Trasaturi Borderline la adolescenti

 

borderline la adolescenti

Borderline la adolescenti. Simptomatologia experimentată de persoanele diagnosticate cu tulburare de personalitate bipolara la adolescenti nu difera fata de cea de la adulți. Cu toate astea unii experți au sugerat că există diferențe în ceea ce privește simptomele adolescentului. Simptomele cum ar fi:

  • instabilitatea în relațiile interpersonale,
  • comportamentul impulsiv
  • sentimentul instabilității de sine

Aceste simptome ar putea să arate diferit la adolescenți.

La adulți, aproximativ 35% dintre persoanele cu tulburare borderline nu vor mai îndeplini criteriile pentru tulburare în 2 ani. La adolescenți, ratele de remitere sunt chiar mai mari;

 

Studiile estimează că între 66% și 85% dintre adolescenții cu tulburare borderline nu mai îndeplinesc criteriile de diagnostic după 2 ani de la diagnosticare.

 

Tulburarea borderline este mai frecventa la adolescenți decât la adulți

Acest lucru poate fi legat de faptul că unii adolescenți afișează tulburarea borderline ca reacție la evenimentele stresante. Mulți dintre ei sunt mai susceptibili să se recupereze.

De exemplu, studiile efectuate la pacienții din spitalele de psihiatrie au arătat că

aproximativ 20% dintre pacienții adulți

43- 53% dintre pacienții adolescenți

îndeplinesc criteriile de diagnostic pentru tulburarea borderline.

În populația generală, ratele de tulburare borderline la adolescenți sunt mult mai mici decât cele din populațiile spitalizate.

Studiile au estimat rata generală a comunității adolescenti cu tulburare borderline de la 3% la 14%.

Aceasta este încă oarecum mai mare decât ratele estimate ale comunității generale de tulburare borderline la adulți (estimată la aproximativ 1,4%).

 

Tratamentul tulburarii borderline

Din păcate, există mult prea puține cercetări privind eficacitatea diferitelor tratamente pentru tulburarea borderline la adolescenti. Cu toate acestea, se fac pași în înțelegerea modului în care pot fi tratați în mod eficient adolescenții cu tulburare bipolara. Mai multe tipuri de psihoterapie, inclusiv terapia dialectic-comportamentală, pot fi eficiente în cazul adolescenților cu personalitate Borderline. În plus, deși nu există medicamente aprobate de FDA (Administrația Americană pentru Mâncare și Medicamente) pentru tulburare bipolara, există medicamente care s-au dovedit a reduce unele dintre simptome și care pot fi recomandate, dacă se consideră, de către medicul specialist.

 

Dacă observi comportamente precum cele descrise mai sus, este important să iei măsuri.

 

Începe prin a strânge cât mai multe informații despre copilul tău de la surse veridice (prieteni, profesori, alți părinți apropiați etc.). În cele din urmă, dacă simți că nu reușești să îți controlezi copilul, astfel încât să îl poți ghida pe un drum corect, caută un psihoterapeut specializat în lucrul cu adolescenții.

Atenție! Este important ca psihoterapeutul să fie specializat în terapia cu adolescenți, pentru a putea crea o alianță cu copilul tău. Astfel poate să îi asigure încredere și să îl poată sprinjini corespunzător.

În unele cazuri, comportamentul patologic al unui adolescent este cauzat de schimbări biologice. Este un motiv serios pentru care este foarte bine să fie consultat de către un terapeut specializat. Acesta este important să-l poată recomanda mai departe către un control psihiatric, în cazul în care este nevoie.

 

CLINICA HOPE a reușit să implementeze

primul program de terapie dedicat special problemelor emoționale ale adolescenților.

 

Află totul despre programul de tratament INSPIR-A

 

Problemele adolescentei nerezolvate ii pot afecta negativ tot restul vietii. 

Daca consideri ca lucrurile au scapat de sub control este cazul sa vorbesti cu un specialist

 

Problemele adolescentei nerezolvate ii pot afecta negativ tot restul vietii. 

Daca consideri ca lucrurile au scapat de sub control este cazul sa vorbesti cu un specialist