Psihoterapie de familie - Clinica Hope

Familia este nucleul de baza in care ne nastem. Este “membrana” care ne protejeaza, in care crestem si in care ne formam ca fiinte unice. Familia ne ajuta si ne sustine in constructia “bazei de siguranta”, a temeliei pe care fiecare dintre noi isi va cladi personalitatea.

Ne nastem dependenti de familia noastra, ne formam in relatiile din familia noastra, invatam sa iubim sau sa uram in familia noastra. Este primul nostru loc de joaca, prima relatie de iubire, este “startul” in drumul care se numeste viata.
Ceea ce primim in familie purtam in noi mai departe in societate, in relatiile noastre din afara familiei, in cadrul grupurilor din care alegem sa facem parte.

Pentru ca noi ne “formam” in relatie, propria noastra conceptie are la baza o relatie. Pentru ca noi ne “facem aparitia” in cadrul unui grup de cand ne nastem, iar acest prim grup este familia, fie ca este cea naturala sau adoptiva. Invatam sa relationam pentru prima data cu membrii familiei. Apoi mergem la gradinita unde avem un alt grup, apoi la scoala si ulterior intr-un grup profesional.

Psihoterapia de famile, psihoterapie de cuplu si psihoterapie de grup are ca principal obiectiv familia/cuplu/grupul vazut ca un “tot”, ca un organism viu care este intr-o permanenta dinanica data de interactiunile din cadrul familiei/cuplului/grupului.

In acesta orientare psihoterapeutica, psihoterapeutul nu lucreaza cu fiecare membru al familiei/cuplui/grupului ca membru component al grupului, ci cu relatiile care apar in cadrul grupului, el fiind o “oglinda” atat pentru grup, cat si pentru fiecare membru in parte in cadrul acelui grup de terapie. Fiecare membru al familiei/cuplului/grupului va intelege contributia lui in cadrul grupului si va avea ocazia de a alege sa schimbe ceva in propria viata, beneficiind atat de sustinerea familie/cuplui/grupului, cat si de ajutorul profesionist al psihoterapeutului.

Nu psihoterapeutul are puterea de a rezolva problemele din familie/cuplu/grup, ci fiecare membru in parte, indiferent de varsta sau experienta de viata.

Ce poate face psihoterapeutul:

  • Crearea unui spatiu unde fiecare membru se poate considera securizat cand isi expune dificultatile, nemultumirile; in cabinetul psihoterapeutului stie ca poate avea parte de confidentialitate;
  • Asigurarea ca nimeni nu va fi criticat si invinovatit;
  • Fiecare membru va fi ghidat in recuperarea rolului si a locului pierdut in tabloul familiei sale;
  • Psihoterapeutul va sustine resursele si initiativele fiecarui membru in procesul de vindecare a ranilor;
  • Fiecare membru va fi sustinut sa-si exprime trairile si gandurile in raport cu aparitia dificultatilor.

Frecventa sedintelor de psihoterapie de familie, psihoterapie de cuplu si psihoterapie de grup este saptamanala. Durata fiecarei sedinte este de 50 de minute pentru familie si cuplu, iar pentru grup durata este de 90 de minute.

Pentru eficienta procesului terapeutic este necesara participarea la fiecare sedinta a tuturor membrilor familie, cuplului, grupului in formula stabilita cu psihoterapeutul de la inceputul procesului terapeutic.

Schimbarea in psihoterapie este un proces de o complexitate enorma, ce apare din interactiunile complicate ale experientelor umane.

DE CE SA VII LA CLINICA HOPE?

Suntem dedicati oferirii celor mai bune tratamente pentru sanatatea ta psihica si emotionala. Cum stim care sunt acestea? Aplicam cunostintele ultimelor ghiduri internationale de tratament si tintim sa oferim intreaga gama de interventii dovedite stiintific ca fiinde cele mai eficiente, de la medicatie la tipurile de psihoterapie.

Organizam totul in PROGRAME DE TRATAMENT pentru ca sa stii tot timpul intreaga gama de servicii de care ai nevoie si ce parcurs ai de urmat.

Noi oferim o abordare individuala, in care tu poti alege intre toate cele 3 variante: tratament psihiatric-medicamentos, tratament psihoterapeutic sau mixt.

Avantajul nostru consta insa in faptul ca suntem o clinica exclusiv destinata sanatatii psihice, in care psihiatrul si psihoterapeutul fiecarui pacient comunica si colaboreaza intre ei, cu acordul tau, aplicand programe specializate pentru ca sa primesti cea mai bun si eficient parcurs terapeutic pentru tine.

Astfel sansele tale sa rezolvi problemele cauzate de aceasta afectiune sunt mult mai mari, iar timpul necesar va fi mult mai mic.

Eforturile de a construi programe complete de tratament a adus clinicii în 2018 o neașteptată apreciere internațională, Clinica Hope devenind singura clinică din România care a primit, în Mai 2018, prestigiosul premiu Rose of Paracelsus, decernat de Asociația Medicală Europeană pentru ”Bune practici medicale”- Best Medical Practice.

Totul incepe la noi cu un CONSULT LA MEDIC.

Stabileste o programare!
CLINICA HOPE se dezvoltă continuu din 2009, pornind de la o idee clară: să ofere pacienților din România numai tratamente psihice cu eficiență dovedită științific, urmărind recomandările de tratament internaționale. Având o echipă completă de psihiatrii și psihologi, ne urmărim cu perseverență obiectivele și inovăm continuu, lansând în ultimii ani nu mai puțin de 4 tipuri de programe unice de tratament, recomandate de ghidurile internaționale, dar care lipseau în România.

Prin programele noastre, ne dorim să-ți oferim toate șansele de recuperare și beneficiile pentru sănătate și sa-ti oferim înapoi Speranța și Echilibrul!

Programeaza-te
Call Now Button