Iulia Boncu - Psihoterapeut
Este psiholog si psihoterapeut in Clinica Hope din Iasi.
Prin implicarea sa în formare continuă și activitatea profesională, Iulia Boncu se angajează să ofere sprijin empatic și soluții personalizate pentru a ajuta clienții să depășească provocările emoționale și să-și atingă potențialul maxim.
Psihoterapeut Boncu Iulia – un specialist de incredere pentru tratarea tulburarilor emotionale la copii/ adolescenti si adulti.
EDUCATIE SI FORMARI
- Octombrie 2021 – Prezent: Institutul de Formare în Terapie Cognitivă și Comportamentală
- Octombrie 2021 – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Studii de master – „Psihologie clinică și psihoterapie”
- Octombrie 2016 – Iulie 2021: A finalizat Programul de studii de formare psihopedagogică la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România
- Octombrie 2019 – Iulie 2021: Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, master obtinut la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei Studii – „Evaluarea personalului, formarea și consilierea psihologică”
- Master of Arts – Psihologie organizațională și industrială
- Octombrie 2016 – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației
- Licență în psihologie – Titlul tezei mele finale: „Probleme diadice moderne: gelozia și comportamentele de supraveghere ale interacțiunilor online ale unui partener romantic”
PUBLICATII
- viitoarea publicație – produs final al Simpozionului Național cu titlul „Psihologii, locuiri, arhitecturi în proza românească de ieri și de azi” (25-26 martie 2022) – articolul se va intitula „Să salutați propria moarte și doliu pentru cei care sunt încă în viață. O analiză psihologică a romanului Prins, scris de Petru Popescu”
- interviu cu Cosmina Stratan (premiat la Cannes pentru filmul „Dincolo de dealuri” regizat de Cristian Mungiu), revista „Corolar”, pg. 58-59, Nr. 31 aprilie 2015, Editura Liceului „Costache Negruzzi”. • „Aspecte psihologice ale comunicării veștilor proaste” , Revista „Alfa și Omega”, pg. 63-64, Nr. 9, 2015, Editura Liceului „Costache Negruzzi”.
- „Oglinzile sufletului – cercetări psihologice contemporane asupra percepției altor minți”, Revista „Alfa și Omega”, pg. 51-52, nr. 8, 2014, Editura Liceului „Costache Negruzzi”.
PREZENTARI
- Psihoterapeut Iulia Boncu a prezentat „Arhitectura propriei morți. O abordare psiho-literară a romanului Prins, scris de Petru Popescu” – prezentat la Simpozionul Național „Psihologii, locuiri, arhitecturi în proza românească de ieri și de azi”
- „Comportamentul consumatorului. Dimensiuni psihologice’’ – Sesiunea de comunicări științifice a studenților la subiecte socio-umaniste (economia comportamentală, locul I)
- „Calitatea relațională a persoanelor cu caracteristici alexitimiei”
EXPERIENTA PROFESIONALA
- 16 Aprilie 2022: Student voluntar pentru Proiectul „ Eu, tu, noi, liberi – proiect pentru prevenirea și reducerea consumului de substanțe psihoactive”
- coordonarea workshopurilor în liceele din județul Vrancea, în ceea ce privește prevenirea și reducerea consumului de substanțe psihoactive
- 1 Iulie – 31 Iulie 2019: Student cercetător la Facultatea de Psihologie, Universitatea din Granada, Spania
- 16 Mai -19 Mai 2019: Student Voluntar la Conferința Studenților de Cercetare și Educație Psihologică
- Octombrie 2018 – Prezent: Coordonator și redactor-șef pentru revista E-Team Psychology Magazine, Asociația de psihologie E-team
- Aprilie 2018 – Iunie 2018: Student Voluntar pentru proiectul „Emoțiile sunt prietenii mei”. Proiectul a fost implementat de Consiliul General de Învățământ din județul Iași, România.
- Asistenta la cursurile predate la Scoala Primara „Otilia Cazimir”, Iasi, Romania
- Lucrul și sprijinirea elevilor în sarcinile proiectului
- Mai 2018 – Aprilie 2019: Voluntar pentru proiectul „Schimba povestea”. Proiectul ‘”Change the story’” a fost implementat de Institutul Gamma din Iasi si face parte din Departamentul de Cercetare Gamma (Gamma Research) • „Schimbați povestea” este o inițiativă anti-bullying care urmărește educarea spectatorului în cazul în care o victimă este agresată de o altă persoană.
- Responsabilitățile mele ca voluntar Gamma includ:
- coordonarea atelierelor pentru elevii de liceu,
- educarea elevilor de liceu cu privire la modul de a gestiona o situație de bullying,
- gestionarea team-building-ului,
- participarea la scrierea unei lucrări finale de cercetare privind natura bullying-ului în sistemul de invatamant romanesc.
- Responsabilitățile mele ca voluntar Gamma includ:
- Noiembrie 2017 – Februarie 2018: Membru al proiectului PROVA (Prevenirea radicalizării violente și a acțiunilor violente în relațiile intergrupale). PROVA este un proiect Erasmus+ implementat de Asociația Psiterra, Iași.
- Participarea la ateliere în penitenciarul local, împreună cu deținuții, despre cum să controlați furia și cum să evitați conflictele
- Participarea la discuții și focus-grupuri
- 19 Octombrie – 21 Octombrie 2017: Voluntar la cea de-a VII-a ediție a Conferinței internaționale de psihologie aplicată și științe ale educației (ICAPES 2017). Conferința Internațională de Psihologie Aplicată și Științe ale Educației este o conferință găzduită de Facultatea de Psihologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România.
- Aprilie 2015 – Iunie 2016: Voluntar la „Ajungem MARI” (traducere aproximativă: Becoming POWERFUL), Iași, Proiect implementat de Asociația Lindenfeld
- Predarea și îndrumarea orfanilor și copiilor din centrele sociale comunitare
- Consilierea adolescenților și consilierea acestora cu privire la problemele personale și alegerile de carieră
- Realizarea de activități distractive, cum ar fi jocul de activități în limba engleză și mersul la film împreună cu copiii.
- Septembrie 2014 – Decembrie 2016: Voluntar la Crucea Rosie, Iasi
- Participarea la evenimente în care era necesar să stii cum să acorzi primul ajutor
- Prezentări în școli despre Crucea Roșie și demonstrații despre cum se acordă primul ajutor de bază
- Efectuarea serviciului de ambulanță de-a lungul SMURD – învățarea modului de acționare în accidente de mașină și alte urgențe medicale de la medicii de urgență care lucrează pe ambulanțe.
- 2012 – 2014: Voluntar la ARAS (Asociația Română Anti-HIV)
- Susținerea de prezentări în școli în numele Asociației – educarea elevilor în problema HIV și BTS
- Linia de asistență HIV – oferind asistență și sprijin persoanelor care suferă de HIV prin convorbiri telefonice.
Afilieri
- Metaanaliză în R – Programul Şcoala de Iarnă, susţinută de prof. Cristian OPARIUC-DAN
- Școala de vară de Terapie Comportamentală Dialectică și Modelare a Ecuației Structurale – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UAIC, Iași, România 9-13 iulie 2018
- Cursuri de DBT susținute de profesorul Bogdan Balan (Universite du Quebec en Outaouais, Gatineau, Canada)
- Cursuri de modelare a ecuațiilor structurale și limbaj R susținute de profesorul Cristian Opariuc-Dan
- Conferința anuală de doctorat în psihologie și științe ale educației (ADCPES)
- Workshop Analiza datelor – Introducere în limbajul R’ susținut de profesorul Cristian Opariuc-Dan
- Conferința Națională de Psihologie Penitenciară
- Workshop ‘Evaluarea personalității – de la normalitate la patologie’ susținut de profesorul Ticu Constantin
- „Mindfulness și terapie cognitiv-comportamentală” – workshop susținut de profesorul Miroslava Stankovic, organizat de Institutul de Terapie Cognitivă și Comportamentală din Iași, România (Institutul de formare în Terapie Cognitivă și Comportamentală)
- Conferința Internațională de Psihologie Aplicată și Științe ale Educației – ICAPES 19 – 21 octombrie 2017:
- Atelier de lucru „O introducere în formarea abilităților DBT – exemple, utilizări, jocuri de rol” susținut de profesorul Bogdan Balan (Universite du Quebec en Outaouais, Gatineau, Canada). Atelierul „Abordare psihoterapeutică STREAM a mișcării corp-minte-care abordarea stresului traumatic și creșterea rezistenței” susținut de Dr. Meirav Tal-Margalit
- Atelier „Metode de analiză a funcţionării diferenţiale a articolelor în procesul de validare a testelor psihologice” susţinut de profesorul Dan Cristian Opariuc
- Atelier de lucru „Creșterea personală în contextul expunerii la evenimente traumatice din viață” susținut de prof. Nicoleta Turliuc
- Atelier „Teoria minții în tulburările din spectrul autist” susținut de psiholog Simona Filip
- Workshop „Călătoria de la experiment la publicare în reviste științifice importante” susținut de profesorul George Drăgoi (Universitatea Yale, SUA
- Școala de vară „Cercetare psihologică și educațională fără frontiere”:
- „Analiza statistică a relațiilor de mediere în SPSS și proces”, workshop susținut de profesor. Adrian Vicentiu Labar (UAIC)
- „De la idee la articol. Ce presupune publicarea unui articol?” atelier al profesorului Loredana Gherasim
Suna chiar acum!
Beneficiaza de asistenta personalizata in stabilirea programarii!
Echipa noastra este aici pentru tine pentru a-ti oferi tot sprijinul
de care ai nevoie.