Stresul este omniprezent in zilele noastre, iar aceasta problema este considerata tot mai ingrijoratoare, avand in vedere consecintele negative pentru sanatatea, dar si pentru viata noastra personala si profesionala.
Conform datelor furnizate de Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca, citand un sondaj al UE, 46% din angajati mentionau ca presiunea timpului sau sarcinile de munca cu volum exagerat sunt cele carora trebuie sa le faca fata.
Mai mult, 30 % dintre participantii studiului, au raportat cel putin o problema de sanatate, conectata cu stresul, cauzata sau amplificata de contextul profesional.
Development Dimensions International’s Global Leadership Forecast 2021 arata ca 66% dintre angajati sufera de burnout, o afectiune caracterizata prin epuizare fizica, emotionala si mintala ca urmare a stresului cronic la locul de munca.
Aceasta cifra alarmanta evidentiaza presiunea si solicitarile exagerate cu care se confrunta multi angajati in cadrul organizatiilor. Studiul dezvaluie si faptul ca 76% dintre angajati se simt coplesiti, iar 59% se simt suprasolicitati in cadrul locului de munca.
Aceasta suprasolicitare constanta poate duce la o scadere a productivitatii si a satisfactiei angajatilor, avand un impact negativ asupra performantei companiei.
Global Leadership Forecast 2021 evidentiaza importanta burnout-ului, suprasolicitarii si stresului la locul de munca, precum si legatura stransa cu tulburarile psihice.
Abordarea si evaluarea adecvata a acestor factori devin esentiale pentru a promova un mediu de lucru sanatos si pentru a sprijini bunastarea angajatilor.
Prin implementarea masurilor potrivite, organizatiile pot crea un climat de lucru pozitiv, care sa incurajeze angajamentul, productivitatea si satisfactia angajatilor.
In Romania, studiile arata ca 98% dintre angajati sufera din cauza bolii secolului, conform celui mai recent studiu al unei companii de cercetare de piata.
Vom dezbate alaturi de Dr. Gabriella Bondoc (medic primar psihiatru – psihoterapeut si fondator al retelei Clinicii Hope) si Irina Filip – specialist in problematica resurselor umane, despre cum stresul la locul de munca, cel mai mare dintre pericole, ajunge sa dezechilibreze sanatatea mintala a angajatilor.
Cu o vasta experienta in tratarea persoanelor cu tulburari mintale, Dr. Gabriella Bondoc are un interes profesional in psihoterapie pentru persoanele care sufera de Tulburare Bipolara si Tulburare de Personalitate Borderline. Din acest motiv, ea a construit programe de tratament conform ghidurilor si recomandarilor internationale pentru unele dintre cele mai dificile tulburari mintale: Tulburarea Borderline de Personalitate, Tulburarea Bipolara si Schizofrenia. Aceste programe au adus recunoastere clinicii, obtinand astfel prestigiosul PREMIU ROSE OF PARACELSUS.
Dr. Gabriella Bondoc este Presedintele Asociatiei Romane de Terapie Dialectico-Comportamentala (ARTDC). Interesul ei pentru Tulburarea de Personalitate Borderline si DBT a facut-o sa organizeze in Romania in 2016 primul program DBT si traininguri de abilitati pentru pacienti. Ca parte a ARTDC, ea a organizat primul training intensiv DBT din Romania.
Recruiter 360° – FHR Consulting sustine companiile in procesul de identificare a solutiilor centrate pe oameni in ceea ce priveste recrutarea, selectia dar si retentia viitorilor angajati. Crede in egalitatea sanselor, in echilibru, bune practici si lucreaza la ridicarea barierelor dintre angajati si angajatori, pentru a le arata acestora cat de aproape sunt unii de ceilalti.
Evenimentul online se va desfasura in intervalul orar 12:30-14:00 si isi propune sa analizeze modul in care angajatii percep beneficiile programelor de sanatate mintala. In cadrul sesiunii online, va fi prezentat programul Keep The Balance, care vine sa sprijine managerii si angajatii prin traininguri dedicate, realizate in urma unui audit psihologic.
Inscrieri pe:
Link acces Zoom: Link ZOOM
Medic Primar Psihiatru
Psihoterapeut cu peste 15 ani de experienta (peste 10.000 de ore de lucru cu clientii), cu formare in Analiza Tranzactionala
Experienta si interes profesional in psihoterapia persoanelor care sufera de tulburare bipolara si tulburare de personalitate borderline
Fondator al Retelei de Clinici Private Hope
Presedinte al Asociatiei de Terapie Dialectic-Comportamentala
Trainer DBT