Programul INSPIRA

Training de abilități pentru adolescenții cu tulburări emoționale și de comportament

Pentru că adolescența este una dintre cele mai dificile perioade ale vieții, marcată de emoții intense, care ajung frecvent la anxietate patologică, depresie, retragere socială sau chiar consum de droguri sau tentative de suicid.

Studii adolescenti:

 • Aproximativ 8% dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au avut un episod depresiv major în ultimul an
 • Deși anxietatea este foarte tratabilă, doar 18% din adolescențiI în suferință primesc tratament
 • Aproximativ 2,7 % suferă de o tulburare de alimentație
 • Mai mult de 20% au folosit un medicament pe bază de prescripție medicală în scopuri non-medicale
 • Între 16-18 ani riscul tentativelor de suicid este cel mai ridicat ( Lewinsohn, Rohde and Seeley, 1996);
 • Între 31% și 50% dintre adolescenții care au o tentativă de suicid au o a doua tentativă. Necesită o intervenție rapidă după prima încercare;
 • Adolescenții care prezintă un risc suicidar mare au multiple probleme și se încadrează cel puțin într-o tulburare psihică. Cu cât un adolescent are mai multe probleme de comportament (violență; consum de substante interzise; comportament sexual periculos; etc) cu atât crește riscul pentru tentativele de suicid (Myler și Tyler 2005);
 • Adolescenții se autovătămează fără intenția conștientă de a se sinucide în proporție de 15% – 18%, rezultă din studiile făcute de Muehlenkamp și Gutierrez, 2004. La fel și la studenți, procentul fiind între 12% – 35%;

Programul INSPIR-A

Ce este programul INSPIRA?

 • Prima formă de intervenție psihoterapeutică special destinată tratamentului celor mai severe simptome pe care adolescenții le pot avea: tentative de suicid, autovătămări, tulburări emoționale intense.
 • Oferă speranță tinerilor pacienți și părinților lor.
 • Oferă ajutor specializat și eficient medicilor de psihiatrie pediatrică.

Ce înseamnă programul INSPIRA?

Intervenție pentru
Normalizarea
Sentimentelor
Problemelor comportamentale
Impulsivității și
Relațiilor
Adolescenților

Despre ce este vorba

program inspira

 

– Metoda folosită se numește terapie dialectic-comportamentală: este o împletire între metoda cognitiv-comportamentală și practica mindfulness. Marsha Linehan a dezvoltat-o pentru persoanele cu tulburare de personalitate borderline.

– Metoda se bazează pe un manual standardizat și este recomandată pentru tratamentul tulburărilor emoționale la adolescenți.

– Formatul presupune: în prima parte vor fi discuții despre practica realizată acasă și în a doua parte se predau abilități și se pun în practică;

– Acest program se adresează atât adolescenților cât și părinților.

 

Cui se adreseaza

program inspira

MINDFULNESS

abilitatea de a observa, descrie și participa la experiențe fără judecăți de valoare, făcând câte un lucru pe rând și cu eficacitate

REGLAREA EMOȚIONALĂ

cunoașterea emoțiilor, care este rolul lor; cum reglezi intensitatea emoțiilor și cum să le simți pe cele pozitive mai mult

CALEA DE MIJLOC

vizează dezvoltarea unui stil emoțional și cognitiv echilibrat, flexibil și validarea trăirilor și a efortului

ABILITĂȚI DE CRIZĂ

ceea ce ai nevoie să faci pentru a-ți calma emoțiile pe moment fără să faci lucrurile mai rele

RELAȚIILE INTERPERSONALE

cum să-ți faci prieteni, ce este important într-o relație și cum să închei relațiile care nu-ți fac bine

Rezultatul programului INSPIRA

Cum îi va ajuta pe adolescenți programul INSPIRA:

– Crește capacitatea de a face față stresului;
– Dezvoltă abilitatea de a fi conștient de propriile emoții, de a face diferența dintre gânduri și realitate și de a înlocui gândurile neplăcute cu unele mai bune și mai constructive;
– Reglează relațiile cu persoanele apropiate prin câștigarea respectului de sine și definirea clară a obiectivelor/limitelor;
– Îi ajută să tolereze situațiile dificile atunci când nu le pot rezolva imediat;
– Învață cum să își diminueze vulnerabilitatea emoțională și reactivitatea, și să se recupereze după o perioadă cu stări emoționale foarte intense.

Cum îi va ajuta pe părinți programul INSPIRA:

– Vor dezvolta abilități de relaționare noi – răspunsurile asertive, validarea emoțiilor;
– Vor învăța cum să-și recunoască propriile emoții și cum să le regleze;
– Vor învăța să identifice mai mult de o perspectivă prin care să privească o situație și să găsească astfel soluții mai potrivite la problemele din relația cu adolescentul.

 

CURSUL VA FI CONDUS DE:

alice dima

 

 Alice DIMA – psihoterapeut cu formare in Analiză Tranzacțională, Hipnoză Ericksoniană si terapie Dialectic-Comportamentală

 

 

psihoterapeut gusoi

 

Gabriela GUSOIpsiholog si psihoterapeut cu formare in psihoterapie integrativa. Co-terapeut.

Noua serie incepe din 16 noiembrie 2019, sambata. Se va desfasura intre orele 10:00 – 12:00, in fiecare săptămână, timp de 5 luni.

Întâlnirile cu părinții vor fi o dată pe lună.

Locatia:

Sediul Clinicii Hope I – Str Graului nr. 21, Sector 4, Bucuresti

PRETUL:

Pretul este de 100 ron/sedinta.

DORESC SA MA INSCRIU IN PROGRAMUL INSPIRA

  Numar de telefon (obligatoriu)

  captcha

  DE CE AR TREBUI SĂ VII LA CLINICA HOPE?

  Suntem dedicați oferirii celor mai bune tratamente pentru sănătatea ta psihică și emoțională. Cum știm care sunt acestea? Aplicăm cunoștințele ultimelor ghiduri internaționale de tratament și țintim să oferim întreaga gamă de intervenții dovedite științific ca fiind cele mai eficiente, de la medicație la tipurile de psihoterapie.

  Organizăm totul în PROGRAME DE TRATAMENT pentru ca tu să știi tot timpul întreaga gamă de servicii de care ai nevoie și ce parcurs ai de urmat.

  Noi oferim o abordare individuală, în care tu poți alege între toate cele 3 variante: tratament psihiatric-medicamentos, tratament psihoterapeutic sau mixt.

  Avantajul nostru constă însă în faptul că suntem o clinică exclusiv destinată sănătății psihice, în care psihiatrul și psihoterapeutul fiecărui pacient comunică și colaborează între ei, cu acordul tău, aplicând programe specializate pentru ca să primești cel mai bun și eficient parcurs terapeutic pentru tine.

  Astfel șansele tale să rezolvi problemele cauzate de această afecțiune sunt mult mai mari, iar timpul necesar va fi mult mai mic.

  Eforturile de a construi programe complete de tratament au adus clinicii în 2018 o neașteptată apreciere internațională, Clinica Hope devenind singura clinică din România care a primit, în mai 2018, prestigiosul premiu Rose of Paracelsus, decernat de Asociația Medicală Europeană pentru „Bune practici medicale”- Best Medical Practice.

  Totul începe la noi cu un CONSULT LA MEDIC.

  Stabilește o programare!
  CLINICA HOPE se dezvoltă continuu din 2009, pornind de la o idee clară: să ofere pacienților din România numai tratamente psihiatrice cu eficiență dovedită științific, urmărind recomandările de tratament internaționale. Având o echipă completă de psihiatri și psihologi, ne urmărim cu perseverență obiectivele și inovăm continuu, lansând în ultimii ani nu mai puțin de 4 tipuri de programe unice de tratament, recomandate de ghidurile internaționale, dar care lipseau în România.

  Prin programele noastre, ne dorim să-ți oferim toate șansele de recuperare și beneficiile pentru sănătate și să-ți oferim înapoi Speranța și Echilibrul!

  Programeaza-te
  Call Now ButtonPROGRAMEAZA-TE