Clinica Hope propune programe de tratament pentru copii și familie eficiente si moderne. Două dintre acestea sunt : Programul Cercul siguranței și programul INSPIRA.
Programe eficiente de tratament pentru copii și familie
Din 2016, anul în care am realizat organizarea actuală a Clinicii Hope, am dezvoltat patru programe unice în România. Programe complete pentru tulburărilor afective la adulți și adolescenți, cu o abordare multidisciplinară în care am îmbinat doar acele metode recomandate și validate de studii științifice.
Am dorit să aducem în țară serviciile care lipseau sau erau complet inexistente. Dacă în străintate aceste programe reprezintă o formă normală de tratament, la noi, tratamentul standard era doar cel medicamentos.
Aceste programe de tratament pentru copii și familie reprezintă o abordare eficientă și completă a diferitor problematici. Atât programul Cercul sigurantei cât și programul INSPIRA, se bazează pe intervenția psihoterapeutică. Intervenție atât la nivelul copiilor cât și al părintilor. Dezvoltarea anumitor abilități privind reglarea emoțională, mindfulness, calea de mijloc, abilități de criză și relații interpersonale, este una din scopurile principalele ale programelor
Află mai multe despre programele pe care Clinica Hope le propune: cum se desfășoară, ce probleme o să fie abordate și cum te vor ajuta pe tine personal și pe familia ta.
Programe de tratament pentru copii / familie
Programe de educație psihologică parentală, bazat pe numeroase studii efectuate în domeniul teoriei atașamentului.
Are rolul de a-i ajuta pe părinți sau pe îngrijitori să clădească relații securizante între ei și copiii lor, atenția fiind axată pe a înțelege comportamentul determinat de o nevoie și acționarea în această privință.
Intervenție pentru Normalizarea Sentimentelor, Problemelor comportamentale, Impulsivității și Relațiilor Adolescenților
Programul este bazat pe metoda terapiei dialectic-comportamentale, care este o împletire între metoda cognitiv-comportamentală și practica mindfulness.
Se axează pe dezvoltarea abilităților privind reglarea emoțională, mindfulness, calea de mijloc, abilități de criză și relații interpersonale.