Premii Clinica Hope

Premii Clinica Hope. Singura clinica de sanatate mintala din Romania care a primit o distinctie internationala pentru bune practici medicale.

Clinica Hope premiata pentru excelenta in domeniul sanatatii publice

 

Putini stiu ca prevalenta tulburarilor psihice la nivelul intregii populatii a depasit 33% (media este intre 16-44%). In curand va atinge 50 % (adica 1 din 2 persoane va ajunge sa aiba o forma de suferinta emotionala pana la sfarsitul vietii). Ultima analiza a Organizatiei Mondiale a Sanatatii a aratat ca bolile psihice sunt principala sursa de ani pierduti, prin dizabilitate, la nivel mondial. Acest procent a crescut cu 41% in ultimii 10 ani. Astfel, aceasta categorie de afectiuni medicale, a devenit cea mai frecventa si severa patologie, prin impactul pe care il are asupra calitatii vietii. In ciuda acestor conditii, doar 50% din cei sever afectati apeleaza la specialisti. Pentru problemele mai usoare, procentul scade pana la circa 10 %.

Lipsa de cunostinte legate de sanatatea psihica, stigmatizarea, costurile, dar si lipsa concreta a serviciilor dedicate sunt principalele motive pentru care romanii apeleaza greu la serviciile de sanatate psihica.

In acest context, la Clinica Hope, ne-am propus sa oferim programe de tratament pacientilor cu tulburari psihice, dupa cele mai recomandate standarde. Pe langa o echipa completa de psihiatrai si psihologi, clinica a ajuns sa implementeze, in ultimii 2 ani, si acele tipuri de interventii psihologice recomandate de ghidurile internationale, dar care lipseau in Romania.

Contextul actual

Desi acest obiectiv nu a fost usor de atins, avand in vedere nepasarea autoritatilor, procesele dificile de acreditare, dar si reticenta oamenilor fata metodele pe care nu le cunosc. Am ajuns sa avem din ce in ce mai multe aprecieri din partea pacientilor, dar si a lumii medicale.

Eforturile de a construi programe complete de tratament au adus clinicii in 2018 o neasteptata apreciere internationala. Pentru programele sale inovative, Clinica Hope devine prima clinica de sanatate mintala si singura clinica din Romania care a primit prestigiosul premiu Rose of Paracelsus pentru „Cele mai bune practici medicale” – Best Medical Practice.

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 17 MAI 2018. Locatia a fost  in Oxford Academic Lounge, sediul Asociatiei Medicale Europene (EMA) de la OXFORD, UK. Premiul a fost inmanat chiar de Dr. Vincenzo Costigliola, Presedintele EMA.

Rose of Paracelsus este un premiu acordat anual de European Medical Association si European Business Awards acelor clinici din afara Europei de Vest care au excelat în domeniul sanatatii publice, in organizarea, implementarea si modernizarea serviciilor de ingrijire si de sanatate.

In fiecare an, in ultimii 25 de ani, asociatia analizeaza informatiile relevante din anul precedent si selecteaza furnizorii de asistenta medicala proeminenti regional. Cercetarile lor se bazeaza pe datele colectate de la: organismele nationale si internationale de certificare, asociatii regionale si nationale, congrese, forumuri, expozitii, industrii si mass-media regionale. Procesul de selectie este unul independent.

 

 

Premii Clinica Hope – 3 Programe de tratament inovatoare pentru adulti si adolescenti

 

Motivul pentru care Clinica HOPE a fost premiata este pentru ca a lansat, pana in prezent, 3 programe de tratament inovatoare pentru adulti si 1 pentru adolescenti. Avem, astfel, tratamentul complet al tulburarii bipolare prin programul „Navigand intre poli”. Suntem mandri sa vedem ca respecta ghidurile de specialitate publicate in 2017. Am adus in Romania standardul de aur in tratamentul tulburarii borderline – terapia dialectic-comportamentala. Este prezenta prin programul „Gaseste-ti echilibrul”. Programul „Conexiuni ” reda speranta unei vieti normale pacientilor cu schizofrenie. Foloseste combinatia de psihoterapie de grup si trainingul abilitatilor sociale.

Programul INSPIR-A este singurul program dedicat adolescentilor cu tulburari severe de comportament, automutilare sau suicid.

Fiecare din aceste programe este o poveste de succes si o incununare a eforturilor intregii noastre echipe. Ele ofera sansa unor tratamente corecte, eficienta metodelor fiind dovedita prin sute de studii in alte tari. Deja vedem aceleasi rezultate incurajatoare si la pacientii din Romania.

Acest premiu este o recunoastere a nivelului inalt de profesionalism al intregii echipe. O mentiune speciala merita specialistii implicati in implementarea initiala a acestor proiecte inovatoare. Ei au adus acest premiu clinicii, alaturi de mine:

 

Am fost deosebit de incantati ca am fost nominalizati sa primim aceasta distinctie. Reprezinta recunoasterea implicarii noastre in dezvoltarea serviciilor medicale din Romania. Este prima data cand Romania a participat la acest eveniment si speram ca am reprezentat-o cu succes. Suntem cu atat mai fericiti cu cat selectia nu se bazeaza pe propuneri. Asa ca nominalizarea a fost o surpriza foarte placuta pentru noi.

 Gabriella Bondoc  – Fondatoarea Clinicii Hope

 

Rose of Paracelsus este un premiu acordat anual de European Medical Association si European Buissness Awards, celor care au excelat in domeniul sanatatii publice. Motivele principale sunt punctate in organizarea, implementarea si modernizarea serviciilor de ingrijire si de sanatate in general.

In fiecare an, in ultimii 25 de ani, asociatia analizeaza informatiile relevante din anul precedent. Selecteaza, ulterior, furnizorii de asistenta medicala proeminenti regional si medicii care au demonstrat succes la nivel regional. Cele mai bune institutii medicale regionale si liderii lor sunt selectati sa participe la programul Best Medical Practice.

Este o dovada ca si in Romania avem servicii de sanatate psihica la standardele stiintifice internationale. In acest domeniu atat de important, este esential sa alegem metodele recomandate stiintific pentru fiecare tulburare psihica. Este imperativ pentru a ne asigura succesul maxim in regasirea echilibrului.

Primirea acestui premiu este o recunoastere si o certificare a eforturilor noastre de a oferi cele mai bune forme de tratament pacientilor.

 


Parteneri media : Romania Libera – RoMedic – Psychologies – Cosmopolitan –  VoxMedicalSanatatea Buzoiana – Bianca Poptean –  Divahair

Programeaza-te
PROGRAMEAZA-TE