Tratament Anxietate – In ce consta

Din fericire, la ora actuala, există metode foarte eficiente pentru cei care cauta tratament anxietate!

În general, tratamentul anxietatii consta fie în psihoterapie (individuală sau de grup), fie în medicație, fie amândouă combinate, în funcție de caz.

In realitate exista Organizatia Mondiala a Sanatatii care se preocupa in mod constant in a afla metode din ce in ce mai eficiente si mai rapide pentru a combate problemele de sanatate cu care se confrunta societatea.

Anxietatea este la loc de varf in cadrul acestor preocupari, intrucat statisticile spun ca 1 din 3 oameni vor suferi de o forma de anxietate pe parcursul vietii.

Se realizeaza astfel in permanenta studii si cercetari stiintifice pentru a combate efectele anxietatii si a-i ajuta pe oameni.

Ultimele studii indica faptul ca pe langa psihiatrie si psihoterapie mai este un lucru care ajuta foarte mult in acest proces. Este vorba de psihoeducatie.

Psihoeducatia are rolul de a-i invata pe oameni despre anxietate si starile pe care le traiesc si a le dezvolta un set specific de abilitati pentru combaterea efectelor anxietatii.

tratament eficient anxietate

Tratament Anxietate – PSIHIATRIE

Cel mai important lucru care trebuie sa-l faci este sa discuti cu un specialist despre starile tale. De regula aceasta discutie o ai cu medicul de familie. Pentru ca este vorba de o tulburare, acesta iti va recomanda sa discuti cu un medic de specialitate. In aceasta situatie este vorba de Medicul Psihiatru.

Acesta este cel mai in masura sa-ti evalueze starea si sa-ti puna un diagnostic corect.

In functie de simptomele pe care le ai si de gravitatea acestora iti poate prescrie sau nu medicamente pentru anxietate.

IMPORTANT !

Medicamentele nu vindeca anxietatea.

Diminueaza sau fac sa dispara starile si trairile de anxietate pe care le ai.

In zilele noastre exista medicamente foarte eficiente pentru tratarea simptomelor anxietatii. Efectul lor este de regula rapid si sunt si accesibile ca pret.

Daca medicamentele nu sunt luate conform indicatiilor medicului, efectele nu vor fi bune. Daca se intrerupe medicatia, la cazurile mai grave de anxietate simptomele cu siguranta vor reaparea. De regula apar si mai intense decat prima data

Astfel, medicul nu va recomanda niciodata pastile pentru tratarea anxietatii fara sa va recomande si psihoterapie.

Tratament Anxietate – PSIHOTERAPIE

Tratamentul anxietatii analizează din două puncte de vedere: medical și terapeutic. În multe din cazurile noastre, adesea ele merg în paralel pentru a crea un cadru eficient pentru parcurgerea procesului terapeutic.

Psihoterapeutul te ajuta sa rezolvi anumite probleme emotionale sau sa modifici anumite aspecte care te fac vulnerabil, asa cum este si cazul anxietatii. Are ca obiectiv sa afle starile prin care treci, sa determine cauza acestora, intensitatea si vechimea pe care o au și care au contribuit la conturarea acestei probleme.

O primă parte a procesului terapeutic se va axa pe identificarea problemei și găsirea motivației necesare pentru a realiza această schimbare până la capăt.

O altă parte a procesului se axează pe analiza problemei de fond și găsirea de metode alternative de a face față acesteia, alta decât comportamentul actual.

Pe parcursul terapiei începem să căpătăm abilități care ne ajută să devenim din ce în ce mai rezistenți comportamentelor nocive și stimulilor din ce în ce mai puternici. Când pe parcursul acestei perioade de timp întâlnim un stimul mai puternic decât nivelul nostru curent, cu siguranță suntem tentați să avem același comportament care a dus la apariția tulburării emoționale.

Terapia este un proces pe termen lung pentru ca urmareste shimbarea unor comportamente deja mature.

Tulburarea în sine nu este cauza problemelor tale. Ea este doar un efect, o metodă pe care organismul a creat-o pentru a te ajuta să faci față anumitor probleme.

Tratament Anxietate – Psihoeducatie

Grupul de Psihoeducație: „Dincolo de frică”

schizofrenie simptome

Anxietatea iți poate modifica sever viața. Te poate face să simți că nu există siguranță nici în interiorul tău, nici în afara ta, afectând încrederea în sine, relațiile, viața personală și profesională.

Pentru a depăși cât mai eficient aceste dificultăți, aveți nevoie de tratament complex, mai ales psihologic și uneori, medicamentos. Abordarea psihologică presupune psihoterapie dublată de informații clare și obiective despre atacul de panică, susținere emoțională și tehnici specifice de intervenție pentru depășirea și prevenirea unor noi episoade .

Recapătă-ți încrederea în tine și în forțele tale.

Program de tratament pentru anxietate – Ce este „Dincolo de Frica”

Este un program specializat de psihoeducație și psihoterapie, creat special de către Clinica Hope pentru tratament anxietate și al Atacului de panică.

Psihoeducația

Psihoeducația este o formă de intervenţie terapeutică ce îmbină psihoterapia şi educaţia. Poate fi folosită atât în lucrul individual, cât şi cu familiile dar este foarte indicata pentru grupurile de persoane.

Are un rol foarte important în sustinerea unor intervenţii aflate deja în curs de desfăşurare – de exemplu, în terapia individuala sau în gestionarea tratamentelor medicamentoase.

Psihoeducația presupune informarea persoanei asupra aspectului ce reflectă problema prezentă a clientului, dar şi intervenţii terapeutice ce au la bază diverse modele teoretice (terapia cognitiv-comportamentală, terapia sistemică, terapia centrată pe client, etc.).

Invatarea principiilor cat si a abilitatilor de baza de catre pacient creste considerabil eficacitatea actului terapeutic. Exista studii de psihoeducatie pentru anxietate care atesta acest lucru, precum si indicatiile ultimelor ghiduri internationale de profil.

De ce psihoterapie de grup?

Pentru ca noi ne “formam” in relatie, propria noastra conceptie are la baza o relatie.

Cele mai multe probleme apar din cauza relatiilor pe care le avem cu ceilalti sau cu noi insine.

Ca oameni ne “facem aparitia” in cadrul unui grup de cand ne nastem. Acest prim grup este familia, fie ca este cea naturala sau adoptiva. Invatam sa relationam pentru prima data cu membrii familiei. Apoi mergem la gradinita unde avem un alt grup, apoi la scoala si ulterior intr-un grup profesional.

In aceasta orientare psihoterapeutica, psihoterapeutul nu lucreaza cu fiecare membru al grupului. Se axeaza si pe relatiile care apar in cadrul grupului. Fiecare membru va intelege contributia lui in grup si va avea ocazia de a alege sa schimbe ceva in propria viata. In acelasi timp va beneficia atat de sustinerea colegilor, cat si de ajutorul profesionist al psihoterapeutului.

 

În cadrul acestui program am inclus cunoștințe din domeniile: neurobiologie, terapii cognitiv-comportamentală, mindfulness și analiză tranzacțională, pentru a vă oferi cele mai relevante informații și tehnici necesare pentru a lupta cu atacul de panică.

În cadrul acestui grup de tratament pentru anxietate vei aborda subiecte precum:
 • Ce este anxietatea
 • Cum se produc simptomele fizice ale anxietatii
 • Cum se iese din cercul vicios al anxietatii
 • Vei invata noi modalitati de gandire si actiune care duc la scaderea anxietatii
 • vei invata tehnici de relaxare
 • Vei invata modalitati de control al stresului si crestere a satisfactiei in viata.
 • Metode de crestere a increderii in sine.
 • Regasirea interesului, echilibrului si sperantei in viata.
 • Tehnici de mindfulness și relaxare.
 • Tehnici de management al stresului.
 • Tehnici de autocontrol.
Programeaza-te
Call Now ButtonPROGRAMEAZA-TE