Laura Ghebaur - Medic Psihiatru
Este medic primar in psihiatrie in Clinica Hope din Bucuresti.
Cu o vasta experienta de 17 ani in domeniul sanatatii mintale, dr. Laura Ghebaur a ajutat numerosi pacienti sa depaseasca diverse probleme de sanatate mintala, de la depresie si anxietate, la schizofrenie sau alte tulburari emotionale. In timpul carierei sale a dezvoltat o cunoastere aprofundata a diverselor probleme de sanatate mintala, fapt ce i-a permis sa-si amplifice abilitatile exceptionale cand vine vorba de a diagnostica si trata cu succes pacientii sai.
Formarea Profesionala in Specialitatea Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu, Familie si Grup-Organizat ii ofera dr. Laura Ghebaur experienta necesara in abordarea problemelor de sanatate mintala luand in considerare nu doar individul, ci si contextul familial si social in care acesta traieste.
Dedicarea si implicarea dr. Laura Ghebaur in numeroase conferinte si prezentari academice demonstreaza pasiunea sa pentru domeniul psihiatriei si dorinta sa de a contribui la progresul permanent in acest domeniu.
Medic psihiatru Laura Ghebaur – un specialist de incredere pentru tratarea tulburarilor emotionale la adulti.
Educatie si formare
- 2003: absolventa Facultatea de Medicina Generala U.M.F. „Carol Davila” Bucuresti.
- Septembrie 2013: medic primar psihiatru in urma absolvirii examenului cu nota 10.
- Doctor in medicina din 2012 – Universitatea de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” Bucuresti, conducator de doctorat Prof. Dr. Dan Prelipceanu, titlul tezei ”Evaluarea Capacitatii Psihice de Exercitiu-Abordare Semistructurata. Corelatii Medico-Legale” .
- Absolventa a Programului de studii pentru obtinerea atestatului in Managementul Serviciilor de Sanatate desfasurat in perioada 14.03-27.07.2016 la Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti; promovat evaluarea finala cu media 8,63.
- 2004-2005: Seminar de psiho-oncologie la Institutul Francez Bucuresti.
- 2005-2007: Curs de consiliere psihoterapica, 3 module.
Publicatii
- Ghebaur L, Prelipceanu D. Tulburarea depresiva majora secundara in practica psihiatrica din clinica. Revista Romana de Psihiatrie 2007; vol IX, Nr 1:16-20.
- Ghebaur L, Prelipceanu D. Treatment resistant schizophrenia – Discussion upon a case report. Revista Romana de Psihiatrie 2008; Vol X, Nr 1-2:53-57.
- Ghebaur L, Prelipceanu D. The evolution of compulsory admissions in Clinical Psychiatric Hospital „Prof.Alex.Obregia” before and after the application of Mental Health Care Law 487/2002. Revista Romana de Psihiatrie Vol X; Nr 3-4:104-107.
- Ghebaur L, Beldie A. Tulburarea de personalitate borderline. Prezentare de caz clinic. Revista Romana de Psihiatrie 2009; Vol XI, Nr 1:44-47.
- Ghebaur L, Bazdoaca C, Boleac C. Personality disorders-Assessment applied in forensic psychiatry. Revista Romana de Psihiatrie 2010; Vol XII, Nr.1:9-13.
- Ghebaur L, Dragomirescu S. Semi-structured approach for a specific decision-making capacity assessment. Revista Romana de Medicina Legala 2010; Vol.18, No 4: 301-308.
- Ghebaur L, Popescu I. Towards a multidisciplinary conceptualization of a specific civil competence. Revista Romana de Psihiatrie 2012; Vol XIV, Nr.1:25-30.
Prezentari academice
- 08.2007-01.09.2007: Participare la cea de a sasea Conferinta de Cercetare Psihiatrica de la Charite – Berlin cu prezentarea orala: „Interactiunea disfunctionala intre transmisia dopaminergica si glutamatergica din schizofrenie”.
- 09.2007-07.09.2007: Participare la Scoala de Vara de la Berlin „Psihiatria ca stiinta: Genetica si Neuroimagistica” condusa de Prof. Norman Sartorius. Prezentare orala: „Genetica si neuroimagistica in schizofrenie”. Poster: „Complexitatea variatiei
genetice la nivelul COMT – Functia SNC – Anomalii morfologice in schizofrenie”. - Octombrie 2008: Participare la Congresul National de Psihiatrie cu participare internationala Bucuresti, cu prezentarile orale „Factorii de risc ai nonaderentei la tratament in schizofrenie” (prim autor), „Evolutia internarilor nevoluntare in Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Alex.Obregia” Bucuresti inainte si dupa aplicarea Legii Sanatatii Mintale 487/2002” (prim autor) si posterul „Factorii care influenteaza rezistenta la tratament in schizofrenie” (al doilea autor).
Alte prezentari academice
- 1-4 martie 2009: poster la cel de-al doilea congres al GCNN si SSNN, Viena „Diagnostic dual la pacientii spitalizati cu schizofrenie – studiu observational” (al treilea autor).
- 19-21 noiembrie 2010 curs de evaluare clinica si psihodiagnostic (training pe SCID), acreditat de Asociatia Terapiilor Cognitiv-Comportamentale si coordonat de Prof.Daniel David.
- Septembrie 2011: participant la Congresul Mondial de Psihiatrie Buenos Aires, Argentina, membru in Early Career Psychiatrists’ Council.
Octombrie 2011: prezentare orala la Congresul National de Psihiatrie din Bucuresti – „Cum evaluam capacitatea psihica de exercitiu?” - Iulie 2012: participare la cel de-al 22lea Congres al Academiei Internationale de Medicina Legala (IAML) cu lucrarea ”The sleep of reason produces monsters-Psychiatric, Medico-Legal and Psychosocial Aspects of Child Abuse”.
- 2013: prezentare orala la Congresul de Psihiatrie cu Participare Internationala-WPA cu lucrarea ”Psychopathy and Antisocial Personality Disorder-Considerations from Current Experience in Romania”; coautor la un poster.
- august 2015 participare la ECNP- Amsterdam, cu diploma de participare la lucrarile principale ale congresului si la workshop-uri.
- iunie 2019 – participare la Conferinta Nationala de Psihiatrie de la Sibiu cu prezentarea orala: „Imbunatatirea Sigurantei Pacientului-Preventia Suicidului”
- august 2019 – participare la Congresul Mondial de Psihiatrie, organizat la Lisabona.
Cauti medic psihiatru?
Suna chiar acum!
Beneficiaza de asistenta personalizata in stabilirea programarii!
Echipa noastra este aici pentru tine pentru a-ti oferi tot sprijinul
de care ai nevoie.
Stabileste online o programare!
Programeaza un consult psihiatric.
Simplu si rapid.
Totul la un click distanta!