de ani pierduți prin dizabilitate la nivel mondial. Acest procent a crescut cu 41% în ultimii 10 ani. Astfel, această categorie de afecțiuni medicale a devenit cea mai frecventă și severă patologie, prin impactul pe care îl are asupra calității vieții. În ciuda acestor condiții, doar 50% din cei sever afectați apelează la specialiști. Pentru problemele mai ușoare procentul scade până la circa 10 %.

Lipsa de cunoștințe legate de sănătatea psihică, stigmatizarea, costurile, dar și lipsa concretă a serviciilor dedicate sunt principalele motive pentru care românii apelează greu la serviciile de sănătate psihică.

În acest context, la Clinica Hope ne-am propus să oferim programe de tratament pacienților cu tulburări psihice după cele mai recomandate standarde. Pe lângă o echipă completă de psihiatri și psihologi, clinica a ajuns să implementeze în ultimii 2 ani și acele tipuri de intervenții psihologice recomandate de ghidurile internaționale, dar care lipseau în România.

Contextul actual

Deși acest obiectiv nu a fost ușor de atins, având în vedere nepăsarea autorităților, procesele dificile de acreditare și reticența oamenilor față metodele pe care nu le cunosc. Am ajuns să avem din ce în ce mai multe aprecieri din partea pacienților și a lumii medicale.

Eforturile de a construi programe complete de tratament au adus clinicii în 2018 o neașteptată apreciere internațională. Pentru programele sale inovative, Clinica Hope devine prima clinică de sănătate mintală și singura clinică din România care a primit prestigiosul premiu Rose of Paracelsus pentru „Cele mai bune practici medicale” – Best Medical Practice.

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 17 MAI 2018. Locatia a fost  în Oxford Academic Lounge, sediul Asociației Medicale Europene (EMA) de la OXFORD, UK. Premiul a fost înmânat chiar de Dr. Vincenzo Costigliola, Președintele EMA.

Rose of Paracelsus este un premiu acordat anual de European Medical Association și European Business Awards acelor clinici din afara Europei de Vest care au excelat în domeniul sănătății publice, în organizarea, implementarea și modernizarea serviciilor de îngrijire și de sănătate.

În fiecare an, în ultimii 25 de ani, analizează informațiile relevante din anul precedent și selectează furnizorii de asistență medicală proeminenți regional. Cercetările lor se bazează pe datele colectate de la: organismele naționale și internaționale de certificare, asociații regionale și naționale, congrese, forumuri, expoziții, industrie și mass-media regionale. Procesul de selecție este unul independent.

 

 

3 programe de tratament inovatoare pentru adulți și adolescenți

Motivul pentru care a fost Clinica HOPE premiata este ca a lansat până în prezent 3 programe de tratament inovatoare pentru adulți și 1 pentru adolescenți. Avem astfel tratamentul complet al tulburării bipolare prin programul „Navigând între poli”. Suntem mândri să vedem că respectă ghidurile de specialitate publicate în 2017. Am adus în România standardul de aur în tratamentul tulburării borderline – terapia dialectic-comportamentală. Este prezenta prin programul „Găsește-ți echilibrul”. Programul „Conexiuni ” redă speranța unei vieți normale pacienților cu schizofrenie. Foloseste combinația de psihoterapie de grup și trainingul abilităților sociale.

Programul INSPIR-A este singurul program dedicat adolescenților cu tulburări severe de comportament, automutilare sau suicid.

Fiecare din aceste programe este o poveste de succes și o încununare a eforturilor întregii noastre echipe. Ele oferă șansă unor tratamente corecte, eficiența metodelor fiind dovedită prin sute de studii în alte țări. Deja vedem aceleași rezultate încurajatoare și la pacienții din România.

Acest premiu este o recunoaștere a nivelului înalt de profesionalism al întregii echipe. O mențiune specială merită specialiștii implicați în implementarea inițială a acestor proiecte inovatoare. Ei au adus acest premiu clinicii, alături de mine:

 

Am fost deosebit de încântați că am fost nominalizați să primim această distincție. Reprezintă recunoașterea implicării noastre în dezvoltarea serviciilor medicale din România. Este prima dată când România a participat la acest eveniment și sperăm că am reprezentat-o cu succes. Suntem cu atât mai fericiți cu cât selecția nu se bazează pe propuneri. Așa că nominalizarea a fost o surpriză foarte plăcută pentru noi.

 Gabriella Bondoc  – Fondatoarea Clinicii Hope

 

Rose of Paracelsus este un premiu acordat anual de European Medical Association și European Buissness Awards celor care au excelat în domeniul sănătății publice. Motivele principale sunt punctate în organizarea, implementarea și modernizarea serviciilor de îngrijire și de sănătate în general.

În fiecare an, în ultimii 25 de ani, analizează informațiile relevante din anul precedent. Selectează ulterior furnizorii de asistență medicală proeminenți regional și medicii care au demonstrat succes la nivel regional. Cele mai bune instituții medicale regionale și liderii lor sunt selectați să participe la programul Best Medical Practice.

Este o dovadă că și în România avem servicii de sănătate psihică la standardele științifice internaționale. În acest domeniu atât de important, este esențial să alegem metodele recomandate științific pentru fiecare tulburare psihică. Este imperativ pentru a ne asigura succesul maxim în regăsirea echilibrului.

Primirea acestui premiu este o recunoaștere și o certificare a eforturilor noastre de a oferi cele mai bune forme de tratament pacienților.

 


Parteneri media : Romania Libera – RoMedic – Psychologies – Cosmopolitan –  VoxMedicalSanatatea Buzoiana – Bianca Poptean –  Divahair

Programeaza-te
Call Now ButtonPROGRAMEAZA-TE