1 Din 3 oameni sufera de o forma de anxietate pe parcursul vietii!

 

 

Sentimentele apasatoare si dificile provocate de anxietate pot sa fie greu de suportat. Aceasta stare indusa de factorii interni si externi duce la un dezechilibrul emotional profund. Dorim sa ne desfasuram activitatile in liniste, insa aceste simptome ne perturba si ne pot afecta pe toate ariile vietii noastre. Indiferent ca vorbim de scoala, familie, prieteni, loc de munca sau alte interactiuni sau activitati pe care noi le avem, anxietatea poate oricand sa isi faca aparitia.

Nu lasa aceste simptome sa iti acapareze si schimbe viata!

 

Din fericire, la ora actuala, există metode foarte eficiente pentru cei care cauta sa scape de anxietate.

Tratament Anxietate

Tratamentul anxietatii consta fie în psihoterapie (individuală sau de grup), fie în medicație, fie amândouă combinate, în funcție de caz.

Organizatia Mondiala a Sanatatii care se preocupa in mod constant in a afla metode din ce in ce mai eficiente si mai rapide pentru a combate problemele de sanatate cu care se confrunta societatea. Anxietatea este la loc de varf in cadrul acestor preocupari. Se realizeaza astfel in permanenta studii si cercetari stiintifice pentru a combate efectele anxietatii si a-i ajuta pe oameni.

Ultimele studii indica faptul ca pe langa psihiatrie si psihoterapie mai este un lucru care ajuta foarte mult in acest proces. Este vorba de psihoeducatie.

Psihoeducatia are rolul de a-i invata pe oameni despre anxietate si starile pe care le traiesc si a le dezvolta un set specific de abilitati pentru combaterea efectelor anxietatii. O abordare completa pentru tratarea anxietatii duce la rezultate mult mai eficiente.

Vrei să gestionezi mai ușor stările de anxietate?

Vorbește cu colegii noștri despre programele noastre de anxietate și află mai multe despre efectuarea unei intervenții.
tratament complet anxietate

Tratament Anxietate – PSIHIATRIE

Cel mai important lucru care trebuie sa-l faci este sa discuti cu un specialist despre starile tale. De regula aceasta discutie o ai cu medicul de familie. Pentru ca este vorba de o tulburare, acesta iti va recomanda sa discuti cu un medic de specialitate. In aceasta situatie este vorba de Medicul Psihiatru.

Acesta este cel mai in masura sa-ti evalueze starea si sa-ti puna un diagnostic corect. De asemenea, te indruma ce sa faci in situatiile de criza si impreuna puteti un tratament adecvat pentru tine.

In functie de simptomele pe care le ai si de gravitatea acestora iti poate prescrie sau nu medicamente pentru anxietate.

IMPORTANT !

 

Medicamentele nu vindeca anxietatea.

Diminueaza sau fac sa dispara starile si trairile de anxietate pe care le ai.

tratament anxietate

In zilele noastre exista medicamente foarte eficiente pentru tratarea simptomelor anxietatii. Efectul lor este de regula rapid si sunt si accesibile ca pret. Daca medicamentele nu sunt luate conform indicatiilor medicului, efectele nu vor fi bune. Daca se intrerupe medicatia, la cazurile mai grave de anxietate simptomele cu siguranta vor reaparea. De regula apar si mai intense decat prima data! Astfel, medicul nu va recomanda niciodata pastile pentru tratarea anxietatii fara sa va recomande si psihoterapie.

Informatii despre medicamentele pentru anxietate

Tratament Anxietate – PSIHOTERAPIE

tratament_pt_anxietate_adullt

Tratamentul anxietatii analizează din două puncte de vedere: medical și terapeutic. În multe din cazurile noastre, adesea ele merg în paralel pentru a crea un cadru eficient pentru parcurgerea procesului terapeutic.

Psihoterapeutul te ajuta sa rezolvi anumite probleme emotionale sau sa modifici anumite aspecte care te fac vulnerabil, asa cum este si cazul anxietatii. Are ca obiectiv sa afle starile prin care treci, sa determine cauza acestora, intensitatea si vechimea pe care o au și care au contribuit la conturarea acestei probleme.

Venita in completarea tratamentului prescris de psihiatru, psihoterapia  trateaza cauza apariei acestor stari. Tratamentul medicamentos prescris de medic poate sa  reprezinte o metoda rapida dar ineficienta pe termen lung de a rezolva problema.

Reaparitia factorilor declansatori  ne pune fata in fata cu diferite situatii care nu mai pot sa fie controlate singure doar de prescriptia medicului. Acesti factori pot aparea oricand, iar noi trebuie sa fim pregatiti sis a intelegem in profunzime reactia noastra la acesti factori. Psihoterapia trateaza cauza si ajuta sa deprinzi metode eficiente de a devenii mai rezistent in fata anumitor situatii care duc la aparitia simptomelor neplacute.

 

  1. O primă parte a procesului terapeutic se va axa pe identificarea problemei și găsirea motivației necesare pentru a realiza această schimbare până la capăt.
  2. O altă parte a procesului se axează pe analiza problemei de fond și găsirea de metode alternative de a face față acesteia, alta decât comportamentul actual.

 

Pe parcursul terapiei începem să căpătăm abilități care ne ajută să devenim din ce în ce mai rezistenți comportamentelor nocive și stimulilor din ce în ce mai puternici. Când pe parcursul acestei perioade de timp întâlnim un stimul mai puternic decât nivelul nostru curent, cu siguranță suntem tentați să avem același comportament care a dus la apariția tulburării emoționale.

Terapia este un proces de descoperire a ta si a resurselor de care dispui pentru a face fata diferitor factori ce pot aparea. Urmareste schimbarea unor comportamente deja mature si reinvatarea a noi modalitati de a face fata.

Tulburarea în sine nu este cauza problemelor tale. Ea este doar un efect, o metodă pe care organismul a creat-o pentru a te ajuta să faci față anumitor probleme.

Tratament Anxietate – Psihoeducatie

Grupul de Psihoeducație: „Dincolo de frică”

 

Anxietatea iți poate modifica sever viața. Te poate face să simți că nu există siguranță nici în interiorul tău, nici în afara ta, afectând încrederea în sine, relațiile, viața personală și profesională.

Pentru a depăși cât mai eficient aceste dificultăți, aveți nevoie de tratament complex, mai ales psihologic și uneori, medicamentos. Abordarea psihologică presupune psihoterapie dublată de informații clare și obiective despre atacul de panică, susținere emoțională și tehnici specifice de intervenție pentru depășirea și prevenirea unor noi episoade .

Recapătă-ți încrederea în tine și în forțele tale.

IMG1-evolutie-prognostic-schizo-1

Program de tratament pentru anxietate – Ce este „Dincolo de Frica”

 

 

Este un program specializat de psihoeducație și psihoterapie, creat special de către Clinica Hope pentru tratament anxietate și al Atacului de panică.

Psihoeducația

Psihoeducația este o formă de intervenţie terapeutică ce îmbină psihoterapia şi educaţia. Poate fi folosită atât în lucrul individual, cât şi cu familiile dar este foarte indicata pentru grupurile de persoane.

Are un rol foarte important în sustinerea unor intervenţii aflate deja în curs de desfăşurare – de exemplu, în terapia individuala sau în gestionarea tratamentelor medicamentoase.

Psihoeducația presupune informarea persoanei asupra aspectului ce reflectă problema prezentă a clientului, dar şi intervenţii terapeutice ce au la bază diverse modele teoretice (terapia cognitiv-comportamentală, terapia sistemică, terapia centrată pe client, etc.).

Invatarea principiilor cat si a abilitatilor de baza de catre pacient creste considerabil eficacitatea actului terapeutic. Exista studii de psihoeducatie pentru anxietate care atesta acest lucru, precum si indicatiile ultimelor ghiduri internationale de profil.

 

De ce psihoterapie de grup?

Pentru ca noi ne “formam” in relatie, propria noastra conceptie are la baza o relatie.

 

Cele mai multe probleme apar din cauza relatiilor pe care le avem cu ceilalti sau cu noi insine.

Ca oameni ne “facem aparitia” in cadrul unui grup de cand ne nastem. Acest prim grup este familia, fie ca este cea naturala sau adoptiva. Invatam sa relationam pentru prima data cu membrii familiei. Apoi mergem la gradinita unde avem un alt grup, apoi la scoala si ulterior intr-un grup profesional.

In aceasta orientare psihoterapeutica, psihoterapeutul nu lucreaza cu fiecare membru al grupului. Se axeaza si pe relatiile care apar in cadrul grupului. Fiecare membru va intelege contributia lui in grup. Va avea ocazia de a alege sa schimbe ceva in propria viata. In acelasi timp va beneficia atat de sustinerea colegilor, cat si de ajutorul profesionist al psihoterapeutului. Unul dintre scopurile principale este si reintegrare in societate. Faptul ca aflam ca sunt oameni ca noi care se confrunta cu aceleasi probleme, ne impiedica sa mai simtim acel sentiment de singuratate. Invatam in cadrul unui grup sa lucram cu noi individual. Dupa invatam sa lucram cu oameni ca noi si ulterior, sa fim pregatiti pentru lumea exterioara mai bine.

 

În cadrul acestui program am inclus cunoștințe din domeniile: neurobiologie, terapii cognitiv-comportamentală, mindfulness și analiză tranzacțională, pentru a vă oferi cele mai relevante informații și tehnici necesare pentru a lupta cu atacul de panică.

În cadrul acestui grup de tratament pentru anxietate vei aborda subiecte precum:

  • Ce este anxietatea
  • Cum se produc simptomele fizice ale anxietatii
  • Cum se iese din cercul vicios al anxietatii
  • Vei invata noi modalitati de gandire si actiune care duc la scaderea anxietatii
  • vei invata tehnici de relaxare
  • Vei invata modalitati de control al stresului si crestere a satisfactiei in viata.
  • Metode de crestere a increderii in sine.
  • Regasirea interesului, echilibrului si sperantei in viata.
  • Tehnici de mindfulness și relaxare.
  • Tehnici de management al stresului.
  • Tehnici de autocontrol.

 

Raspunsurile pentru intrebarile cele mai ..

Cand se vor vedea rezultatele in urma tratamentului?

O intrebare pe care ne-o putem pune cand dorim sa incepem acest proces sau suntem deja la inceputul si ne vrem deja o rezolutie.  Dorim sa fim realisti, timpul pe care noi il petrecem in terapie pana cand vedem o schimbare este ceva foarte personal. El tine de fiecare in parte.

Persoanele cu anxietate sau depresie vor vedea o schimbari semnificative dupa perioade scurte de 1-2 luni sau 3-4 luni (Urmand o sedinta pe saptamana). De asemenea, trebuie sa luam in considerare si alte tulburari care pot sa fie existente.

Atata timp cand abordezi problema din toate punctele de vedere (psihiatrie, psihoterapie si psihoeducatie), ai sansa mai mari sa vezi rezultate mai rapide decat daca le abordezi pe fiecare in parte. Implicarea si cunoasterea procesului in sine sunt alti factori care contribuie la un proces de vindecare armonios.

Cum imi voi da seama ca ma fac bine?

 

Doresti sa investi timp, resurse financiare si energie intr-un proces nou pentru tine. Specialistii sunt alaturi de tine in orice moment pentru a iti oferii suportul necesar si isi dedica resursele lor ca tu sa te faci bine si sa te simti mai bine. Vei realiza schimbari in comportamentul tau si felul tau de a gandii, iar comportamentele negative vor disparea treptat.

Terapie nu este doar o metoda de a rezolva problemele si este o metoda prin care iti poti construii si contura un stil de viata sanatos de care tu sa te bucuri.

Voi reusii vreodata sa scap complet de anxietate?

Intr-o masura mica, anxietatea poate sa reapara sub forma

– probleme financiare

– probleme la locul de munca

– ingrijorari priviind persoana iubita

– probleme in relatie

– frica de a nu fii singur

– probleme ale sanatatii foarte grave

Daca tu vei fi pregatit si vei stii ce sa faci in aceste situatii pentru a nu le agrava. Faptul ca cunosti deja mecanismele de a face fata mai usor te vor ajuta foarte mult comparativ de a nu cunoaste deloc. Pot sa ai controlul complet asupra unei situatii sis a reusesti sa nu te pierzi.

Programeaza-te:

0724 792 901