Nu trebuie sa te risti. Venim noi la tine ONLINE si iti oferim servicii de psihoterapie online .
Avand in vedere contextual actual provocat de pandemia de coronavirus, riscul de infectare este unul serios. Autoritatile iau masuri din ce in ce mai ample. Insa de departe cea mai buna solutie este limitarea contactului cu alte persoane si sa ramai in siguranta casei tale.
Afectiunile medicale pe care le ai sunt poate mai serioase decat posibilitatea infectarii cu noul virus. Noi tinem la siguranta ta si iti oferim urmatoarea solutie.
Aceste vremuri precum si informarile de la televizor nu fac decat sa ne amplifice starile de teama, nervozitate si nesiguranta pe care le avem. In cazul existentei deja a unei tulburari, acum mai mult ca niciodata este important pastrarea echilibrului emotional. Si este de recomandat sa ai un partener de nadejde care sa te ajute. Sa inteleaga starile tale si sa-ti dea indicatii cat mai eficiente pentru diminuarea tensiunii emotionale. Astfel lucrurile nu se vor amplifica si nu vei risca sa ajungi intr-o stare de nedorit.
Desi situatiile severe – cum ar fi intentiile suicidale sau traversarea unui episod psihotic – sunt gestionate mai bine in cabinet (Zelvin, 2004), cercetarile efectuate pana in prezent (e.g. Cohen & Kerr, 1998; Kessler et al., 2009; Suler, 2000) arata ca terapia online este la fel de eficienta ca si cea desfasurata “in carne si oase” pentru o gama larga de afectiuni psihiatrice. Sedintele online sunt eficiente, sunt private si mai mult decat orice va mentin in siguranta.
Una dintre cele mai comune prejudecăți legate de psihoterapia online este faptul că nu funcționează la fel de bine ca cea față în față. Această teamă este una intuitivă. Ne imaginăm că într-o practică în care interacțiunea și relația interumană sunt atât de importante, dacă o muți online, își pierde cele mai importante componente. De aceea, publicul general consideră că psihoterapia clasică este superioară celei online.
Un studiu a analizat nivelul de satisfacție al clienților care desfășurau terapie online, în comparație cu cei care făceau terapie în persoană. Aceștia au avut același nivel de satisfacție, 93% dintre clienții online susținând că pot împărtăși aceleași informații pe care le-ar discuta în persoană.
Așadar, răspunsul la întrebarea dacă psihoterapia online funcționează a fost oferit de nenumărate studii de-a lungul ultimelor două decenii. Și toate au spus un răsunător da.
Sau apeleaza 0724.79.29.01 pentru solicitarea unei programari.
Colegele noastre te vor ajuta sa-ti alegi psihoterapeutul, in functie de nevoia ta. Ulterior veti stabili cand sa aiba loc sedinta. Ti se vor oferi informatii despre cum sa folosesti aplicatia noastra pentru telemedicina. Folosim platforme consacrate in domeniu, gen: Zoom, Skype, WhatsApp.
Vei primi informatii despre cum sa instalezi aplicatia.
Iti vom oferi un link unde sa faci plata consultatiei.
Ulterior vei primi un link la care sa te conectezi cand va avea loc sedinta, pentru a intra in contact cu terapeutul tau.
Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru ca tranziția să fie mai ușoară:
1. Discută deschis despre orice îngrijorări ai
Toate întrebările pe care le-am enumerat mai sus, precum și altele, te pot îngrijora și crește nivelul de anxietate, care probabil deja e ridicat din cauza pandemiei. E absolut firesc să le ai, mai ales că o să încerci ceva pentru prima oară. Dar amintește-ți că nu ești singur, ai un partener de încredere în această experiență, împreună cu care poți găsi răspunsuri. O idee bună e să-ți faci o listă cu nelămuririle și neliniștile pe care le ai, și comunică-le în scris sau la telefon psihoterapeutului.
Dacă ai fost în mai multe cabinete de psihoterapie, probabil ai observat că au ceva în comun: sunt spații extrem de comfortabile și liniștite. Acestea pot servi drept modele pentru spațiul din care alegi să vorbești cu psihoterapeutul. Asta nu înseamnă că trebuie să ai un fotoliu de piele la fel de mare ca cel de la cabinet, sau pernele colorate și pufoase de pe canapea. Fie că stai pe scaun, pe jos, pe o pernă, sau pe pat, asigură-te că stai comod și te poți relaxa.
Dacă-ți dorești ca terapia să decurgă exact ca înainte să faceți tranziția în online, asigură-te că te comporți ca înainte. Asta înseamnă că e bine să respecți ritualurile pe care le aveai. Cu alte cuvinte, chiar dacă nu ți se vede ținuta, asta nu înseamnă că nu e importantă. Dacă ești în pijama sau haine de casă, e posibil să te simți incomod, expus, vulnerabil, sau incomfortabil. Sau pur și simplu e posibil să nu poți intra în starea mentală necesară procesului psihoterapeutic. Deci, deși poate părea inutil sau stupid să te îmbraci pentru cineva care nici măcar nu-ți vede hainele, fă un efort. Cu siguranță o să merite.
Confidențialitatea relației psihoterapeut-client este sfântă și stă la baza relației de încredere dintre cei doi. Dacă psihoterapeutul ar avea libertatea de a ne divulga secretele, probabil cei mai mulți am refuza categoric terapia. Atunci când terapia se desfășoară în cabinet, este responsabilitatea psihoterapeutului să se asigure că nimeni nu aude conversația. Însă atunci când terapia este online, și clientul trebuie să fie atent să-și protejeze intimitatea.
O soluție este să rogi celelalte persoane din casă să stea în cea mai îndepărtată cameră, în cazul în care este o locuință mai mare, și știi că nu se aud sunetele cu ușurință. O alta ar fi să îi rogi să meargă la cumpărături în timpul sesiunii. Întrucât terapia este de obicei săptămânală și durează 50 de minute, iar noi avem voie să ieșim pentru cumpărături esențiale, cele două evenimente se pot suprapune perfect.
Multe persoane se declară extrem de mulțumite de terapia online, chiar dinainte de pandemie. Amintește-ți că e posibil să-ți placă și ție, chiar mai mult decât te aștepți. Și până la urmă, nu o să dureze la nesfârșit. Atunci când îți vei relua viața normală, vei putea să revii la terapia offline. Până atunci, ai încredere în proces, pentru că dacă intri în sesiune neîncrezător și temător, asta o să afecteze inevitabil decursul sesiunii. Dacă te concentrezi pe discuție și crezi cu adevărat că o să funcționeze, șansele sunt foarte mari să fie așa.
In situatia deosebita in care se intrerupe sesiunea online, pe durata desfasurarii consultantei, terapeutul iti va trimite iar invitatia de incepere a sesiunii avand grija ca totul sa continue si sedinta sa nu fie afectata.
Terapia online se poate face pe majoritatea dispozitivelor de comunicare online disponibile. Vorbim aici de telefon, tableta, laptop, calculator sau alte dispozitive similare. Este necesara doar o conexiune stabila la internet. Aparatul trebuie sa fie pornit si sa aiba camera si microfonul activate.
Plata se poate face doar online prin intermediul cardului bancar sau a ordinului de plata.
Plata se face doar inainte de consultatie, fiind necesara confirmarea acesteia.
Costurile consultantei sunt specifice fiecarui terapeut si fiecarei specialitati. Preturile sunt afisate pe site-ul clinicii. Le poti verifica AICI.
Psihoterapia online se bazeaza pe acelasi concept ca si cea individuala, doar ca foloseste comunicarea la distanta. In acest fel ai acces la aceleasi beneficii terapeutice si in plus te poti bucura in siguranta de ele. In plus aceasta ofera o flexibilitate mai mare si un confort marit.
Este posibil sa fi reticent la aceasta metoda…si pe buna dreptate. Insa in mare parte este vorba de adaptarea la metodele noi. Daca se respecta anumite reguli, putem spune cu certitudine ca functioneaza la fel de bine ca cea din cabinet. Este important: sa te afli intr-un loc intim unde sa nu poti fi auzit de alte persoane si sa ai o conexiune cat mai buna la internet.
Psihoterapia Online este cea mai recomandata solutie in aceasta perioada datorita contextului pandemiei. Insa daca este sa analizam tendinta celorlalte tari mai dezvoltate putem sa spunem ca nu va exista un viitor fara psihoterapie online. Aceste servicii vor fi din ce in ce mai des intalnite, aparand organizate si sub forma de aplicatii specifice. Acestea vor fi capabile sa analizeze si o parte din procesele care iau loc si pot oferi terapeutului informatii importante. Pe de alta parte vor avea succes si pentru a favoriza accesul pacientilor la psihoterapie. Indiferent de unde te afli in tara asta vei putea accesa serviciile unui specialist, indiferent daca locuiesti in acelasi oras cu el sau nu.
Asadar serviciile online din cadrul clinicii noastre vor fi disponibile de acum inainte, tot timpul. Ulterior pandemiei va exista si optiunea de a opta pentru servicii ca si pana acum, in cabinet.
Daca esti o persoana suferinda sau ai pe cineva drag afectat de vreo boala psihologica, cere ajutor la cabinetul de psihoterapie. Poti beneficia de servicii de consiliere fata in fata sau de psiholog sau psihoterapeut online, dupa cum doresti. Primesti ajutorul de care ai nevoie la tarife decente. Ai posibilitatea de rezervare a sedintei si de plata online cu cardul. Dupa o prima sedinta vei vedea ca merita efortul. Si ca esti mai aproape de recuperarea pe care ti-o doresti.
Sprijinul cel mai des solicitat din aceasta perioada sunt se refera la:
Serviciile pot fi decontate si de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, in limita posibilitatilor. Asigurati-va ca vorbiti cu colegele noastre despre aceasta varianta.
Programeaza-te: