Singura clinica de sanatate mintala din Romania care a primit o distinctie internationala pentru bune practici medicale.

Premiata pentru excelenta in domeniul sanatatii publice

 

Putini stiu ca prevalenta tulburarilor psihice la nivelul intregii populatii a depasit 33% (media este intre 16-44%). In curand va atinge 50 % (adica 1 din 2 persoane va ajunge sa aiba o forma de suferinta emotionala pana la sfarsitul vietii). Ultima analiza a Organizatiei Mondiale a Sanatatii a aratat ca bolile psihice sunt principala sursa de ani pierduti, prin dizabilitate, la nivel mondial. Acest procent a crescut cu 41% in ultimii 10 ani. Astfel, aceasta categorie de afectiuni medicale, a devenit cea mai frecventa si severa patologie, prin impactul pe care il are asupra calitatii vietii. In ciuda acestor conditii, doar 50% din cei sever afectati apeleaza la specialisti. Pentru problemele mai usoare, procentul scade pana la circa 10 %.

 

Programe de tratament unice in tara construite conform Recomandarilor Internationale

Lipsa de cunostinte legate de sanatatea psihica, stigmatizarea, costurile, dar si lipsa concreta a serviciilor dedicate sunt principalele motive pentru care romanii apeleaza greu la serviciile de sanatate psihica. In acest context, la Clinica Hope, ne-am propus sa oferim programe de tratament pacientilor cu tulburari psihice, dupa cele mai recomandate standarde. Pe langa o echipa completa de medici psihiatri si terapeuti, clinica a ajuns sa implementeze, in ultimii ani, si acele tipuri de interventii psihologice recomandate de ghidurile internationale, dar care lipseau in Romania.

rose of paracelus

ROSE OF PARACELSUS AWARD

International Medical CenterLtd, Integrative medical clinics SmartMed

Eforturile de a construi programe complete de tratament au adus clinicii in 2018 o neasteptata apreciere internationala. Pentru programele sale inovative, Clinica Hope devine prima clinica de sanatate mintala si singura clinica din Romania care a primit prestigiosul premiu Rose of Paracelsus pentru „Cele mai bune practici medicale” – Best Medical Practice.
Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 17 MAI 2018. Locatia a fost  in Oxford Academic Lounge, sediul Asociatiei Medicale Europene (EMA) de la OXFORD, UK. Premiul a fost inmanat chiar de Dr. Vincenzo Costigliola, Presedintele EMA.

Rose of Paracelsus este un premiu acordat anual de European Medical Association si European Business Awards acelor clinici din afara Europei de Vest care au excelat în domeniul sanatatii publice, in organizarea, implementarea si modernizarea serviciilor de ingrijire si de sanatate.

6 Programe de tratament inovatoare pentru adulti si adolescenti

 

Motivul pentru care Clinica HOPE a fost premiata este pentru ca a lansat, pana in 2018, 3 programe de tratament inovatoare pentru adulti si 1 pentru adolescenti. Avem, astfel, tratamentul complet al tulburarii bipolare prin programul „Navigand intre poli”. Suntem mandri sa vedem ca respecta ghidurile de specialitate publicate in 2017. Am adus in Romania standardul de aur in tratamentul tulburarii borderline – terapia dialectic-comportamentala. Este prezenta prin programul „Gaseste-ti echilibrul”. Programul „Conexiuni ” reda speranta unei vieti normale pacientilor cu schizofrenieFoloseste combinatia de psihoterapie de grup si trainingul abilitatilor sociale. Programul INSPIR-A este singurul program dedicat adolescentilor cu tulburari severe de comportament, automutilare sau suicid.

Fiecare din aceste programe este o poveste de succes si o incununare a eforturilor intregii noastre echipe. Ele ofera sansa unor tratamente corecte, eficienta metodelor fiind dovedita prin sute de studii in alte tari. Deja vedem aceleasi rezultate incurajatoare si la pacientii din Romania.

 

Acest premiu este o recunoastere a nivelului inalt de profesionalism al intregii echipe. O mentiune speciala merita specialistii implicati in implementarea initiala a acestor proiecte inovatoare. Ei au adus acest premiu clinicii, alaturi de medic primar psihiatru, psihoterapeut si fondator al Retelei de Clinici Hope, Gabriella Bondoc.

Oana Munteanu – programul „Navigând între poli

Victor Oanca – programul „INSPIR-A

Alice Dima, Oana Munteanu – programul „CONEXIUNI” – singurul program complet din tara dedicat schizofreniei care ajuta la imbunatatirea calitatii vietii cu pana la 60%:

Oana Munteanu – programul „Găsește-ți echilibrul

 


Parteneri media : Romania Libera – RoMedic – Psychologies  –  VoxMedical – Sanatatea Buzoiana –  Divahair

 

Programe de tratament cu eficienta dovedita stiintific

Eforturile noastre nu s-au oprit aici; am continuat sa lucram cu determinare si am dezvoltat programe eficiente de tratament, specifice pentru fiecare tulburare in parte. Aceste programe sunt concepute pentru a raspunde nevoilor individuale ale pacientilor, asigurandu-ne ca fiecare persoana primeste tratamentul cel mai potrivit si eficient. De aceea, am investit resurse considerabile in cercetare si inovare, colaborand cu experti din diverse domenii pentru a crea abordari personalizate care sa optimizeze procesul de recuperare si sa imbunatateasca calitatea vietii fiecarui pacient.

 

NACELA program specializat pentru tratamentul depresiei
Dincolo de Frica – program special creat pentru tratamentul tulburarilor anxioase si al atacurilor de panica.

KEEP THE BALANCE –  program pentru mentinerea a starii de bine emotionale si performanta mintala destinat companiilor

 

(!!) Singurii care reusim sa aplicam programe complete de tratament conform recomandarilor Ghidurilor Internationale.

,,Am fost deosebit de incantati ca am fost nominalizati sa primim aceasta distinctie. Reprezinta recunoasterea implicarii noastre in dezvoltarea serviciilor medicale din Romania. Este prima data cand Romania a participat la acest eveniment si speram ca am reprezentat-o cu succes. Suntem cu atat mai fericiti cu cat selectia nu se bazeaza pe propuneri. Asa ca nominalizarea a fost o surpriza placuta pentru noi. „

 Gabriella Bondoc  –  medic primar psihiatru, psihoterapeut si fondator al Retelei de Clinici Hope

 

– Despre Rose of Paracelsus –

Rose of Paracelsus este un premiu acordat anual de European Medical Association si European Buissness Awards, celor care au excelat in domeniul sanatatii publice. Motivele principale sunt punctate in organizarea, implementarea si modernizarea serviciilor de ingrijire si de sanatate in general. In fiecare an, in ultimii 25 de ani, asociatia analizeaza informatiile relevante din anul precedent. Selecteaza, ulterior, furnizorii de asistenta medicala proeminenti regional si medicii care au demonstrat succes la nivel regional. Cele mai bune institutii medicale regionale si liderii lor sunt selectati sa participe la programul Best Medical Practice. Este o dovada ca si in Romania avem servicii de sanatate psihica la standardele stiintifice internationale. In acest domeniu atat de important, este esential sa alegem metodele recomandate stiintific pentru fiecare tulburare psihica. Este imperativ pentru a ne asigura succesul maxim in regasirea echilibrului.

Primirea acestui premiu este o recunoastere si o certificare a eforturilor noastre de a oferi cele mai bune forme de tratament pacientilor.