Depresia clinică este o tulburare psihică profundă și persistentă.

Se manifestă prin cel puțin 2 săptămâni de: tristețe, lipsa bucuriei și a plăcerii, tulburări de poftă de mâncare, somn, energie, idei negative, de vinovăție sau chiar suicid.
programul nacela

Tratamentul depresiei în clinica noastră se face îmbinând multiple abordări recunoscute a fi eficiente, pentru a oferi clienților cât mai multe pârghii în depășirea acestei tulburări.

Clienții noștri beneficiază de consult specializat și de suport în alegerea celei mai bune opțiuni pentru fiecare caz în parte.

PSIHIATRIA

Există numeroase tratamente antidepresive care pot ameliora simptomele depresive. Psihiatrii noștri vi-l pot oferi pe cel mai potrivit pentru dumneavoastră, alături de sfaturi generale pentru reglarea stilului de viață. Tratamentul va dura minimum 6-8 luni, cel mai potrivit moment să renunțați treptat la medicație fiind cel în care treceți printr-o perioadă stabilă de viață și ați făcut schimbări semnificative față de momentul debutului simptomelor.

PSIHOTERAPIE INDIVIDUALĂ

Depresia este o tulburare cu o încărcătură psihologică mai mare decât cea biologică. Descoperirea cauzelor profunde ale depresiei, modificarea felului propriu de raportare la viață, la lume și la sine, vindecarea traumelor trecutului, schimbarea stilului de viață pot fi unele din multiplele feluri în care psihoterapia poate duce nu numai la regăsirea unei stări de bine ci, de cele mai multe ori, la un proces de creștere și dezvoltare personală.

CE ESTE PROGRAMUL „NACELA”?

NACELA este un program de psihoterapie de grup, de 12 săptămâni, creat special pentru persoanele care luptă cu o tulburare depresivă. Acesta oferă suport, psihoeducație și formarea unor abilități specifice pentru depășirea cu succes a episodului depresiv și prevenirea apariției unora noi.

Ședințele de psihoterapie de grup vor fi săptămânale, cu o durată de 90 de minute și grupul va fi limitat la 8-10 persoane.

Programul NACELA are un tipar strcturat al fiecărei ședințe și este construit pentru a merge în paralel sau pentru a fi urmat de psihoterapie individuală.

La sfârșitul celor 12 săptămâni, veți putea să:
– recunoașteți și modificați gândurile Negative

– aflați ce Acțiuni și comportamente sunt legate de/accentuează depresia și cu ce alte elemente să le înlocuiți

– aveți Contacte umane care să vă ofere suport și valoare vieții dumneavoastră și să puteți construi relații bazate pe respect și intimitate

– vă reconectați cu baza Energiei vitale din fiecare; veți cunoaște conceptele de Copil Liber și Copil Adaptat și felul în care să lucrați cu ele pentru creșterea nivelului de Energie

– veți conștientiza rolul Limitelor în originea depresiei și a sentimentelor de inutilitate, neputință și lipsă de sens

– veți începe lungul drum în regăsirea Aspirațiilor și speranței pentru o viață fericită și a Ancorelor pentru ea

– veți învăța tehnici de relaxare și strategii eficiente de management al stresului

– veți primi informații despre cauzele depresiei, rolul neurotrasmițătorilor cerebrali și felul în care depresia poate fi prevenită și tratată

 

Programul NACELA este construit pe tehnici de terapie cognitiv-comportamentală, analiză tranzacțională, mindfulness, psihiatrie

„Programul Nacela” este un suport util în ridicarea deasupra întunericului și deznădejdii depresiei, pentru regăsirea speranței și a stării de bine interior.

TRATEMENTUL DEPRESIEI – TERAPII ALTERNATIVE:

YOGA, REIKI, THETA HEALING,TEHNICA RADIANTĂ

Tehnicile alternative aduc un nivel suplimentar tratamentelor clasice și refac la un nivel profund și spiritual legătura corp-minte.

De asemenea, ele pot oferi și un răspuns la întrebări, neliniști existențiale sau tristețe legate de lipsa unei căi spirituale sau a sensului vieții.

Pentru mai multe detalii consultați fiecare tehnică în parte.

DE CE SĂ VII LA CLINICA HOPE?

Suntem dedicați oferirii celor mai bune tratamente pentru sănătatea ta psihică și emoțională. Cum știm care sunt acestea? Aplicăm cunoștințele ultimelor ghiduri internaționale de tratament și țintim să oferim întreaga gamă de intervenții dovedite științific ca fiind cele mai eficiente, de la medicație la tipurile de psihoterapie.

Organizăm totul în PROGRAME DE TRATAMENT, pentru ca să știi tot timpul întreaga gamă de servicii de care ai nevoie și ce parcurs ai de urmat.

Noi oferim o abordare individuală, în care tu poți alege între toate cele 3 variante: tratament psihiatric-medicamentos, tratament psihoterapeutic sau mixt.

Avantajul nostru constă însă în faptul că suntem o clinică exclusiv destinată sănătății psihice, în care psihiatrul și psihoterapeutul fiecărui pacient comunică și colaborează între ei, cu acordul tău, aplicând programe specializate pentru ca să primești cel mai bun și eficient parcurs terapeutic pentru tine.

Astfel șansele tale să rezolvi problemele cauzate de această afecțiune sunt mult mai mari, iar timpul necesar va fi mult mai mic.

Eforturile de a construi programe complete de tratament au adus clinicii în 2018 o neașteptată apreciere internațională, Clinica Hope devenind singura clinică din România care a primit, în Mai 2018, prestigiosul premiu Rose of Paracelsus, decernat de Asociația Medicală Europeană pentru „Bune practici medicale”- Best Medical Practice.

Totul începe la noi cu un CONSULT LA MEDIC.

 

Stabilește o programare pentru programul NACELA
CLINICA HOPE se dezvoltă continuu din 2009, pornind de la o idee clară: să ofere pacienților din România numai tratamente psihice cu eficiență dovedită științific, urmărind recomandările de tratament internaționale. Având o echipă completă de psihiatri și psihologi, ne urmărim cu perseverență obiectivele și inovăm continuu, lansând în ultimii ani nu mai puțin de 4 tipuri de programe unice de tratament, recomandate de ghidurile internaționale, dar care lipseau în România.

Prin programele noastre, ne dorim să-ți oferim toate șansele de recuperare și beneficiile pentru sănătate și să-ți oferim înapoi Speranța și Echilibrul!

Programeaza-te
PROGRAMEAZA-TE