Dr. Gabriella Bondoc, Medic Primar Psihiatru, Psihoterapeut si Fondator al Retelei de Clinici Private Hope, Presedinte al Asociatiei Romane de Terapie Dialectic-Comportamentala,
Primul studiu la nivel national privind riscurile psihologice la locul de munca urmeaza sa isi dezvaluie rezultatele preliminare joi, 16 mai – ora 11.00.
Sanatatea mintala la locul de munca a devenit o preocupare cruciala. Subiectul este extins atat pentru angajati, cat si pentru angajatori. In acest sens, Clinica Privata de Psihiatrie si Psihoterapie a efectuat un studiu extensiv la nivel national. Acesta a investigat factorii psihosociali din mediul de lucru al companiilor din Romania.
Dupa un an de cercetare si planificare meticuloasa, suntem pregatiti! Asadar, urmeaza sa va dezvaluim finalitatea unui proiect important. Este vorba de un studiu national complex pe care l-am efectuat de-a lungul ultimului an, care evidentiaza nivelul de stres al angajatilor din cadrul organizatiilor romanesti.
Rezultatele studului vor fi prezentate joi, 16 mai – ora 11.00 in cadrul unei conferinte de presa la Timisoara, care va avea loc odata cu lansarea noului sediu Hope din str. Independentei, nr.11A.
Dr. Gabriella Bondoc, Medic Primar Psihiatru, Psihoterapeut si Fondator al Retelei de Clinici Private Hope, precum si Presedinte al Asociatiei Romane de Terapie Dialectic-Comportamentala, va avea ca inivitat pe Marilena Velciov – Community Manager – Haufe Group Romania. Ea va vorbi despre experienta personala cu burnout-ul.
Dr. Gabriella Bondoc, Medic Primar Psihiatru, Psihoterapeut si Fondator al Retelei de Clinici Private Hope, Presedinte al Asociatiei Romane de Terapie Dialectic-Comportamentala,
Marilena Velciov – Community Manager – Haufe Group Romania.
Prin acest Studiu National Reteaua de Clinici Private Hope a creat primul set de date relevante statistic pentru sectorul privat romanesc. El a avut la baza un instrument foarte eficient. Acesta a fost utilizat pentru a colecta informatii valide si de incredere despre principalii factori de risc dintr-o organizatie, COPSOQ (Copenhagen Psychosocial Questionnaire), varianta long. COPSOQ reprezinta o realizare cuprinzatoare, dezvoltat in 2000 de T.S. Kristensen si V. Borg. Acesta a primit in doar cativa ani o recunoastere semnificativa si diseminare internationala. Din punct de vedere conceptual, include dimensiunile principale ale celor mai influente teorii psihosociale la locul de munca, inclusiv modelele Job-Strain, Cerere-Control-Suport si Efort-Recompensa-Dezechilibru, dar si alte teorii si aspecte ignorate in instrumentele anterioare (solicitarile emotionale sau claritatea rolului). Acest lucru face ca testul COPSOQ sa fie util in orice loc de munca.
Anterior, Reteaua Privata de Clinici Hope a mai realizat si alte studii. Printre cele mai relevante este si cel despre tulburarile cauzate de pandemie in anul 2021. Raportul este singurul de acest fel din Romania si surprinde:
Va invitam sa ne urmariti evenimentul pe pagina noastra de Facebook! Transmitem LIVE pentru a fi la curent cu rezultatele preliminare ale primul studiu la nivel national privind riscurile psihologice la locul de munca! Suntem incantati sa va impartasim rezultatele acestui studiu, care evidentiaza factorii de stres din mediul de lucru si ofera perspective valoroase pentru promovarea sanatatii mintale in cadrul organizatiilor.