Pentru toți cei care vor să vadă dincolo de singurătate, înțelegând motivele psihologice ascunse și descoperind cum să își aline suferințele și să aducă schimbare, vă invităm să vă înscrieți în grupul de psihoterapie și suport „Cum să ne eliberăm de singurătate”.
Mă simt atât de singură sau singur!
O sfâşietoare stare de gol în drumul existenţial al fiinţei umane. O emoţie care nu ţine cont de vârstă, spaţiu, timp sau origine. Locul în care tristeţea face pact cu durerea. O frontieră greu de trecut. Sentimentul de singuratate este unul greu de suportat.
Pentru că, de multe ori, suntem singuri deși nu ne dorim asta. Alteori ne simțim singuri chiar dacă avem prieteni, suntem într-o relaţie mai mult sau mai puţin stabilă sau avem rude și cunoștințe. Simțim că nimeni nu ne cunoaște cu adevărat; nimănui nu îi pasă de noi sau că, pur și simplu, nu ne putem conecta cu ceilalți. De prea multe ori observăm că intrăm mereu în relaţii imposibile. Sfârșim prin a fi abandonați sau respinși sau, din contră, îi îndepărtăm pe ceilalți, deși ne dorim o relație. De multe ori, ne e greu să construim relațiile calde și profunde de care avem nevoie!
Singuratate – Apare ca o stare nefirească, o anomalie care îşi pune amprenta în chip dureros asupra bunăstării noastre fizice şi mentale.
Fii curios!
Lasă-ți mintea să-ţi dăruiască răspunsurile potrivite.
Avantajul acestui grup de singuratate este integritatea de a fi tu însuţi şi emoţia de a afla cine eşti cu adevărat.
Am fost creați pentru a ne conecta unii cu alții. Astfel, un lucru important pentru a face față singurătății este să fii în comunitate. Nici un prieten nu te va salva de la a mai experimenta vreodată singurătatea. Când ai oameni în jurul tău cărora le pasă de tine pentru cine ești (nu pentru trupul tău, pentru abilități, bani sau rezistența la stres), te poate ajuta să vezi că nu ești cu adevărat singur.
De fapt știința susține acest lucru: cu cât ai mai mulți prieteni, și cu cât ești mai bine conectat, cu atât sănătatea ta este mai bună.
Cine ar fi zis că in viaţa agitată pe care o trăim, în care singurătatea pare greu posibilă – adesea tânjim după un pic de solitudine pentru a ne aduna gândurile. Cine ar fi zis că singurătatea reprezintă o primejdie atât de mare pentru noi? Iată, totuşi, că aşa este. Fiinţă socială, omul nu suportă mult timp izolarea de semenii săi. Lipsit de apropierea lor, se veştejeşte şi moare de timpuriu. Iar ştiinţa modernă confirmă, iar şi iar, acest adevăr ştiut de veacuri: singurătatea îmbolnăveşte şi in unele cazuri extreme, ucide.
Grupul “Cum ne eliberam de singuratate” nu se mai tine momentan in cadrul Clinicii Hope.
Iată câteva sfaturi utile despre cum poți să faci față singurătății: