Psihoeducatie GRATUITA pentru Schizofrenie

De ce exista nevoia de a aduce un Program de Psihoeducatie GRATUITA pentru Schizofrenie?

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 1 din 300 de persoane este afectată de această tulburare (0,32%) la nivel mondial.

Persoanele cu schizofrenie au de 2 până la 3 ori mai multe șanse de a muri devreme decât populația generală.

Probleme precum bolile cardiovasculare, metabolice și infecțioase sunt foarte des întâlnite la persoanele care suferă de Schizofrenie.

Stimatismul pe care il are aceasta tulburare cat si simptomele ei atat de puternice, fac viata dificila persoanelor care au aceasta tulburare. Îngrijirea persoanelor are, de asemenea, un impact semnificativ asupra calității vieții aparținătorilor.

Nevoia de a avea acces la servicii cât mai calitative și tratamente actualizate cu noile cercetări în domeniu este foarte mare mai ales in tara. Abordarea completa si corecta a acestei tulburari lipseste.

Clinica Hope vine atat in sprijinul persoanelor cu Schizofrenie cat si famililor acestora!

Programul Conexiuni este special destinat persoanelor cu schizofrenie si familiilor acestora!

Beneficiile psihoeducatiei

Vei invata cauzele biologice si chimice ale schizofreniei

Vei invata rolul familiei in imbunatatirea evolutiei

Vei invata despre evolutia si simptomele Schizofreniei

Vei invata factorii declansatori dar si cum sa previi noile episoade

Vei invata despre tratamentul medicamentos si psihologic

Programul complet duce la o imbunatatire a calitatii vietii persoanelor cu schizofrenie cu 60%

Programul Conexiuni este un program destinat pacienților cu Schizofrenie și familiilor acestora. Acesta implica o abordare integrata a acestei tulburari care duce la cresterea calitatii vietii persoanelor cu aceasta tulburare cu 60%! Multiple studii ii atesta eficienta in imbunatatirea functionarii sociale a pacientilor cu schizofrenie tratați cu SST (Bellack, 2004; Bowie și colab., 2012; Granholm și colab., 2008, 2009; Horan și colab., 2009, 2011; Robert & Penn, 2009; Valencia și colab., 2007). Programul CONEXIUNI include urmatoarele:

 1. Psihiatrie (pentru diagnostic si tratament medicamentos)
 2. Psihoeducatie
 3. Psihoterapie individuala
 4. Curs de abilitati sociale

Psihoeducatia GRATUITA pentru Schizofrenie se desfăsoară pe parcursul unei zile întregi de weekend. Este singurul program de psihoeducație dedicat persoanelor cu Schizofrenie. Suntem foarte încântați că și noi și Lundbeck avem același interes legat de creșterea funcționalității pacienților cu schizofrenie. In acest fel ei ajung să ducă niște vieți normale.

Din acest punct de vedere, ne-am aliat forțele în a oferi programe de psihoeducație în așa fel încât pacienții cu schizofrenie și familiile lor să știe ce înseamnă această tulburare, în ce constă tratamentul și cum să facă să beneficieze de cele mai bune tratamanente disponibile. Programul de Psihoeducatie GRATUITA pentru Schizofrenie este o parte esentiala din cadrului programul complet de tratament Conexiuni.

Alte Programe de tratament pentru tulburari psihice

Psihoeducatie

Pe lângă folosirea medicației și a psihoterapiei în tratarea tulburării de anxietate, Clinica Hope aduce pacienților programul „Dincolo de frică”, în care psihoterapia se îmbină cu psihoeducația într-o manieră unică în țara noastră. Prin acest program specializat, oferim informații complete despre anxietate:

 • Cum o putem combate,
 • Diferite tehnici necesare pacientului pentru a lupta împotriva acestei tulburări.

Până în prezent, numeroasele ediții care au avut loc în cadrul Clinicii Hope demonstrează eficiența acestui program.

Psihoeducatie GRATUITA pentru Schizofrenie

Tratamentul Depresiei constă de cele mai multe ori în abordarea de obicei mixtă, medicamentoasă și psihoterapeutică. Pentru că dorim să aducem un tratament complet și eficient pacienților cu depresie, la Clinica Hope tratamentul constă în psihiatrie, psihoterapie și psihoeducație.

Toate aceste etape reprezintă tratamentul complet al depresiei, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Am adus în sprijinul paciențilortoate aceste etape de tratament prin programul „NACELA”, singurul program complet, bazat pe studii internaționale din România.

Psihoeducatie GRATUITA pentru Schizofrenie

Tulburarea de personalitate Borderline este o tulburare complexă al cărui tratament este aproape în exclusivitate psihoterapeutic. Unicitatea programului „Găsește-ți echilibrul” constă în:

 • Combinarea psihoterapiei individuale,
 • Nelipsită din tratamentul uzual al acestei tulburări,
 • Cu dezvoltarea unui set de abilități psihologice atât de importante pentru pacientul cu Borderline.

Programul „Găsește-ți echilibrul” se bazează pe Terapia Dialectic-Comportamentală. Aceasta este cea mai eficientă și completă formă de psihoterapie pentru pacienții cu Borderline. Este recunoscută la nivel internațional pentru rezultatele sale. Clinica Hope este singura clinică din România care deține specialiști cu pregătire avansată în aplicarea metodelor pentru tratarea tulburării Borderline.

Psihoeducatie GRATUITA pentru Schizofrenie

Tulburarea Bipolară reprezintă, de asemenea, una dintre tulburările complexe pentru care nu găsim în România un tratament complet. Deși recomandările internaționale pun accentul pe medicație cronică și pe intervenții psihologice, în România tratamentul acestei tulburări frecvente este aproape exclusiv medicamentos. De aceea, am venit în ajutorul pacienților cu tulburare bipolară atât cu psihoterapie specializată, cât și cu un nou program de tratament dedicat lor, „Navigând între poli”.

Programul nostru îmbină:

 • Psihoeducația după modelul dezvoltat de Colom și Vieta,
 • Cu terapia interpersonală și a bioritmurilor sociale, a lui Ellen Frank,

Intr-o intervenție psihologică unică în România, menită să readucă echilibrul. Prin această abordare, actualizăm metodele de tratament din România cu cele internaționale.

Despre noi

CLINICA HOPE este o clinică de sănătate mintală premiată la nivel internațional pentru serviciile și tratamentele sale. A obținut recunoaștere internațională pentru programele sale inovative, devenind prima clinică de sănătate mintală și singura din România care a primit prestigiosul premiu Rose of Paracelsus pentru „Cele mai bune practici medicale”.

Clinica Hope se dezvoltă continuu din 2009. Pornim de la o idee clară: să oferim pacienților din România numai tratamente psihice cu eficiență dovedită științific, urmărind recomandările de tratament internaționale. Avem o echipă completă de psihiatrii și psihologi, își urmărește cu perseverență obiectivele și inovează continuu. Am lansat în ultimii ani nu mai puțin de 4 tipuri programe unice de tratament care lipseau în România.

Eforturile noastre au oferit posibilitatea persoanelor cu unele dintre cele mai grave tulburări psihice. Tratam tulburari precum: Schizofrenia, Tulburarea Bipolară și Tulburarea de personalitate Borderline. Pacientii nostri beneficiaza de tratamente complete, susținute de studii și metaanalize care le dovedesc eficiența. Programul de Psihoeducatie GRATUITA pentru Schizofrenie este doar unul dintre multele programe pe care le-am adus in premiera in tara.

Pe lângă Schizofrenie, Clinica Hope deține programe de tratament unice în țară pentru tulburări precum: Tulburarea Bipolară, Tulburarea Borderline, Depresie sau Anxietate.

Eforturile de a construi programe complete de tratament au adus clinicii in 2018 o neasteptata apreciere internationala. Pentru programele sale inovative, Clinica Hope devine prima clinica de sanatate mintala si singura clinica din Romania care a primit prestigiosul premiu Rose of Paracelsus. Primul a fost decernat pentru „Cele mai bune practici medicale” – Best Medical Practice.

Pentru noi, orientarea catre client, catre satisfacerea oricarei nevoi, garantarea competentelor servicilor este vitala! Ne-am propus de fiecare data sa oferim servicii la cele mai inalte standarde, cele mai complete si eficiente tratamente, iar obtinerea acestei certificari, dovedeste inca o data, ca am respectat si garantat aceste lucruri.