Romania Contra Columbia Fotbal Instagram 1080 X 1080 Px 500 X 262 Px 1080 X 1080 Px 5

Test ADHD Copii

ADHD, cunoscut și sub numele de tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție, este o afecțiune mintală caracterizată de un nivel ridicat de energie, neatenție, impulsivitate și comportament haotic. Este o tulburare care afectează mintea și poate determina persoanele să prezinte simptome precum agitația, lipsa de concentrare și acțiuni impulsive.

Una dintre cele mai frecvente tulburări din copilărie, cunoscută sub numele de ADHD, poate fi diagnosticată la o vârstă fragedă. Studiile au arătat că băieții sunt mai frecvent afectați de ADHD decât fetele, iar când vine vorba de genetică, rezultatele au indicat că tulburarea este moștenită (de la părinți) în 75% din cazurile de copii. În plus, frații copiilor cu ADHD au de două până la trei ori mai multe șanse de a dezvolta ADHD decât frații copiilor fără această tulburare. Potrivit statisticilor care analizează ADHD la copii, citând studii globale, s-a demonstrat că prevalența ADHD este mai mare în țările cu venituri mai mari (ADHD Attention Deficit and Hyperactivity Disorders, 2017).

ADHD se manifestă până la vârsta adultă și poate fi influențat de comportamentele cu deficit de atenție, cele hiperactive și impulsive sau o combinație a ambelor. În continuare, vom analiza în detaliu aceste tipuri de ADHD.

Există trei tipuri de ADHD

Pe baza manifestărilor și simptomelor ADHD, acesta poate fi împărțit în 3 tipuri:

 

Cei afectati de ADHD cu deficit de atentie sunt, in general, mai frecvent fete. Acestea se confrunta cu momente in care sunt distrase si nu acorda atentie la detalii.

ADHD hiperactiv si impulsiv afecteaza, de obicei, baietii. Acestea pot avea probleme cu rabdarea, sunt nelinistiti si isi doresc sa obtina imediat ceea ce doresc.

ADHD combinat este o combinatie a tipurilor de ADHD predominant cu deficit de atentie si cel hiperactiv si impulsiv. Acesta este cel mai des intalnit tip de ADHD, afectand persoanele cu probleme de atentie si comportament hiperactiv.

 

Tratamentele specifice vor fi elaborate in functie de tipurile de ADHD diagnosticate. Daca tipul de ADHD se schimba, atunci tratamentele propuse vor fi ajustate corespunzator.

Testul ADHD – Aflati care este nivelul copilului dumneavoastra

Acum că am văzut diferitele tipuri de ADHD, este important să discutăm despre modul în care se stabilește diagnosticul. Trebuie remarcat faptul că ADHD nu poate fi diagnosticat prin intermediul razelor X sau al testelor de sânge. Acest lucru este valabil și pentru aplicațiile mobile care pretind că testează posibilitatea de a avea ADHD.

Diagnosticarea ADHD poate fi dificilă și consumatoare de timp, deoarece implică analizarea activității generale din ultimele șase luni.

În prima etapă, copilul se va angaja într-o analiză din mai multe perspective, mai exact, va fi supus unei consultații cu un specialist în psihiatrie pediatrică. Specialistul va evalua informațiile primite de la profesori și părinți și va efectua un examen medical. Numai după aceasta se pot discuta testele specifice de diagnosticare. Acestea pot include chestionare specifice.

În prezent, testele Conners, ** ADHD Rating Scale sau, mai recent, Young Diva-5 sunt utilizate în mod obișnuit în practică.

Testul nostru nu este doar un simplu chestionar. Este o fereastră către înțelegerea profundă a propriilor nevoi și potențiale provocări ale copilului dumneavoastra. Acest instrument vă va ghida prin întrebări atent concepute pentru a evalua diferite aspecte ale vieții copilului, de la concentrare la gestionarea timpului și relațiile interpersonale.

De ce sa completati testul nostru?

  • Descoperiți Profundimea Simptomelor: Testul nostru vă va ajuta să identificați și să înțelegeți mai bine simptomele specifice pe care copulul dumneavoastra le poate experimenta.
  • Personalizare a Suportului: Rezultatele vă vor oferi o perspectivă personalizată asupra modului în care ADHD  afectează copilul, oferindu-vă astfel un ghid util pentru viitor.

Cum Functioneaza Testul?

  • Accesați link-ul nostru dedicat testului ADHD pentru copii și începeți testul.
  • Răspundeți cu sinceritate la întrebări pentru a obține cele mai precise rezultate.

Suntem aici pentru a vă oferi suportul de care aveți nevoie. Completați testul nostru acum pentru a începe călătoria către o viață mai echilibrată și mai împlinită. Descoperiți cum puteți îmbunătăți gestionarea timpului, relațiile și starea de bine generală a micuțului dumneavoastră.