Familia este nucleul de bază în care ne naștem. Este „membrana” care ne protejează, în care creștem și în care ne formăm ca ființe unice. Familia ne ajută și ne susține în construcția „bazei de siguranță”, a temeliei pe care fiecare dintre noi își va clădi personalitatea.

Ne naștem in familia noastră, ne formăm în relațiile din familia noastră, învățăm să iubim sau să urâm în familia noastră. Este primul nostru loc de joacă, prima relație de iubire, este „startul” în drumul care se numește viață.
Ceea ce primim în familie purtăm în noi mai departe în societate, în relațiile noastre din afara familiei, în cadrul grupurilor din care alegem să facem parte.

Contextul de psihoterapie de familie

Pentru că noi ne „formăm” în relație, propria noastră concepție are la bază o relație. Ne „facem apariția” în cadrul unui grup de când ne naștem, iar acest prim grup este familia; fie că este cea naturală sau adoptivă. Învățăm să relaționăm pentru prima dată cu membrii familiei. Apoi mergem la grădiniță, unde avem un alt grup, apoi la școală și ulterior într-un grup profesional.

Sesiunile de psihoterapie de familie, de cuplu si de grup au ca principal obiectiv familia/cuplul/grupul văzute ca un „tot”. Exact ca un organism viu care este într-o permanentă dinamică dată de interacțiunile din cadrul familiei/cuplului/grupului.

În acestă orientare psihoterapeutică, psihoterapeutul nu lucrează cu fiecare membru al familiei/cuplui/grupului, ca membru component al grupului. Lucreaza cu relațiile care apar în cadrul grupului. Ele sunt o „oglindă” atât pentru grup, cât și pentru fiecare membru în parte în cadrul acelui grup de terapie. Fiecare membru al familiei/cuplului/grupului va înțelege contribuția lui în cadrul grupului. Va avea ocazia de a alege să schimbe ceva în propria viață. Insa va beneficia atât de susținerea familiei/cuplui/grupului, cât și de ajutorul profesionist al psihoterapeutului.

IMPORTANT

Nu psihoterapeutul are puterea de a rezolva problemele din familie/cuplu/grup, ci fiecare membru în parte, indiferent de vârstă sau experiența de viață.

Psihoterapie de familie - Ce poate face psihoterapeutul?

  • Crearea unui spațiu unde fiecare membru se poate considera securizat când își expune dificultățile, nemulțumirile; în cabinetul psihoterapeutului știe că poate avea parte de confidențialitate;
  • Asigurarea că nimeni nu va fi criticat și învinovățit;
  • Fiecare membru va fi ghidat în recuperarea rolului și a locului pierdut în tabloul familiei sale;
  • Psihoterapeutul va susține resursele și inițiativele fiecărui membru în procesul de vindecare a rănilor;
  • Fiecare membru va fi susținut să-și exprime trăirile și gândurile în raport cu apariția dificultăților.

Frecvența ședințelor de psihoterapie de familie, psihoterapie de cuplu și psihoterapie de grup este săptămânală. Durata fiecărei ședințe este de 50 de minute pentru familie și cuplu, iar pentru grup durata este de 90 de minute.

Pentru eficiența procesului terapeutic este necesară participarea la fiecare ședință a tuturor membrilor familiei, cuplului, grupului, în formula stabilită cu psihoterapeutul de la începutul procesului terapeutic.

Schimbarea în psihoterapie este un proces de o complexitate enormă, ce apare din interacțiunile complicate ale experiențelor umane.

DE CE SĂ VII LA CLINICA HOPE?

Suntem dedicați oferirii celor mai bune tratamente pentru sănătatea ta psihică și emoțională. Cum știm care sunt acestea? Aplicăm cunoștințele ultimelor ghiduri internaționale de tratament și țintim să oferim întreaga gamă de intervenții dovedite științific ca fiind cele mai eficiente, de la medicație la tipurile de psihoterapie.

Organizăm totul în PROGRAME DE TRATAMENT pentru ca să știi tot timpul întreaga gamă de servicii de care ai nevoie și ce parcurs ai de urmat.

Noi oferim o abordare individuală, în care tu poți alege între toate cele 3 variante: tratament psihiatric-medicamentos, tratament psihoterapeutic sau mixt.

Avantajul nostru constă însă în faptul că suntem o clinică exclusiv destinată sănătății psihice. Psihiatrul și psihoterapeutul fiecărui pacient comunică și colaborează între ei, cu acordul tău. Aplicam programe specializate pentru ca să primești cel mai bun și eficient parcurs terapeutic pentru tine.

Astfel șansele tale să rezolvi problemele cauzate de această afecțiune sunt mult mai mari, iar timpul necesar va fi mult mai mic.

Eforturile de a construi programe complete de tratament au adus clinicii în 2018 o neașteptată apreciere internațională. Clinica Hope a devenind singura clinică din România care a primit, în mai 2018, prestigiosul premiu Rose of Paracelsus. Premiu decernat de Asociația Medicală Europeană pentru „Bune practici medicale”- Best Medical Practice.

Totul începe la noi cu un CONSULT LA MEDIC.

Alege sesiunile de psihoterapie de familie!

CLINICA HOPE se dezvoltă continuu din 2009, pornind de la o idee clară. Vrem sa oferim pacienților din România numai tratamente psihice cu eficiență dovedită științific, urmărind recomandările de tratament internaționale. Avem o echipă completă de psihiatri și psihologi, ne urmărim cu perseverență obiectivele și inovăm continuu. Am lansat în ultimii ani nu mai puțin de 4 tipuri de programe unice de tratament, recomandate de ghidurile internaționale. Acestea care lipseau în România.

Prin programele noastre, ne dorim să-ți oferim toate șansele de recuperare și beneficiile pentru sănătate și să-ți oferim înapoi Speranța și Echilibrul!

Programeaza-te
PROGRAMEAZA-TE