Parteneriat Clinica Hope - Medicover

clinica hope parteneriat medicover
clinica hope parteneri

Cu mare bucurie va anuntam ca incepand de astazi Clinica Hope a inceput un parteneriat cu reteaua Medicover, care este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale private din Romania.

Astfel ne asiguram ca oferim companiilor din Romania servicii complete de sanatate mintala la locul de munca, conform ghidurilor si recomandarii Comisiei Europene, adaptate la nevoile de suport pentru companiile locale. Acest parteneriat inseamna ca reteaua Clinica Hope ofera serviciile sale pentru acoperirea nevoilor ale companiile care colaboreaza cu Medicover.

Programul nostru destinat sanatatii mintale la locul de munca „Keep the Balance” aduce laolalta cele mai eficiente interventii in domeniu oferind companiilor cele mai bune standarde de care orice companie din tara poate beneficia!

Oferim aceste servicii pentru a raspunde nevoilor din ce in ce mai mari pe care le avem din partea angajatorilor. Preocuparea acestora catre sănătatea și bunăstarea forței de muncă este din ce în ce mai mare, mai ales in contextul actual.

sigla medicover

Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale vine în întâmpinarea nevoilor actuale ale companiilor și, în parteneriat cu clinica Hope, extinde paleta de servicii pentru abonații săi.

sigla clinica hope

Liderul clinicilor private de sanatate mintala aduce, si de aceasta data, un program complet si unic pentru companiile din Romania. Programul este sustinut de studii, recomandari internationale si urmeaza sa fie aplicat la cele mai inalte standarde.

poza Gabriella Bondoc

In ultimii ani, numarul persoanelor cu tulburari emotionale si psihice a crescut foarte mult si interventiile de sanatate mintala la locul de munca pot avea un efect foarte puternic atat in preventia cat si in tratamentul tulburarilor psihice si emotionale. Obiectivul nostru a fost mereu sa oferim doar interventii validate stiintific si, de aceea, suntem incantati sa anuntam lansarea programului Keep the Balance, program unic in Romania. Acesta este singurul program care acopera complet toate recomandarile ghidurilor internationale si aduce laolalta cele mai eficiente interventii in acest domeniu”, a declarat dr. Gabriella Bondoc,  director general si fondator Clinica Hope.

Imagine director medicover

„Nevoile emoționale și stresul resimțit de angajați, cu precădere în ultimii ani, impun o abordare specializată. Liderii de astăzi trebuie să acorde importanța cuvenită stării de bine a angajatului, la nivel emoțional și mintal, pentru a-i oferi cadrul propice performanței. Implicarea în susținerea sănătății mintale este cea mai bună investiție pentru companiile care gândesc pe termen lung. Ne bucurăm să oferim companiilor partenere această strategie medicală menită să protejeze starea de bine a propriilor angajați”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

Nevoia unui Program precum „Keep the Balance”

In contextul cresterii alarmante a problemelor de sanatate mintala, mai ales la locul de munca, am decis sa raspundem nevoilor actuale ale companiilor din Romania prin lansarea programului „Keep the Balance” in parteneriat cu Medicover. Astfel, programul nostru unic de „mental health in workplace” va completa abonamentele de servicii medicale ale Medicover și va cuprinde:

  • Sedinte de consiliere pentru gestionarea emotiilor,
  • Motivare individuala si de echipa
  • Instrumente pentru evitarea starii de epuizare emotionala

 

Consilierea se adreseaza managementului si angajatilor, si include etape de audit psihologic, training-uri, terapie si interventii pentru imbunatatirea performantei si productivitatii.

Cum cresti performanta mintala si mentii starea de bine a angajatilor

Problematica sanatatii mintale la locul de munca

Aproximativ 38,2% din populatia UE sufera de o afecțiune psihica in fiecare an, potrivit celor mai recente studii. La nivel organizational, dovezile indica faptul ca sanatatea mintala si bunastarea psihologica mai slaba afecteaza performanta afacerii (Kivimaki si colab. 2003, Michie 2002, Spurgeon, Harrington si Cooper). Acest lucru duce la multiple costuri pe care fiecare companie, in parte, le suporta.

La nivel global in cadrul Uniunii Europene avem:

  • 5% din bugetul national este alocat sanatatii mintale
  • Costuri alocate depresiei: 42 miliarde EUR/an
  • Anxietate: 66 miliarde EUR/an

Despre Medicover

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 26 de clinici in Bucuresti si in tara, patru spitale generaliste: in Bucuresti, Cluj-Napoca,  Oradea si Craiova, 28 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale.

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia si Germania. In 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro si peste 38.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati: www.medicover.ro

Despre Clinica Hope

Clinica Hope este liderul clinicilor private de sănătate mintală din țară, atât prin cifra de afaceri cât și prin numărul de profesioniști, numărul de clinici și al programelor de tratament unice.

Având o echipă completă de psihiatrii și psihologi, Clinica Hope oferă întreaga gamă de servicii de sănătate mintală atât pentru copii, cât și pentru adulți. Misiunea Clinicilor Hope este să ofere în România doar intervenții eficiente, recomandate de ghidurile de tratament internaționale. De aceea, a implementat mai multe programe de intervenție unice în țară, prin care atât persoanele cu tulburări psihice severe (tulburare bipolară, borderline, adolescenți cu probleme grave, schizofrenie), dar și alte tulburări emoționale (generate de stres, epuizare, anxietate etc.), pot avea acces la tratamente specializate validate științific.

In prezent clinica are peste 100 de specialisti in sanatate mintala si trateaza peste 150 de pacienti zilnic.