Viata cu o persoana care sufera de tulburare borderline
Viata cu o persoana care sufera de tulburare borderline poate fi coplesitoare, dat fiind faptul ca aceasta tulburare consta in modificari permanente ce apar la nivel emotional, comportamental si in gandire. Cand spunem tulburare borderline, spunem instabilitate, confuzie, emotii schimbatoare si comportamente de cele mai multe ori impulsive. Toate au debutul din perioada adolescentei, dar cel mai des, apar dupa varsta de 18 ani.
Cee ce ne face sa ne ingrijoram si mai mult este numarul persoanelor afectate de tulburarea borderline. Datele au aratat ca acestia constituite o proportie destul de mare din numarul pacientilor psihiatrici, aproximativ 20%. De aici, un procent considerabil (de 75%) se regaseste in randul femeilor.
Din fericire, toate simptomele acestei afectiuni pot fi tinute sub control prin mai multe metode de tratament si un plan de ingrijire adecvat nevoilor pacientului.
Tratamentul pentru tulburarea borderline este aproape in exclusivitate psihoterapeutic, cel medicamentos fiind destinat doar atunci cand sunt prezente, concomitent, mai multe boli.
Conform unei cercetari publicate in National Library of Medicine, viata pacientilor a fost imbunatita semnificativ datorita tratamentelor specializate. In plus, perfectionarea continua a tratamentelor pentru o populatie mai tanara poate duce la schimbari mai mari, pe termen lung a tulburarii borderline.
Viata cu o persoana care sufera de tulburare borderline – particularitati
Intensitatea cu care persoanele cu tulburare borderline valorifica emotiile este foarte mare.
De aici apar si discrepantele.
Avand in vedere ca tulburare borderline este o afectiune mintala, viata cu un borderline se considera a fi dificila. Tulburarile de personalitate afecteaza modul in care mediul inconjurator este perceput. De aici pana la manifestarea unui comportament instabil si o atitudine fluctuanta in relatiile interpersonale, nu mai ramane decat un singur pas.