Programul Cercul siguranței

Un program de educație parentală

Meseria de Părinte – Mulți dintre noi ne dorim și ajungem să fim părinți. Însă de multe ori intrăm în această etapă nepregătiți.

Ajungem în situații în care simțim că nu avem habar cum să gestionăm relația cu copilul.

Lucrurile au evoluat foarte mult în domeniul parenting-ului și putem să ne educăm copilul mult mai bine.

Imaginează-ți cum ar fi dacă ai înțelege ce vrea cu adevărat copilul tău să-ți transmită.

Ca părinte ajungi să te afli într-o postură dublă: ai de îndeplinit atât nevoile proprii cât și nevoile copilului. Adesea, îndeplinind doar nevoile copilului, poți deveni obosit, extenuat, din ce în ce mai nervos.

În încercarea de a ține seama doar de nevoile tale poți ajunge la neglijarea copiilor, sau chiar la abuzul asupra lor.

Oare cum poți învăța ca părinte calea de mijloc și să-i asiguri siguranța emoțională copilului tău?

Programul Cercul Siguranței are la bază teoria atașamentului și este bazat pe interacțiunea părinte – copil. Se axează pe formarea și dezvoltarea unei relații sigure între părinte și copil. Astfel cuprinde strategii de parenting menite să protejeze și să hrănească emoțional copiii, să le asigure dezvoltarea independenței și să învețe părinții să descifreze nevoile emoționale care se ascund sub comportamentele problematice ale copiilor.

Programul Cercul Siguranței te ajută să înveți următoarele abilități:

– să înțelegi nevoia copilului învățând să-i deslușești emoțiile,
– să creezi și să dezvolti o relație sigură părinte-copil,
– să dezvolți încrederea de sine a copilului,
– să susții curajul și capacitatea copilului de a explora lumea,
– să mărești capacitatea copilului de a-și înțelege si gestiona emoțiile,
– să crești încrederea copilului că se poate baza pe ceilalți la nevoie.

Dobândind aceste abilități, vei învăța să descifrezi atât nevoile tale cât și ale copilului. Copilul va fi conștient de comportamentele sale și deseori te va ajuta să repari problemele din relația voastră.

Programul Cercul Siguranței cuprinde un set de 4 ședințe a câte 4 ore, se desfășoară în grupuri de 8 – maxim 10 persoane și se bazează pe scurte înregistrări video care sunt discutate de către facilitator și care sunt completate cu discuții pe baza cazurilor proprii.

psihoterapie de familie

DE CE SĂ VII LA CLINICA HOPE?

Suntem dedicați oferirii celor mai bune tratamente pentru sănătatea ta psihică și emoțională. Cum știm care sunt acestea? Aplicăm cunoștințele ultimelor ghiduri internaționale de tratament și țintim să oferim întreaga gamă de intervenții dovedite științific că fiind cele mai eficiente, de la medicație la tipurile de psihoterapie.

Organizăm totul în PROGRAME DE TRATAMENT pentru ca să știi tot timpul întreaga gamă de servicii de care ai nevoie și ce parcurs ai de urmat.

Noi oferim o abordare individuală, în care tu poți alege între toate cele 3 variante: tratament psihiatric-medicamentos, tratament psihoterapeutic sau mixt.

Avantajul nostru constă însă în faptul că suntem o clinică exclusiv destinată sănătății psihice, în care psihiatrul și psihoterapeutul fiecărui pacient comunică și colaborează între ei, cu acordul tău, aplicând programe specializate pentru ca să primești cel mai bun și eficient parcurs terapeutic pentru tine.

Astfel șansele tale să rezolvi problemele cauzate de această afecțiune sunt mult mai mari, iar timpul necesar va fi mult mai mic.

Eforturile de a construi programe complete de tratament au adus clinicii în 2018 o neașteptată apreciere internațională, Clinica Hope devenind singura clinică din România care a primit, în mai 2018, prestigiosul premiu Rose of Paracelsus, decernat de Asociația Medicală Europeană pentru „Bune practici medicale”- Best Medical Practice.

Totul începe la noi cu un CONSULT LA MEDIC.

Stabilește o programare!
CLINICA HOPE se dezvoltă continuu din 2009, pornind de la o idee clară: să ofere pacienților din România numai tratamente psihice cu eficiență dovedită științific, urmărind recomandările de tratament internaționale. Având o echipă completă de psihiatri și psihologi, ne urmărim cu perseverență obiectivele și inovăm continuu, lansând în ultimii ani nu mai puțin de 4 tipuri de programe unice de tratament, recomandate de ghidurile internaționale, dar care lipseau în România.

Prin programele noastre, ne dorim să-ți oferim toate șansele de recuperare și beneficiile pentru sănătate și să-ți oferim înapoi Speranța și Echilibrul!

Programeaza-te
Call Now Button