educatie parentala

Meseria de parinte nu este deloc usoara! – Ca parinte ajungi sa te afli intr-o postură dubla. Ai de indeplinit atat nevoile proprii cat si nevoile copilului tau.

 

Tot ce faci pentru copilul tau si ce ii transmiti lui va avea un impact foarte mare in viitorul acestuia. Relatia parinte-copil afecteaza in mod direct dezvoltarea fizica, emotionala si sociala si ajuta practic la modelarea adultului din viitor.

Ne dorim sa fim alaturi de ei mereu si sa ii vedem cum cresc si se dezvolta intr-un mod sanatos, insa, din pacate, lucrurile nu stau mereu cum ne dorim. Anumiti factori perturba imaginea mult dorita iar aceasta legatura este pusa multor incercari. O serie de comportamente negative pot sa apara pe parcurs, copiii pot:

  • Sa nu ne mai asculte atunci cand dorim sa comunicam cu ei
  • Sa ignore complet anumite sarcini pe care le dam
  • Sa ascunda lucruri importate din vietile lor din cauza neincrederii sau fricii
  • Sa aibe anumite iesiri necontrolate
  • Sa se inchida in ei si sa nu isi spuna suferintele.

Ce poti face ca parinte pentru a imbunatii relatia cu copilul tau?

Aceste situatii pot parea descuranjante pentru multi parinti. Sa nu poti ajunge sa comunici cu copilul tau intr-un mod sanatos atat pentru tine si pentru el. Incercarile esuate de a il convinge ca aceste reactii sunt gresite par degeaba.

Din fericire, exista multiple modalitati eficiente prin care poti sa iti imbunatatesti relatia cu copilul tau si sa vezi o schimbare in bine rapida!

In aceasta perioada cu multe provocari, incertitudini, schimbari si nelinisti, atat pentru cei mari cat și pentru cei mici, ne propunem sa va fim alaturi pentru a gasi mai multe resurse si mai mult spatiu in interior pentru a putea avea o relatie cat mai buna cu copilul tau.

 

Educatie parentala – „Cercului sigurantei”

Programul „Cercul sigurantei” are la baza teoria atasamentului si este bazat pe interactiunea parinte–copil. Se axeaza pe formarea si dezvoltarea unei relatii sigure intre parinte si copil. Astfel cuprinde strategii de parenting menite sa protejeze si sa hranească emotional copiii, sa le asigure dezvoltarea independentei si sa invete parintii sa descifreze nevoile emotionale care se ascund sub comportamentele problematice. Programul de educatie parentala aduce beneficii atat copiilor cat si parintilor prin invatarea diferitor abilitati eficiente.

Programul este bazat pe rezultatele a 50 de ani de cercetare in domeniul relatiei de atasament dintre parinti si copii.

 

 

Ce vei invata in cadrul programului

 

✅ Iti vei putea antrena capacitatea de observare pentru a putea diferentia mai bine la copii comportamentele si nevoile specifice de explorare si cele de afecțiune

✅ Vei invata sa reflectezi la propriile experiente, pornind de la vizionari video si dialogand impreuna cu facilitatorul si cu ceilalti parinti

✅ Vei invata sa identifici, sa recunosti si sa pui in cuvinte experienta emotionala a copilului (mesajul care va ajunge astfel la copil va fi ca emotiile sunt o sursa importanta de informatii si nu e nevoie sa le ascundem)

✅ Iti vei imbunatatii propria reglare a emotiilor, lucrand cu experientele emotionale ale copilului tau

✅ Iti vei dezvolta empatia fata de copilul tau, transformand focusul de pe comportamentele copilului catre ceea ce se intamplă la nivelul relatiei cu copilul si la nivelul nevoilor emotionale ale acestuia

Dobandind aceste abilitati, vei putea sa descifrezi atat nevoile tale cat si ale copilului. Copilul va fi constient de comportamentele sale si deseori te va ajuta sa repari problemele din relatia voastra. Iti va fi mult mai usor sa consolidezi o conexiunea emotionala astfel incat sa le stimulezi dezvoltarea si increderea copilului in sine. Stabilirea unei relatii timpurii sanatoase va ajuta considerabil in urmatoarea etapa tumultoasa si plina de schimbari a vietii lor: adolescenta!

Grupul se adresează părinților care au copii cu vârste între 6-10 ani.

Modalitatea de lucru: discutii pornind de la suport video (scurte filmulete cu interactiuni dintre parinti si copii), exercitii de reflectie, intrebari si raspunsuri.

Cand are loc programul de educatie parentala si unde are loc?

 

 

  • Locatie: ONLINE pe ZOOM, veti primi link-ul de participare la momentul inscrierii).
  • Pretul: 130 RON/sedinta pe parinte. Discount de 50% pentru al doilea parinte

Inscrierea se face prin completarea formularului de contact iar noi te vom contacta pentru a iti oferii toate informatiile de care ai nevoie sau apelandu-ne la numarul de telefon: 0724.792.901

adina tita

Adina Tița

Psihoterapie, Consiliere parentală

Psihoterapeut cu formare în Analiză Tranzacțională
Competențe în Psihologie Clinică, Evaluarea relației de atașament parinte–copil

Gabriela Marc

Doctor în Psihologie

Psihoterapeut – Psiholog Clinician
Lector Asociat în cadrul Facultății de Psihologie București
Experienta profesionala de 20 de ani

 

Inscrie-te in programul de educatie parentala ONLINE „Cercul sigurantei”