Termeni si conditii

Aceasta pagina prezinta aspectele importante referitoare la conditiile in care va oferim serviciile in cadrul Retelei private de clinici Hope (Clinica), reprezentata prin SC Clinica Hope SRL CUI 34199030, J23/774/2015 inclusiv politica de confidentialitate, responsabilitatile clinicii si responsabilitatile dvs., in calitate de beneficiar al serviciilor (Beneficiarul/Clientul) sau de reprezentant legal al acestuia. Este foarte important sa cititi cu atentie acest document si sa solicitati clarificari in cazul in care aveti nelamuriri.  

 

Viziunea Clinicii Hope

Clinica Hope este o clinica specializata in tratamentul tulburarilor psihice si ofera programe de tratament specializate pentru toate tulburarile majore. Programele de tratament sunt realizate conform ultimelor ghiduri de specialitate si respecta prevederile Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

In cadrul acestor programe se regasesc servicii medicale de psihitrie, de neurologie si servicii terapeutice de psihologie, psihoterapie dezvoltare de abilitati si psihoeducatie. De asemenea puteti obtine teste psihologice, teste genetice, EEG, TMS si TES. Abordarea terapeutica este integrata si sistemica, in cadrul acesteia fiind implicati atat psihologul clinician, psihoterapeutul, logopedul, psihiatrul si neurologul, in functie de caz, cat si beneficiarul si cei apropiati lui (in cazul in care acesta isi da acordul).

 

Supervizarea si abordarea integrata a cazurilor

Abordarea integrata in cadrul Clinicii presupune lucrul in echipa pluridisciplinara, formata, in functie de necesitate, din medic psihiatru, neurolog psiholog, psihoterapeut si unde este cazul logoped. Acesti specialistii se pot consulta intre ei cat si cu directorii medicali cu privire la diverse aspecte medicale ale metodei tratamentului dvs., precum si cu supervizori acreditati de Colegiul Medicilor/ Colegiul Psihologilor.

Acest lucru se face intr-un cadru inchis cu pastrarea totala a anonimatului si protejarea informatiilor care va pot identifica, cat si a particularitatilor situatiei dvs.

 

Costurile

Daca se decide urmarea unui program de tratament, va trebui sa reveniti la Clinica in fiecare saptamana sau cu o alta frecventa recomandata de catre specialistii nostri. Sesiunile sunt necesare pentru monitorizarea starii, continuarea procesului terapeutic sau obtinerea de alte servicii pentru imbunatatirea starii emotionale a dumneavoastra.

O sesiune de psihoterapie individuala sau o consultatie dureaza in mod obisnuit 50 de minute si are loc la o data si o ora agreate de dvs. si specialistul dvs. Veti afla durata exacta a fiecarei sedinte la momentul programarii.

Clinica are preturi diferite in functie de tipul de consultatie/sesiune, in functie de specialistul ales sau judetul in care aceasta are sediul. Va trebui sa platiti pentru fiecare consultatie/sesiune, la receptie sau prin link de plata, dupa fiecare sedinta efectuata, cu exceptia cazurilor in care intelegerea dintre dvs si Clinica este alta. In cazul in care consultatia/sesiunea se prelungeste peste durata pentru care a fost programata, Clinica isi rezerva dreptul de a tarifa proportional durata suplimentara.

Plata serviciilor poate fi realizata in avans, la solicitarea clinicii pentru terapia de grup sau pentru pachetele de servicii, sau la initiativa dvs. Sumele incasate in avans nu se restituie, clinica angajandu-se sa va ofere o alta posibilitate de programare pentru serviciile achitate in avans la care nu puteti ajunge, in cazul in care ne anuntati cu cel putin 24 de ore lucratoare inainte de ora programarii ca nu puteti fi prezent.

Programarile la care nu veniti, precum si intarzierile,  pot fi problematice atat pentru dvs., cat si pentru specialist. Ca urmare, cliniac foloseste un sistem de reamintire a programarilor si altul de a va cere confirmarea programarilor prin SMS. Va rugam sa va asumati responsabilitatea pentru programarile facute si valoare financiara a acestora.

Clinica realizeaza mare parte dintre servicii si prin decontare directa cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. In cazul pacientilor care opteaza pentru acest tip de decontare, clinica nu solicita vreo alta plata pentru serviciile respective.

 

Contractele realizate in afara spatiilor comerciale

 

Condiţii de formă pentru contractele în afara spaţiilor comerciale:
1. În cazul in care solicitati realizare serviciilor in mod ONLINE, va trebui sa semnati un contract de prestari servicii, care sa reglementeze aceasta relatie, care va cuprinde:

a) principalele caracteristici ale produselor sau serviciilor;
b) identitatea profesionistului, cum ar fi denumirea sa comercială;
c) adresa poştală la care profesionistul este stabilit, numărul de telefon şi adresa de poştă electronică;
e) preţul total al produselor şi serviciilor ;
f) costul de utilizare a mijloacelor de comunicare la distanţă;
g) modalităţile de plată,;
h) condiţiile, termenele şi procedurile de exercitare a dreptului de retragere, precum şi formularul tipizat de retragere, prezentat în partea B din anexă;
i) în cazul în care va exercitati dreptul de retragere, veti primi informatia referitoare la achitare tuturor sedintelor realizate dar neplatite;
j) durata contractului;

 

Regulile Clinicii in legatura cu programarile la care intarziati sau la care nu va prezentati

  1. Daca ati anulat sau ati lipsit la o consultatie, este responsabilitatea dvs. sa contactati din nou clinica pentru o reprogramare. Vom lua si noi legatura cu dvs pentru aceasta situatie ca si plan secundar.
  2. Daca lipsiti la doua sau mai multe sesiuni consecutive, fara sa contactati clinica pentru a reprograma, reprezentantul Clinicii va incerca sa ia legatura cu dvs. prin telefon sau e-mail. In cazul in care nu raspundeti sau nu reveniti cu un telefon in aceeasi zi, se va considera ca nu mai doriti sa continuati accesarea serviciilor noastre si vom considera tratamentul oprit.
  3. Pentru persoanele care au solicitat serviciile in regim de colaborare prin CNAS.In cadzul in care nu respectati programarile realizate in sistem va veti pierde locul alocat si veti trece la sfarsitul listei de asteptare pentru pacientii care solicita programari in regim decaontat CNAS. Locul eliberat va fi oferit primului pacient care se afla pe aceasta lista de asteptare.
  4. Oprirea programului de tratament la clinica hope il puteti solicita prin cadrul numarului nostru de callcenter.
  5. Elementele programului de tratament (frecventa sedintelor, durata, ziua din saptamana si intervalul orar, programarea vacantelor) vor fi stabilite impreuna cu psihoterapeutul in primele sedinte. Se va semna pe baza acestora, cat si a conditiilor clinicii si a pacientului un contract de tratament.

Scurte consultatii telefonice cu specialistii Clinicii sunt posibile fara un cost suplimentar. In cazul in care acestea sunt frecvente si/sau au o durata semnificativa, Clinica Hope isi rezerva dreptul de a tarifa aceste solicitari in functie de durata si de tipul de serviciu.

 

Situatii de criza si ingrijire de urgenta

Clinica nu poate oferi servicii de urgenta sau medicamente psihiatrice. Puteti incerca sa va contactati specialistul in situatii de urgenta sunand la numarul Clinicii sau pe numarul sau direct, daca ati convenit in acest sens, dar este responsabilitatea dvs. sa aveti si o alternativa. Serviciul de callcenter si receptiile clinicii nu functioneaza in weekend, in cazul sarbatorilor legale sau in programele devacanta anuntate. Este posibil ca specialistul sa nu poata fi contactat in zile de concediu, de weekend sau de sarbatori. Este foarte important sa va informati specialistul cat mai din timp atunci cand va dati seama de o potentiala criza, factori de stres care ar putea aparea, ganduri de suicid etc., in asa fel incat sa puteti lucra impreuna pentru a dezvolta un plan de management al crizei si sa identificati servicii de suport care ar putea sa fie la dispozitia dvs. tot timpul.

Clinica dispune de o echipa pluridisciplinara numeroasa si va putem oferii serviciile altui specialist pentru remedierea situatiilor urgente. Chiar si asa, in cazul in care aveti o urgenta, puteti sa apelati la cea mai apropiata unitate medicala care poate oferi servicii de urgenta. In cazul in care ajungeti intr-un moment de criza la Clinica sau daca cereti o recomandare pentru o situatie de urgenta, veti fi indrumat catre o unitate medicala specializata pentru astfel de situatii.

 

Responsabilitatile Clinicii 

Clinica Hope isi asuma responsabilitatea de a va oferi servicii de psihiatrie, neurologie, psihoterapie, psihologie si logopedie de cea mai buna calitate avand grija sa respectam mereu ultimele politici si ghiduri in domeniu. Avem grija sa selectam si monitorizam atent tot personalul prin directorii de departamente si practica profesionala din clinica prin sesiunile de intervizare si supervizare a activitatii de catre directorii medicali si specialistii de excelenta din domeniu.

Clinica Hope isi asuma responsabilitatea de a va oferi un spatiu cat mai ideal desfasurarii programelor de tratament, precum si un mediu de transparenta si incredere cu privire la practicile si abordarile profesionale din cadrul Clinicii.

Clinica Hope este entitate autorizata pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si isi asuma asigurarea confidentialitatii datelor personale si parcursului dvs. terapeutic in cadrul Clinicii.

 

Responsabilitatile si drepturile beneficiarului

In calitate de beneficiar al serviciilor Clinicii sau de reprezentant legal al beneficiarului acestuia, aveti urmatoarele responsabilitati si obligatii:

  • de a respecta programarile facute, evitand astfel aplicarea conditiilor stipulate in prezentul document cu privire la anulare, absenta, intarziere sau reprogramare tarzie;
  • de a plati integral sedinta programata la terminarea acesteia sau conform intelegerii stabilite cu Clinica;
  • de a mentine contactul cu Clinica si, daca este cazul, cu specialistul dvs.; acesta nu va va contacta decat in situatii considerate urgente, care necesita o interventie externa.

In calitate de beneficiar al serviciilor Clinicii sau de reprezentant legal al beneficiarului acestuia, aveti urmatoarele drepturi:

  • de a pune orice intrebare in legatura cu parcursul terapeutic din cadrul Clinicii, oricand pe parcursul acestuia;
  • de a opri interventia terapeutica in orice moment; recomandarea noastra este de a discuta in prealabil cu specialistul dvs. despre acest lucru.

 

Beneficiile si riscurile unui program de tratament 

Exista mai multe abordari psihoterapeutice care pot contribui la imbunatatirea starii psihice, psihoterapia oferind sprijin in identificarea surselor care contribuie la starea psihica negativa si ajuta beneficiarul sa faca fata in mod eficient factorilor de ordin situational, interpersonal, comportamental si psihologic. Principalele obiective ale psihoterapiei sunt:

  • identificarea problemelor de viata si sustinerea beneficiarului in intelegerea aspectelor care pot fi rezolvate sau imbunatatite. Psihoterapeutul il poate ajuta sa identifice optiuni pentru viitor si sa stabileasca obiective realiste care sa conduca la imbunatatirea starii emotionale si mintale;
  • identificarea modelelor de gandire negative si/sau distorsionate care contribuie la starile de neputinta si lipsa de speranta si neutralizarea sau transformarea lor;
  • dezvoltarea unor abilitati pentru a evita sau reduce suferinta psihica si pentru a preveni alte episoade viitoare.

In procesul psihoterapeutic, pe masura ce se confrunta cu anumite aspecte conflictuale ale existentei sale in discutiile cu terapeutul, beneficiarul poate trai o stare de disconfort temporar inainte de a se simti mai bine. In cadrul sesiunilor, psihoterapeutul poate formula o serie de recomandari sau facilita luarea unor decizii de catre beneficiar, insa nu poate lua decizii pentru acesta sau interveni in realitatea acestuia. Responsabilitatea pentru deciziile luate revine in totalitate beneficiarului.

Tratamentul cu medicamente este foarte util in reducerea simptomelor afectiunilor psihice dar nu si in tratarea acestora. In Clinica noastra abordarea este una integrata, farmacoterapia si psihoterapia fiind utilizate impreuna, daca este necesar. Tratamentul cu medicamente necesita o monitorizare atenta intrucat, in unele cazuri, pot fi resimtite efecte secundare temporare pana cand organismul se obisnuieste cu substantele active din medicamente.

 

Activitatea de cercetare din cadrul Clinicii Hope

Datele cuprinse in documentele intocmite in cadrul Clinicii pot fi utilizate in activitatea de cercetare in scopul monitorizarii si imbunatatirii interventiilor terapeutice si pentru diseminarea rezultatelor stiintifice in publicatii de specialitate, cu pastrarea in totalitate a anonimatului beneficiarului. Confidentialitatea este mentinuta prin restrictionarea accesului personalului la aceste date, utilizarea unui cod numeric in locul numelui, precum si prin indepartarea oricaror informatii care ar permite identificarea beneficiarului in viata reala. Beneficiarul are dreptul de a nu consimti la utilizarea acestor date in activitatea de cercetare a clinicii, beneficiind totodata de aceeasi calitate a serviciilor de specialitate.

 

Sedinta de evaluare psihologica prealabila

Evaluarea psihologica are rolul de a pune in evidenta cele mai relevante dificultati psihice cu care se confrunta beneficiarul in momentul realizarii acesteia si de a sustine formularea de recomandari terapeutice in cadrul unei intalniri cu un psiholog clinician. In cadrul evaluarii psihologice se pot utiliza metode si tehnici de evaluare standardizate si nestandardizate, acestea neputand fi utilizate pentru psihodiagnoza care contine clasificari si ierarhizari de orice forma sau care pot aduce atingere imaginii persoanei.

 

Optiunea beneficiarului de a refuza sau de a renunta la serviciile clinicii

Beneficiarul are dreptul sa refuze sau sa renunte la serviciile clinicii in orice moment. Recomandarea noastra este de a discuta in prealabil cu specialistul despre aceasta intentie.

 

Optiunea clinicii de a refuza sau a inceta furnizarea de servicii catre un beneficiar

Clinica isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii si poate refuza prestarea de servicii pentru cazuri care depasesc posibilitatile sale de tratament (situatii de criza, cazuistica care depaseste competentele specialistilor sai). Clinica isi rezerva dreptul de a inceta serviciile oferite unui beneficiar in cazul anularilor repetate, intarzierilor repetate, neplatii sedintelor, reprogramarilor repetate ale sesiunilor, comportamentului inadecvat.

 

Acordarea serviciilor la distanta (online)

Serviciile noastre pot fi oferite si online, prin intermediul platformei online care permite conexiunea audio-video dintre specialist si beneficiarul serviciilor.

In cazul serviciilor de psihoterapie pentru adulti, cadrul de desfasurare a sedintelor este similar celui din cabinet.

In cazul serviciilor de psihoterapie pentru copii, psihoterapeutul poate decide care sunt limitele interventiei care poate fi realizata prin conexiune audio-video, in functie de particularitatile fiecarui caz in parte, urmand a realiza doar acele tipuri de interventii permise de cadrul de desfasurare a sedintei.

In cazul serviciilor de psihologie clinica, psihologul clinician poate decide care sunt limitele evaluarii psihologice realizate prin conexiune audio-video, in functie de particularitatile fiecarui caz in parte, urmand a realiza doar acele tipuri de evaluare permise de cadrul de desfasurare a sedintei.

In cazul serviciilor oferite de catre medici, acestia pot decide care sunt limitele unui act medical prestat prin conexiune audio-video, in functie de particularitatile fiecarui caz in parte. Pentru cazurile fara istoric medical in clinica, daca medicul nu va putea sa obtina, in urma interactiunii la distanta, toate informatiile necesare pentru a stabili un diagnostic si a prescrie un tratament, acesta va putea emite doar opinii medicale si recomandari, urmand ca stabilirea diagnosticului si a tratamentului sa se poata face doar dupa o consultatie in cabinet.

Acceptarea de catre beneficiarul serviciilor a acestor conditiilor de desfasurare a serviciilor la distanta (online) se considera realizata in momentul realizarii conexiunii cu specialistul.

Plata serviciilor la distanta (online) se face in avans, intalnirea cu specialistul putand avea loc doar dupa incasarea costului sesiunii. Plata poate fi realizata tot la distanta prin regim de link de plata.