adolescenti probleme
Tulburările psihice la adolescenți pot fi foarte periculoase. Perioada între 10 și 19 ani este una de tranziție biologică, psihologică și socială rapidă. Este asociată cu o nevoie de independență, autonomie, formare de identitate și acceptare de sine.
În această perioadă există:
Există de asemenea niveluri ridicate de suferință și tulburări emoționale. Aproximativ 15% dintre adolescenți sufera de boli mentale, probleme de sănătate sau probleme de natură psihiatrică la un moment dat pe parcursul perioadei de dezvoltare. În plus, în comparație cu copilăria, există rate semnificativ mai ridicate de depresie. Exista mai multe tentative de suicid și suicid reușit în rândul tinerilor.
Pentru tulburările psihice la adolescenții care prezintă un comportament ciudat. La stabilirea diagnosticului psihiatrul de copii și adolescenți va verifica:
Comportamentul cu adevărat patologic în ceea ce privește tulburările psihice la adolescenți: este un comportament anormal care afectează de fapt capacitatea adolescentului de a funcționa. Cu alte cuvinte, o criză de nervi nu este un comportament patologic decât dacă are un rezultat grav. Ex: auto-vătămarea, spitalizarea, exmatricularea de la școală sau alte consecințe majore, similare. De fapt, adolescenții care nu au niciodată o astfel de criză de „opoziție” sau revoltă, nu subminează autoritatea și nu se furișează afară din casă sunt extrem de neobișnuiți. Asta deoarece comportamentul adolescentin tipic include toate aceste acțiuni și mult mai multe pe lângă.
(mai dăunător față de cel al mediei):
În unele cazuri de tulburări psihice la adolescenti, comportamentul patologic este cauzat de schimbări biologice. Este important să intervii imediat ce observi schimbări radicale în comportamentul adolescentului.
Solicită o programare la un psihoterapeut care lucrează cu adolescenții. Acesta ulterior va decide ce anume este mai bine pentru acesta. El va putea continua ședințele de psihoterapie sau îl va putea recomanda către un control psihiatric. De asemenea, pentru a stabili cu exactitate natura comportamentului de tip deviant/patologic.
Afecțiunile psihice au multe cauze și rezultă din interacțiunile complexe dintre o persoană și mediul său. A avea o boală psihică nu este o alegere sau un eșec moral. Afecțiunile psihice apar la rate similare în întreaga lume, în fiecare cultură și în toate grupurile socio-economice.
Daca este să vorbim despre tulburările psihice la adolescenți, impactul se extinde dincolo de statistici și tabloide, în sentimente și emoții. O tulburare psihică nu ar trebui să fie diferită de o boală fizică. O boală psihică face ca activitățile din viața de zi cu zi să fie mai dificile.Ex: munca, școala și socializarea cu alte persoane.
Identificarea timpurie și intervenția eficientă reprezintă cheia pentru tratarea cu succes a tulburării și prevenirea recidivării. Medicul specialist va conecta simptomele și experiențele pacientului cu criteriile de diagnostic recunoscute (DSM sau ICD) pentru a ajuta la formularea unui diagnostic corect.