Partea foarte buna este ca toate aceste programe destinate sanatatii mintale la locul de munca au o eficienta foarte ridicata. Acestea fiind, de asemenea, dovedite prin multiple studii!
Pentru fiecare 1 USD investit în sanatatea mintala a angajaților aduce un profit de 9 USD companiei. (Mills și colab., 2007).
Cele mai eficiente metode de interventie au o rentabilitate financiara crescută prin efectele lor asupra: reducerii absenteismului (Leka, 2014); presenteismului (Knapp, 2011); nivelurilor de depresie si anxietate; cresterii productivitatii. Printre alte beneficii se numara: productivitate crescuta, oamenii raman mai mult in organizatii, sunt 400% mai productivi, numarul de zile libere, scade cu pana la 20%.
Toate aceste beneficii aduse atat unei companii cat si unui angajat sunt sustinute de studii aplicate de-a lungul multor ani! Este timpul ca aceasta problematica sa nu mai fie neglijata. Sa intram in profunzimea ei si sa aducem la cunostinta in cadrul acestor 2 evenimente realele beneficii pe care le are investitia in sanatatea mintala la locul de munca.