Tratament pentru Tulburarea Borderline
Problemele cauzate de tulburarea borderline incep sa se manifeste cel mai devreme inca din adolescenta.
Simptomele clasice ale Tulburarii Borderline:
- Eforturi foarte mari de a evita abandonul (fie ca este real sau imaginat)
- Relații intense și interpersonale, care oscileaza între extremele de idealizare și devalorizare
- Perturbarea identității
- Comportament și amenințări repetate cu suicid sau autovătămare
- Instabilitate afectivă datorată schimbărilor de dispozitie
- Golul interior sau lipsa de emoții interne
- Furie intensă inadecvată
- Ideație paranoidă sau sau simptome disociative accentuate.
Cea mai bună metoda de tratament pentru Tulburarea Borderline
Conform celor mai recente informații din studiile medicale sunt 3 capitole principale care trebuiesc abordate în tratamentul tulburării borderline.
Din fericire, în cadrul Clinicii Hope găsesti programul complet de tratament care cuprinde toate cele 3 capitole principale pentru tulburări mai puțin abordate în Romania. Printe acestea se numără: precum tulburarea bipolară, borderline, schizofrenie și multe altele. De asemenea, am realizat programe de tratament pentru fiecare tulburare în parte. Astfel, putem oferi suportul necesar indiferent de gravitatea afectiunii. O dată ce s-a identificat corect diagnosticul vei ști exact care este cel mai eficient parcurs de facut pentru tratamentul afecțiunii tale.
Programul “Găsește-ți Echilibrul” este un program special dedicat persoanelor cu tulburare borderline și este singurul curs complet care te va îndruma și ajuta să faci progrese în procesul de vindecare. Acesta vine in completarea tratamentului pentru a oferi pachetul întreg de servicii pentru un rezultat cât mai eficient în procesul de tratare.
Programul te ajuta să implementezi un stil de viață care să împiedice apariția de noi episoade și să îți permită să traiesti o viață normală și echilibrată.
Medicamentele – Tratament pentru tulburarea Borderline
Medicamentele sunt în general folosite pentru a combate simptomele care apar ca manifestare a bolii. Acestea au rolul de a acționa chimic pentru diminuarea sau eliminarea completă a simptomelor avute. Acestea se prescriu numai de medicul psihiatru și este recomandat să apelati la unul care are experiență în tratamentul acestei tulburări. Cantitatea medicamenteleor trebuie bine dozata în functie de simptomele avute, vechimea și gravitatea lor. Trebuie ținut cont și de celelalte afecțiuni pe care le mai aveți și ce alta medicamente mai luați în prezent.
IMPORTANT!
Tratamentul tulburării borderline nu se trateaza cu medicamente. Acest lucru este valabil intr-o proportie de aproape 100%. Medicamentele se folosesc doar în cazul in care mai aveți și alte probleme asociate și este necesară tratarea acelora.
Psihoterapia – Tratament pentru tulburarea Borderline
Tratamentul Tulburarii Borderline este cu fără doar și poate unul psihoterapeutic.
Există multe tipuri de psihoterapie și mai multe scoli de terapie specifice. FIecare dintre aceastea promovează anumite ideologii și metode de abordare. În functie de specificul acestora sunt mai eficiente pentru anumite afecțiuni și mai compatibile cu anumite tipuri de personalitate.
CEA MAI BUNA METODĂ DE PSIHOTERAPIE PENTRU TRATAMENTUL TULBURĂRII BORDERLINE ESTE TERAPIA DBT (TERAPIA DIALECTIC COMPORTAMENTALĂ).
Acest lucru este dovedit științific și confirmat de catre Organizatia Mondiala a Sănătații.
Terapia DBT reprezintă un set de metode terapeutice aplicate într-o anumită succesiune. Folosind această schema s-au obtinut rezultate foarte bune la urmatoarele capitole:
- scăderea comportamentelor suicidare;
- diminuarea autovătămarilor corporale;
- scăderea perioadei de spitalizare psihiatrică;
- reducerea stărilor depresive;
- scăderea renunțărilor la tratament;
- reducerea simptomelor asociate consumului de substanțe, impulsivitate și furie;
- creșterea semnificatia a calității vieții și nivelului general de funcționare și dezvoltare.
Psihoterapia în tratamentul Tulburării Borderline este un proces de lungă durata. Vorbim de multe luni de zile în care se vor înregistra atât suișuri cât și coborâșuri. Toate acestea vor avea un trend crescător și vor aduce rezultate pozitive semnificative.
Psihoeducatia – Tratament pentru tulburarea Borderline
Unul din motivele principale pentru care terapia DBT are rezultate foarte bune este pentru că pe langa terapie individuală se foloseste și partea de dezvoltare a abilităților psihologice – psihoeducatie.
Psihoeducația te învață un set de abilități psihologice care-ți permit să-ti ameliorezi mai rapid simptomele și să-ti crească calitatea vieții.
Sunt predate 4 seturi de tehnici și abilități
1. Mindfulness
Tehnici pentru a fi pe deplin conștient de toate aspectele vieții, se învață abilitățile legate de conținut – „ce este mindfulness” (a observa, a descrie, a participa) și cele legate de proces – „cum se face mindfulness” (a nu judeca, un lucru pe rând, eficiență.
2. Toleranță la stres
Cum să tolerezi durerea și stresul în situații dificile, strategii de management al crizelor.
3. Eficacitatea interpersonală
Cum să ceri ceea ce vrei și să spui „nu” menținând în același timp respectul de sine și relațiile cu ceilalți.
4. Reglarea emoțiilor
Cum să schimbi emoțiile pe care dorești să le modifici, pentru a scădea vulnerabilitățile negative, a reduce suferința și a crește emoțiile „pozitive”.
Aceste abilități vor fi întărite prin repetări successive, teme pentru acasă și sesiuni repetate între ședințe. Ele nu sunt specifice pentru tulburarea borderline. Pot fi adaptate și tulburării bipolare sau a adolescenților. Construiesc un set de abilități psihologice pentru un stil de viață sănătos și echilibrat.
Înscrierile se pot face și din alte orașe
AFLĂ MAI MULT!
Cum mă va ajuta programul “Găsește-ți Echilibrul”?
- Vei învăța modalități noi și eficiente de a regla emoțiile intense
- Vei învăța sa rămâi conectat la prezent fără îngrijorări legate de trecut sau griji legate de viitor
- Tehnici de comunicare interpersonală pentru a crește șansele de a obține ce dorești
- Tehnici de asertivitate
- Tehnici de relaxare și scadere a agitației interioare
- Tehnici de mindfulness
- Abilități pentru scăderea reacțiilor emoționale excesive
- Cum să scazi comportamentele pe care vrei să le reduci
- Copingul stresului
De ce aceasta metodă de tratament?
Peste 220 de studii internaționle au dovedit ca DBT-ul scade comportamentele periculoase, nivelul de suferință și ameliorează semnificativ calitatea vieții.
Terapia dialectic – comportamentală (DBT) este cea mai utilă și eficientă formă de terapie pentru tulburarea borderline. A fost dezvoltată în SUA de Marsha Linehan in anii 1980-1990. DBT pune accentul următoarele 2 lucruri:
- pe găsirea echilibrului între acceptare și schimbare
- pe ideea ca reacțiile noastre nedorite nu apar fiindca ”nu vrem” sau ”manipulăm”, apar pentru că nu am învătat încă alte variante de reacție psihologică
Clinica HOPE este specializată în tratamentul tulburării borderline. Grupul “Găsește-ți Echilibrul” este unul dintre cele 3 grupuri principale pe care clinica le desfasoară pentru tulburări precum tulburarea bipolară, schizofrenie și borderline.
Am reușit să implementăm din 2015 programul ”Găsește-ți Echilibrul!”.
La ce rezultate să te aștepți după terminarea acestui curs?
.La încheierea cursurilor de până acum, majoritatea au considerat că cele mai valoroase beneficii ale cursului au fost
- După 6 luni, cel mai important rezultat a fost dispariția îngrijorărilor și a obsesiilor
- Nici un participant nu a mai înregistrat gânduri legate de suicid
- 84% nu au avut episoade severe noi sau internări rezultate ca urmare a gesturilor impulsive.
- Participanții au fost majoritatea foarte mulțumiți de curs și l-ar recomanda altor pacienți (91%)
- Destigmatizarea și importanța aderenței la medicamentația folosită.
Parcurgând acest curs vei putea face față constant emoțiilor si vei putea face acei primi pași importanți către o viață lipsită de șocuri emoționale de rușine, tristețe, furie, senzatie de abandon și gol interior.
Eroare: Nu am găsit formularul de contact.